Постанова
від 14.10.2010 по справі 2а-3356/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

  

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-3356/10/1770

14 жовтня 2010 р.  

                             11год. 30хв.

м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді  Дудар О.М., за участю секретаря судового засідання Кривчук К.І., сторін та інших осіб, які беруть участь у справі:   

представник позивача:   не прибув;  

представник відповідача:   не прибув;  третьої особи:< Текст > 

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом

  Державної податкової інспекції у м.Рівне     

до

  Приватного підприємства "ПЛП"

  про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у м.Рівне звернулася до суду з адміністративним позовом про припинення юридичної особи Приватного підприємства "ПЛП".    

Представник позивача у судове засідання не прибув, у поданому суду клопотанні позовні вимоги підтримав повністю та просить розглянути справу за відсутності представника.

Відповідач заперечень суду не надав, у судове засідання не прибув, про причини неприбуття суд не повідомив, про дату, час та місце судового розгляду повідомлений належним чином. Судом не визнавалась обов’язковою участь сторін у судовому засіданні. За таких обставин, суд вважає за можливе вирішити спір без участі сторін на підставі наявних у справі доказів.

Повно і всебічно з’ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими у судовому засіданні доказами, суд вважає, що позов підлягає до задоволення з огляду на наступне.

Судом встановлено, що Приватне підприємство "ПЛП" зареєстроване як юридична особа виконавчим комітетом Рівненської міської ради 26.12.2005р., дані про нього внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 26.12.2005р. Підприємство зареєстроване платником податків і перебуває на обліку в Державній податковій інспекції у м.Рівне з 28.12.2005р. за  №28-124/3264.

Відповідач більше одного року у встановленому порядку перед державним податковим органом не звітувався, податкові декларації, звіти та інші документи, пов’язані з обчисленням та сплатою податків, не подавав.

Станом на червень 2010 року заборгованість по податках, зборах, обов’язкових платежах до бюджету за даними податкового обліку у відповідача відсутня.

Ці обставини підтверджуються дослідженими в судовому засіданні доказами: інформацією Державної податкової інспекції у м.Рівне щодо відповідача (а.с.3), довідкою про взяття на облік платника податків (а.с.4), інформацією Головного управління статистики у Рівненській області щодо відповідача (а.с.5), довідкою про стан розрахунків з бюджетом згідно карток особових рахунків станом на 25.05.2010р. (а.с.6), копією довідки Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Рівне (а.с.7), довідкою про подачу податкової звітності (а.с.8), довідкою Управління Пенсійного фонду України в м.Рівне (а.с.10), довідкою Рівненської міської виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (а.с.12), довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо відповідача (а.а.с.14-15).

Згідно п.2 ч.1 ст.9 Закону України "Про систему оподаткування" №1251-XII від 25.06.1991 року платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати  до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Строки подання податкової звітності встановлені пп.4.1.4 п.4.1. ст.4 Закону України “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами” №2181-III від 21.12.2000р., відповідно до якого податкові декларації подаються за базовий податковий (звітний) період, що дорівнює:

а) календарному місяцю - протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;

б) календарному кварталу або календарному півріччю - протягом  40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя);

в) календарному року - протягом 60 календарних днів за останнім календарним днем звітного (податкового) року (крім випадків, передбачених підпунктом "г");

г) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб - до 1 квітня року, наступного за звітним.

Всупереч цим вимогам відповідач більше року не подавав звітності до державного податкового органу.

Частиною 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" №755-IV від 15.05.2003 року встановлено, що неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення.

Згідно із ч.4 ст.94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись статтями 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов  задовольнити.

Припинити юридичну особу Приватне підприємство "ПЛП" (вул.Будівельників,9, м.Рівне, 33016,  код ЄДРПОУ 33982668).

Копію постанови надіслати державному реєстратору виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

                           Суддя                                                            Дудар О.М.

Постанова складена в повному обсязі   14.10.2010 року.

Дата ухвалення рішення14.10.2010
Оприлюднено09.11.2010
Номер документу12078275
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3356/10/1770

Ухвала від 07.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

Постанова від 14.10.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

Ухвала від 23.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

Ухвала від 07.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні