Ухвала
від 06.08.2024 по справі 717/1651/20
КЕЛЬМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 717/1651/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 серпня 2024 року в залі суду в селищі Кельменці Чернівецької області Кельменецький районний суд Чернівецької області в cкладі:

головуючого судді: ОСОБА_1

при секретарі: ОСОБА_2

за участю:

прокурора: ОСОБА_3

захисника: ОСОБА_4

розглянув у відкритому судовому засіданні справу за заявою директора комунального некомерційного підприємства „Кельменецька багатопрофільна лікарняКельменецької селищної ради ОСОБА_5 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку щодо ОСОБА_6 .

В С Т А Н О В И В:

До суду звернувся директор комунального некомерційного підприємства „Кельменецька багатопрофільна лікарняКельменецької селищної ради ОСОБА_5 із заявою про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку щодо ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Нагоряни Дністровського району, жителя АДРЕСА_1 . Посилається на те, що комісія лікарів психіатрів 06 лютого 2024 року дійшла висновку , що психічний стан ОСОБА_6 незадовільний, нестабільний, часті загострення хвороби.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 підтримав заяву.

В судовому засіданні захисник ОСОБА_4 не заперечує проти задоволення заяви.

ОСОБА_6 не заперечує щодо продовження застосування примусових заходів медичного характеру.

Суд, заслухавши думку ОСОБА_6 , доводи прокурора та захисника, дослідивши висновок комісії лікарів-психіатрів Чернівецької обласної психіатричної лікарні щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру від 06 лютого 2024 року, вважає, що заяву слід задовольнити.

Відповідно до положень ч.5ст.19 Закону України „Про психіатричну допомогу питання про зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу або виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру.

Стаття 514КПК України передбачає, що продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється, якщо особа, яка вчинила суспільно небезпечне діяння у стані неосудності, видужала або якщо внаслідок змін у стані її здоров`я відпала потреба в раніше застосовуваних заходах медичного характеру.

Розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється за поданням представника медичного закладу (лікаря-психіатра), де тримається дана особа, у передбаченому статтею 95Кримінального кодексуУкраїни та статтею 512 цього Кодексу порядку. До подання додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Судом встановлено, що до ОСОБА_6 згідно ухвали Кельменецького районного суду від 15 лютого 2022 року за скоєння суспільно-небезпечних діянь, що мали ознаки складів злочинів передбачених ч.1ст.263, ч.2 ст. 307 та ч.2 ст. 309 КК України, застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Згідно висновку комісії лікарів-психіатрів Чернівецької обласної психіатричної лікарні від 06 лютого 2024 року, психічний стан хворого ОСОБА_6 нестабільний, часті загострення хвороби. Комісія лікарів-психіатрів вирішила , що є необхідність в продовженні до ОСОБА_6 амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку у лікаря-психіатра за місцем проживання в умовах Кельменецької багатопрофільної лікарні.

Суд вважає, що заяву слід задовольнити.

При цьому суд враховує, що ОСОБА_6 вчинив суспільно небезпечні діяння. Примусові заходи медичного характеру були застосовані до ОСОБА_6 ухвалою Кельменецького районного суду від 15 лютого 2022 року, психічний стан хворого ОСОБА_6 нестабільний, наявні часті загострення хвороби.

З висновку комісії лікарів-психіатрів від 06 лютого 2024 року не вбачається, що ОСОБА_6 видужав або відбулися такі зміни у стані його здоров`я внаслідок яких відпала потреба в раніше застосовуваних заходах медичного характеру.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 512,514 КПК України,ст.95 КК України,ст.ст.17,19 Закону України „Про психіатричну допомогу, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву директора комунального некомерційного підприємства „Кельменецька багатопрофільна лікарняКельменецької селищної ради ОСОБА_5 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_6 задовольнити.

Продовжити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_6 строком на шість місяців з моменту набрання ухвалою суду законної сили.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, вважається, що ухвала не набрала законної сили. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом семи днів з дня її проголошення до Чернівецького апеляційного суду через Кельменецький районний суд.

Суддя:

СудКельменецький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення06.08.2024
Оприлюднено07.08.2024
Номер документу120817570
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про продовження, зміну або припинення примусового лікування

Судовий реєстр по справі —717/1651/20

Ухвала від 06.08.2024

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 19.06.2024

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 21.05.2024

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 02.04.2024

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 12.12.2022

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 18.10.2022

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 15.02.2022

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 28.10.2021

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 20.04.2021

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 26.03.2021

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні