Ухвала
від 31.07.2024 по справі 404/4935/24
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/4935/24

Номер провадження 1-кс/404/2569/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 липня 2024 року слідчий суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши матеріали клопотання прокурора Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів по матеріалам кримінального провадження № 12024121010001422 від 16.05.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 197-1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор звернулася до слідчого судді Кіровського районного суду міста Кіровограда з клопотанням по вказаному кримінальному провадженню, щодо надання дозволу слідчому СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 , слідчому СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_5 , старшому слідчому СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_6 у кримінальному провадженні № 12024121010001422 від 16.05.2024 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, з можливістю вилучення належним чином завірених копій, які знаходяться у володінні Корпорації « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 юридична адреса: АДРЕСА_1 , зокрема:

- документів, на підставі яких Корпорація « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 здійснює свою підприємницьку діяльність на земельній ділянці з кадастровим номером 3510100000:37:309:0033 площею 0,3156 га. для розміщення та експлуатації закладів з обслуговування відвідувачів об`єктів рекреаційного призначення, власником якої є територіальна громада в особі ІНФОРМАЦІЯ_2 , на якій розміщена аква зона « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (колишня назва аквадендропарк «ALOНА»);

- документи на підставі яких використовується земельна ділянка з кадастровим номером 3510100000:37:309:0033 площею 0,3156 га. для розміщення аква зони «AQUA DENDRO» (колишня назва аквадендропарк «ALOНА»);

- документи щодо оплати за використання земельної ділянки з кадастровим номером 3510100000:37:309:0033;

- дозвільні документи на підставі яких здійснено будівництво та введення в експлуатацію аква зони «AQUA DENDRO» (колишня назва аквадендропарк «ALOНА»);

- документи щодо закупівлі будівельних матеріалів та товарів (зокрема каркасних басейнів, обладнання та устаткування для систем водопостачання та водовідведення, фільтрації та дезінфекції води, а також іншого допоміжного обладнання та аксесуарів, що використовуються для підключення та забезпечення функціонування басейнів, шезлонгів, лежаків, садових зонтів, столів та стільців, душових систем, листів профнастилу (металопрофілю), вхідного турнікету, секції огорожі та стовпчиків до неї, твердопаливного котла, тротуарної плитки, а також матеріалів та товарів для спорудження та подальшого функціонування тимчасових споруд, де здійснюється продаж їжі та напоїв тощо) для облаштування території аква зони « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (колишня назва аквадендропарк «ALOНА»), зокрема: договори, контракти та додатки до них, рахунки-фактури на товари, видаткові накладні, специфікації, товарно-транспортні накладні, довіреності на отримання товару тощо;

- документи на підставі яких виконувались будівельно-монтажні роботи на території аква зони «AQUA DENDRO» (колишня назва аквадендропарк «ALOНА») щодо встановлення огорожі з профнастилу, виконання підготовчих робіт з облаштування території щебінем та піском, установки та підключення басейнів, систем їх водопостачання та водовідведення, фільтрації та дезінфекції води, монтажу тимчасових споруд тощо, із зазначенням суб`єкта господарювання-виконавця робіт, анкетних даних найманих працівників безпосередніх виконавців робіт, зокрема: договори, угоди на виконання робіт; акти надання/приймання виконаних робіт/послуг до них; виставлені рахунки; платіжні документи, цивільно-правові договори з фізичними особами, які безпосередньо здійснювали будівельні роботи тощо; - відомості щодо анкетних даних працівників, з числа працевлаштованих в Корпорації « ІНФОРМАЦІЯ_1 », якими безпосередньо виконувались будь-які види будівельно-монтажних робіт на території аква зони «AQUA DENDRO» (колишня назва аквадендропарк «ALOНА»);

- інших документів за об`єктом «аква зона «AQUA DENDRO» (колишня назва аквадендропарк «ALOНА») на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 ».

На обґрунтування клопотання прокурор зазначила, що слідчим відділом Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12024121010001422 від 16.05.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 197-1 КК України. Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у даному кримінальному провадженні забезпечується Кропивницькою окружною прокуратурою.

Задля повного, всебічного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, з метою отримання достовірної інформації щодо постачання товарно-матеріальних цінностей, виконання будівельно-монтажних робіт за об`єктом «аква зона « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (колишня назва аквадендропарк «ALOНА») на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 », а також встановлення правових підстав зайняття та використання земельної ділянки з кадастровим номером 3510100000:37:309:0033 на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 та здійснення підприємницької діяльності шляхом забезпечення його функціонування, що надасть змогу встановити особу, якою здійснюється самовільне зайняття та використання зазначеної земельної ділянки, виявлення як тих обставин, що викривають, так і тих, що виправдовують особу, а також обставин, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, з метою надання цим обставинам належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень у кримінальному провадженні, необхідно провести тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні Корпорації « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Обґрунтування необхідності у проведенні тимчасового доступу до документів із можливістю їх вилучення являється потреба у встановленні об`єктивної істини під час досудового розслідування.

До початку судового розгляду прокурор подала письмову заяву, відповідно до якої вказала, що підтримує клопотання в повному обсягу, просить його задовольнити, а також провести судовий розгляд без її участі.

Враховуючи такі обставини, відповідно до ч.4 ст.107 КПК України розгляд клопотання проведено за відсутності учасників процесу та без фіксації судового процесу технічними засобами.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню частково з таких підстав:

Згідно з ст. 2 КПК України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до ч. 2 ст. 91 КПК України доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, зокрема і подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення). При цьому, положеннями ст. 92 КПК України регламентовано, що обов`язок доказування обставин, передбачених ст. 91 цього Кодексу покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

Для забезпечення повноти і всебічності досудового розслідування та викриття винних осіб у вчиненні кримінального правопорушення існує об`єктивна необхідність для надання тимчасового доступу до вищевказаних документів.

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх-здійснити їх виїмку (ч. 1 ст. 159 КК України).

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що матеріали клопотання містять достатні дані щодо необхідності надання тимчасового доступу до вказаних документів і речей, з метою з`ясування важливих обставин у кримінальному провадженні та здобуття доказів для розкриття даного кримінального правопорушення.

Водночас, слідчий суддя, проаналізувавши зміст клопотання, не знаходить підстав для його задоволення в частині вилучення «інших документів за об`єктом «аква зона « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (колишня назва аквадендропарк «ALOНА») на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва « ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 », зважаючи на ту обставину, що прокурором не конкретизовано, які саме це можуть бути дані та інформація.

З урахуванням вищевикладених правових норм, слідчий суддя, вважає, що клопотання підлягає задоволенню частково.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166, 246-247, 258, 263-264, 309 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити частково.

Надати слідчому СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 , слідчому СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_5 , старшому слідчому СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_6 дозвіл натимчасовий доступдооригіналів документів, з можливістю ознайомитися з ними, виготовити з них копії та вилучити ці копії, які перебувають у володінні Корпорації « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме до наступних документів:

- документів, на підставі яких Корпорація « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , здійснює свою підприємницьку діяльність на земельній ділянці з кадастровим номером 3510100000:37:309:0033, площею 0,3156 га., для розміщення та експлуатації закладів з обслуговування відвідувачів об`єктів рекреаційного призначення, власником якої є територіальна громада в особі ІНФОРМАЦІЯ_2 , на якій розміщена аква зона « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (колишня назва аквадендропарк «ALOНА»);

- документи на підставі яких використовується земельна ділянка з кадастровим номером 3510100000:37:309:0033, площею 0,3156 га., для розміщення аква зони «AQUA DENDRO» (колишня назва аквадендропарк «ALOНА»);

- документи щодо оплати за використання земельної ділянки з кадастровим номером 3510100000:37:309:0033;

- дозвільні документи на підставі яких здійснено будівництво та введення в експлуатацію аква зони «AQUA DENDRO» (колишня назва аквадендропарк «ALOНА»);

- документи щодо закупівлі будівельних матеріалів та товарів (зокрема каркасних басейнів, обладнання та устаткування для систем водопостачання та водовідведення, фільтрації та дезінфекції води, а також іншого допоміжного обладнання та аксесуарів, що використовуються для підключення та забезпечення функціонування басейнів, шезлонгів, лежаків, садових зонтів, столів та стільців, душових систем, листів профнастилу (металопрофілю), вхідного турнікету, секції огорожі та стовпчиків до неї, твердопаливного котла, тротуарної плитки, а також матеріалів та товарів для спорудження та подальшого функціонування тимчасових споруд, де здійснюється продаж їжі та напоїв) для облаштування території аква зони « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (колишня назва аквадендропарк «ALOНА»), зокрема: договори, контракти та додатки до них, рахунки-фактури на товари, видаткові накладні, специфікації, товарно-транспортні накладні, довіреності на отримання товару;

- документи, на підставі яких виконувались будівельно-монтажні роботи на території аква зони «AQUA DENDRO» (колишня назва аквадендропарк «ALOНА») щодо встановлення огорожі з профнастилу, виконання підготовчих робіт з облаштування території щебінем та піском, установки та підключення басейнів, систем їх водопостачання та водовідведення, фільтрації та дезінфекції води, монтажу тимчасових споруд тощо, із зазначенням суб`єкта господарювання-виконавця робіт, анкетних даних найманих працівників - безпосередніх виконавців робіт, зокрема: договори, угоди на виконання робіт; акти надання/приймання виконаних робіт/послуг до них; виставлені рахунки; платіжні документи, цивільно-правові договори з фізичними особами, які безпосередньо здійснювали будівельні роботи;

- відомості щодо анкетних даних працівників, з числа працевлаштованих в Корпорації « ІНФОРМАЦІЯ_1 », якими безпосередньо виконувались будь-які види будівельно-монтажних робіт на території аква зони «AQUA DENDRO» (колишня назва аквадендропарк «ALOНА»).

В задоволенні решти вимог відмовити.

Строк дії ухвали визначити до 30.09.2024 року включно.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення31.07.2024
Оприлюднено07.08.2024
Номер документу120823670
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —404/4935/24

Ухвала від 13.09.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 16.09.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 05.08.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 31.07.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 31.07.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 26.06.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 18.06.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 11.06.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 31.05.2024

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні