Ухвала
від 26.07.2024 по справі 369/11473/23
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/11473/23

Провадження №2-п/369/68/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.07.2024 року м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Пінкевич Н.С.,

секретаря Соловюк В.І.,

за участі представника відповідача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Укртрансконтракт» про перегляд заочного рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 18.01.2024 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Укртрансконтракт» про відшкодування шкоди, -

в с т а н о в и в :

Заочним рішенням Києво-Святошинського районного суду Київської області від 18 січня 2024 року позовні вимоги ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Укртрансконтракт» про відшкодування шкоди задоволено частково.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Укртрансконтракт» на користь ОСОБА_2 матеріальну шкоду в розмірі 10746,00 грн., моральну шкоду в розмірі 2000,00 грн. та судовий збір в розмірі 1073,60 грн. У задоволенні решти вимог відмовлено.

07.02.2024 року на адресу суду від ТОВ «Укртрансконтракт» надійшла заява про перегляд заочного рішення. Вказали, що відповідачем не було надано відзив на позовну з поважних причин, оскільки відповідальна особа, яка отримувала кореспонденцію на пошті неналежно поставилася до своїх обов`язків та не передала позовну заяву директору товариства. Щодо позовної заяви вказали, що пошкодження на які вказує позивач у позовній заяві, вже існували на момент завантаження автомобіля на евакуатор. Доводи позивача, що пошкодження евакуйованого автомобіля відбулося під час доставки на майданчик евакуатором, яким керував працівник ТОВ «Укртрансконтракт» є не підтвердженими належними доказами вини працівників товариства. Враховуючи викладені обставини просили суд скасувати заочне рішення та призначити розгляд у порядку спрощеного позовного провадження.

У судовому засідання представник заявника заяву підтримав, просив суд задовольнити в повному обсязі.

У судове засідання позивач не з`явилася, подала суду заперечення щодо заяви про перегляд заочного рішення, просила суд заяву залишити без задоволення.

У відповідності до ч. 5 ст. 268 ЦПК Українидатою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

Суд, вислухавши думку осіб, які приймали участь у розгляді справи, дослідивши матеріали цивільної справи, в межах розгляду заяви, приходить до висновку, про відсутність підстав для скасування заочного рішення суду з наступних підстав.

Відповідно до ст.284 ЦПК України, заочне рішення може бути переглянуте судом,що його ухвалив,за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення,має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд, якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Згідност. 288 ЦПК Українизаочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

За змістом вказаних норм наявність цих двох підстав для скасування заочного рішення є обов`язковою.

Дослідивши заяву про перегляд заочного рішення, матеріали справи, суд приходить висновку, що в заяві відсутні посилання на будь-які докази, які мають істотне значення для справи, які не були досліджені судом при ухваленні заочного рішення, оскільки обґрунтування заяви про перегляд заочного рішення є непогодження з ухваленим рішенням по суті та є обґрунтуванням апеляційної скарги, а тому у задоволенні заяви про перегляд заочного рішення суд відмовить.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 284, 288ЦПК України, -

у х в а л и в :

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Укртрансконтракт» про перегляд заочного рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 18.01.2024 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Укртрансконтракт» про відшкодування шкоди - залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене в загальному порядку, встановленому цим Кодексом. У цьому разі строк на апеляційне оскарження рішення починає відраховуватись з дати постановлення ухвали про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

Суддя Наталія ПІНКЕВИЧ

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення26.07.2024
Оприлюднено29.07.2024
Номер документу120635666
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про перегляд судового рішення за виключними обставинами

Судовий реєстр по справі —369/11473/23

Ухвала від 26.07.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Пінкевич Н. С.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Пінкевич Н. С.

Рішення від 18.01.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Пінкевич Н. С.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Пінкевич Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні