Ухвала
від 01.08.2024 по справі 501/3316/24
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 01.08.2024

Справа № 501/3316/24

2/501/1485/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

01 серпня 2024 року м. Чорноморськ

Суддя Іллічівського міського суду Одеської області Смирнов В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до товариства з обмеженою відповідальністю «Укржилстрой плюс» про визнання права власності,

В С Т А Н О В И В :

До суду звернулись ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 з позовною заявою до ТОВ «Укржилстой плюс» в якому просять суд визнати по 1/3 частки права власності на квартиру АДРЕСА_1 , загальною площею 90 кв.м., житловою 55 кв.м.

Суд,дослідивши матеріалипозовної заяви встановив, що позовна заява подана без додержання вимог, викладених у ст. 175,177 ЦПК України.

В позовній заяві не вказано за ким саме визнати право власності.

Позивачами сплачений судовий збір у розмірі 3635,4 грн.

Ч. 4 ст. 177 ЦПК України передбачає, що до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

П. 2 ч. 1 ст. 176 ЦПК України визначено, що у позовах про визнання права власності на майно або його витребування ціна позову визначається вартістю майна.

Відповідно дороз`яснень,які містятьсяв постановіПленуму Вищогоспеціалізованого судуУкраїни зрозгляду цивільнихі кримінальнихсправі «Прозастосування судамизаконодавства просудові витратиу цивільнихсправах» від17жовтня 2014року №10,розмір судовогозбору заподання позовноїзаяви провизнання прававласності намайно абойого витребуваннявизначається зурахуванням вартостіспірного майна,тобто якзі спорумайнового характеру.При цьому,суд неповинен визначативартість майназа відповіднимивимогами,оскільки зазмістом ЦПКУкраїни такийобов`язокпокладається напозивача.Вартість майнавизначається намомент пред`явленняпозову.

Суд дослідившиматеріали позовноїзаяви встановив, що ними, в порушення П.3 ч.3 ст.175 ЦПК України, не надано суду доказів зазначення ціни позову, а саме вартість квартири АДРЕСА_1 , загальною площею 90 кв.м., житловою 55 кв.м. станом на 2024 рік., у зв`язку з чим суд не може перевірити правильність сплати судового збору у розмірі, встановленому Законом України Про судовий збір.

Згідно ст.4 ЗУ «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана: фізичною особою справляється судовий збір у розмірі 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб

Отже, позивачі мають зазначити ціну позову та надати відповідні цьому докази, виходячи із дійсної ринкової вартості майна на 2024 р., надати квитанцію про сплату судового збору на загальну суму, що буде відповідати заздалегідь встановленій оцінці майна, на яке вони просять визнати право власності.

Ч.1 ст.185 ЦПК України передбачає, - суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи, що позивачами позовна заява подана без додержання вимог ст. 175, 177 ЦПК України, то вона підлягає залишенню без руху для усунення її недоліків, про що необхідно повідомити позивача та надати йому строк для виправлення недоліків.

Керуючись ст.ст.175, 177, 185 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 дотовариства зобмеженою відповідальністю«Укржилстрой плюс»про визнанняправа власності- залишити без руху.

Надати позивачам строк для виправлення недоліків - десять днів з дня отримання позивачем ухвали.

Роз`яснити позивачам, що якщо вони відповідно до ухвали суду у встановлений судом строк не виконають вимоги ст.ст. 175, 177 ЦПК України, не сплатить судовий збір, то позовна заява вважатиметься неподаною і буде їм повернута. Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В.Смирнов

СудІллічівський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення01.08.2024
Оприлюднено07.08.2024
Номер документу120833250
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —501/3316/24

Ухвала від 07.10.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Смирнов В. В.

Ухвала від 01.08.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Смирнов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні