Ухвала
від 24.07.2024 по справі 954/543/24
НОВОВОРОНЦОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 954/543/24

Номер провадження 2/954/830/24

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

24 липня 2024 рокусмт Нововоронцовка

Суддя Нововоронцовськогорайонного судуХерсонської областіКаневський В.О.,розглянувши позовну заяву представника позивача адвоката Конюшка Дениса Борисовича в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей Каховської районної державної адміністрації Херсонської області, Служба у справах дітей Нововоронцовської районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляд до Нововоронцовського районного суду Херсонської області надійшла позовна заява представника позивача адвоката Конюшка Дениса Борисовича в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей Каховської районної державної адміністрації Херсонської області, Служба у справах дітей Нововоронцовської районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою судді від 03.06.2024 позовну заяву залишено без руху, надано представнику позивача строк для усунення недоліків. Представник позивач отримав копію ухвали без руху до виконання 05.06.2024.

Отже, останній день для усунення недоліків є 17.06.2024.

За клопотанням предстаника позивача від 18.06.2024, останній просив продовжити строк на усунення недоліків позовної заяви. Клопотання обгрунтоване тим, що позивач не має статусу ВПО, не має зареєстрованого місце перебування на підконтрольній Україні території, а отже має труднощі з визначенням належного органу опіки та піклування, який має надати висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав.

Заява про усунення недоліків до Нововоронцовського районного суду Херсонської області надійшла 16.07.2024. За поштовим відправленням, заява для відправлення прийнята 10.07.2024.

За вказаною заявою про усунення недоліків доказів про поважність причин пропуску строку для усунення недоліків до суду не додано.

За ч.3 ст.185 ЦПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Так, вимоги ухвали про залишення заяви без руху переслідували законну мету приведення заяви у відповідність до вимог, передбачених ЦПК України, є співрозмірними й не на стільки великими, що унеможливлювали б виконання ухвали, а заявник мав реальну можливість усунути недоліки, однак ухвалу не виконав. Вказані обставини перешкоджали вирішенню питання про відкриття провадження у справі. Разом з тим, представник позивача вимоги ухвали у строк не виконав, зазначивши поважність причин пропуску такого строку, відповідних доказів не надав, отже ухвала про залишення позовної заяви без руху у визначений строк виконана не була, тому позов підлягає поверненню.

Керуючись ст. ст.13, 185,260,261,353 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Повернути представнику позивача позов представника позивача адвоката Конюшка Дениса Борисовича в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей Каховської районної державної адміністрації Херсонської області, Служба у справах дітей Нововоронцовської районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга може бути подана шляхом подання такої скарги до Херсонського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня з дня її складення.

СуддяВ.О. Каневський

СудНововоронцовський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення24.07.2024
Оприлюднено29.07.2024
Номер документу120597297
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —954/543/24

Ухвала від 24.07.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні