Ухвала
від 22.07.2024 по справі 587/1454/23
АНДРУШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 587/1454/23

Провадження № 1-в/272/39/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 липня 2024 року

Андрушівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Андрушівка подання начальника Бердичівського районного сектору № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області ОСОБА_3 про звільнення від відбування призначеного покарання з випробуванням, у зв`язку із закінченням іспитового строку стосовно

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Стара Котельня, Андрушівського району Житомирської області, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, з вищою освітою, не одруженого, не маючого на утриманні неповнолітніх дітей, працюючого директором АТ "ДПЗКУ" "Черняхівський елеватор", засудженого вироком Сумського районного суду Сумської області від 15 червня 2023 року за ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України, з урахуванням положень ч. 1 ст. 70 КК України, до 2 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно - господарських функцій на Державних підприємствах Державного агентства резерву України строком на 1 рік та 1 місяць. Звільненого на підставі ст. 75 КК України від відбування покарання у виді 2 років обмеження волі з іспитовим строком на 1 рік, -

встановив:

Начальник Бердичівського районного сектору № 1 філії Державної установи "Центр пробації" у Житомирській області ОСОБА_3 звернувся до Андрушівського районного суду Житомирської області з поданням про звільнення від відбування призначеного покарання з випробуванням у зв`язку із закінченням іспитового строку стосовно ОСОБА_4 .

В обґрунтування вказаного подання зазначив, що ОСОБА_4 засуджений вироком Сумського районногосуду Сумськоїобласті від15червня 2023року зач.1ст.366,ч.2ст.191КК України,з урахуваннямположень ч.1ст.70КК України,до 2років обмеженняволі зпозбавленням праваобіймати посади,пов`язаніз виконанняморганізаційно-розпорядчихта адміністративно-господарських функційна Державнихпідприємствах Державногоагентства резервуУкраїни строкомна 1рік та1місяць.Звільненого напідставі ст.75КК Українивід відбуванняпокарання увиді 2років обмеження воліз іспитовимстроком на1рік. На засудженогобуло покладенообов`язки,передбачені ст.76КК України:повідомляти уповноваженийорган зпитань пробаціїпро змінумісця проживання,навчання абороботи;періодично з`являтись на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

З 25.08.2023 засуджений перебуває на обліку Бердичівського РС № 1 філії Державної установи "Центр пробації" у Житомирській області. За час перебування на обліку Бердичівського РС № 1 порушень умов та порядку відбування покарання не допускав, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався, за місцем проживання характеризується позитивно, обов`язки покладені на нього судом виконав.

Призначений судом іспитовий строк закінчився.

Представник Бердичівського районного сектору № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у судове засідання не з`явилась, подала до суду заяву про розгляд справи у її відсутність, в якій зазначила, що подання підтримує повністю.

Прокурор подала до суду заяву, в якій зазначила, що проти задоволення подання не заперечує.

Засуджений в судове засідання не з`явився, надіслав на адресу суду заяву про розгляд справи у його відсутність, в якій зазначив, що просить звільнити його від відбування покарання з випробуванням, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

У зв`язку з неявкою в судове засідання учасників справи фіксація судового процесу за допомогою звукозаписувального пристрою не здійснювалась.

Дослідивши матеріали подання, ознайомившись з матеріалами особової справи № 51/2023, суд дійшов висновку, що подання є обґрунтованим, та таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступних підстав:

Згідно ч. 1ст. 78 КК Українипісля закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Відповідно до ч. 1ст. 539 КПК Українипитання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Відповідно до ч. 2ст. 165 КВК України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням кримінально-виконавчої інспекції звільняється судом від призначеного йому покарання, контроль за його поведінкою припиняється і засуджений знімається з обліку в кримінально-виконавчій інспекції.

Враховуючи те, що ОСОБА_4 за період відбування іспитового строку до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався, умови та порядок відбування покарання не порушував, в за місцем проживання характеризується з позитивної сторони, покладені судом обов`язки виконав, призначений судом іспитовий строк закінчився - суд задовольняє подання.

Керуючись ст. ст. 395, 537, 539 КПК України, ст. ст.75, 76, 78 КК України, ст. 165 КВК України, суд -

ухвалив:

Подання задовольнити.

Засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити від відбування покарання у виді 2 (двох) років обмеження волі, призначеного вироком Сумського районного суду Сумської області від 15 червня 2023 року за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Андрушівський районний суд Житомирської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя:ОСОБА_1

СудАндрушівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення22.07.2024
Оприлюднено26.07.2024
Номер документу120587880
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —587/1454/23

Ухвала від 22.07.2024

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

Вирок від 15.06.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Черних О. М.

Ухвала від 14.06.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Черних О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні