Ухвала
від 07.08.2024 по справі 922/1023/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, м. Кропивницький, 25006,

тел. (0522) 30-10-22, 30-10-23, код ЄДРПОУ 03499951,

e-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua, web: http://kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

07 серпня 2024 рокуСправа № 922/1023/21

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Коваленко Н.М.,

розглянувши клопотання №б/н від 06.08.2024 Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України"

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду

у справі №922/1023/21 від 22.06.2021

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Техніка і технології" (далі - ТОВ "Техніка і технології"), код ЄДР 36584896, вул. Соборна, 22, кв. 103, м. Кропивницький, 25009,

ВСТАНОВИВ:

Протокольною ухвалою від 23.07.2024, на підставі ст. 216 Господарського процесуального кодексу України, оголошено перерву у засіданні суду з розгляду заяви №б/н від 20.05.2024 кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "ДІКВ-Л" про покладання солідарної відповідальності на керівника по зобов`язанням боржника до 12.08.2024 о 11:00 год.

06.08.2024 до господарського суду через систему "Електронний суд" від Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" надійшло клопотання №б/н від 06.08.2024 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду з вимогами:

1. Вирішити питання про участь представника акціонерного товариства "Державний експортно - імпортний банк України" - адвоката Охріменка Руслана Олександровича у судовому засіданні у справі №922/1023/21, призначеному на 12.08.2024 р. на 11:00 год., в режимі відеоконференції в приміщенні суду.

2. Забезпечити проведення відеоконференцій в одному із судів, в якому буде вільна площадка відеоконференцзв`язку:

Придніпровський районний суд м. Черкаси, який знаходиться за адресою: 18015, м.Черкаси, вул. Гоголя, 316;

Соснівський районний суд м. Черкаси, який знаходиться за адресою: 18000, м. Черкаси, вул. Гоголя, 316;

Черкаський районний суд Черкаської області, який знаходиться за адресою: 18000, м. Черкаси, вул. Гоголя, 316.

Розглядаючи подане клопотання, господарський суд вважає за необхідне зазначити таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ) - провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України (далі - ГПК України), іншими законами України.

Судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України. (ч. 1 ст. 3 ГПК України)

Відповідно до ч. 1-3, 5 ст. 197 ГПК України учасник справи, його представник має право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду або у приміщенні іншого суду за умови наявності в суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи, його представник подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду або у приміщенні іншого суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У заяві про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні іншого суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення.

Суддя (суддя-доповідач) розглядає заяву учасника справи, його представника про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду або у приміщенні іншого суду без повідомлення учасників справи. За результатами розгляду заяви постановляється ухвала.

В ухвалі про участь учасника справи, його представника у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні іншого суду зазначається суд, який має забезпечити її проведення. Копія такої ухвали негайно, але не пізніше наступного дня з дня її постановлення, надсилається учаснику справи чи його представнику відповідно та суду, який має забезпечити проведення відеоконференції.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, його представник, який подав відповідну заяву, крім випадку коли суд після призначення судового засідання чи під час такого засідання втратив технічну можливість забезпечити проведення відеоконференції.

Згідно ч. 7 ст. 42 ГПК України, якщо цим Кодексом передбачено обов`язок учасника справи щодо надсилання копій документів іншим учасникам справи, такі документи в електронній формі можуть направлятися з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а в разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення. Якщо інший учасник справи відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язаний зареєструвати електронний кабінет, але не зареєстрував його, учасник справи, який подає документи до суду в електронній формі з використанням електронного кабінету, звільняється від обов`язку надсилання копій документів такому учаснику справи.

Таким чином, належним доказом відправлення учасникам справи копії заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції є опис вкладення в поштовий конверт, засвідчений календарним штемпелем відділу поштового зв`язку або квитанція про доставку документа до зареєстрованого електронного кабінету користувача ЄСІТС.

Так, заявник не надав доказів направлення клопотання №б/н від 06.08.2024 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду учасникам справи.

За таких обставин клопотання №б/н від 06.08.2024 Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду залишається судом без розгляду, як таке, що подано з порушенням зазначених вимог процесуального закону.

Керуючись ст. 3, 12, 42, 197, 234-235, п. 17.6 Розділу XI Перехідні положення Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Клопотання №б/н від 06.08.2024 Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Копії ухвали направити Акціонерному товариству "Державний експортно-імпортний банк України".

Суддя Н.М. Коваленко

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про вебадресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його вебадресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення07.08.2024
Оприлюднено08.08.2024
Номер документу120857735
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —922/1023/21

Рішення від 22.10.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 21.10.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 01.10.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 17.09.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 17.09.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 23.08.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 20.08.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 15.08.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 12.08.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 07.08.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні