Ухвала
від 08.08.2024 по справі 583/438/24
ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 583/438/24

2/583/317/24

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі в зв`язку з призначення судом експертизи

08 серпня 2024 року м. Охтирка

Охтирський міськрайонний суд Сумської області в складі:

Головуючого судді Соколової Н.О.,

з участю секретаря судового засідання Верби Н.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Райз Північ» про розірвання договорів оренди землі, стягнення індексації,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Охтирського міськрайонного суду перебуває вищевказана цивільна справа.

06.05.2024 представник позивачів адвокат Абрамович О.В. звернувся до суду із клопотанням про призначення судово економічної експертизи, яке було задоволено, призначено судову економічну експертизу і провадження у справі зупинено.

07.06.2024 до суду надійшло клопотання експерта ОСОБА_3 про надання додаткових документів, необхідних для проведення експертизи.

11.06.2024 ухвалою суду було поновлено провадження у справі та призначено судове засідання.

В судовому засіданні було розглянуто клопотання експерта та задоволено, від відповідача запрошені необхідні для проведення експертизи додаткові документи.

12.07.2024 до суду надійшли документи, які експерт вказував у своєму клопотанні.

В судове засідання сторони не з`явилися.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов такого.

Відповідно до п. 6 ч. 1ст. 72 ЦПК Україниексперт має право заявляти клопотання про надання йому додаткових матеріалів і зразків, якщо експертиза призначена судом.

Згідно вимог п. 1 ч. 1 ст. 13 Закону України „Про судову експертизу" незалежно від виду судочинства судовий експерт має право: подавати клопотання про надання додаткових матеріалів, якщо експертиза призначена судом або органом досудового розслідування або ознайомлюватися з матеріалами справи, що стосуються предмета судової експертизи.

Відповідно до ч. 1ст. 107 ЦПК Україниматеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи.

На виконання клопотання експерта сторона відповідача надала відповідні документи.

Суд вважає, що після отримання необхідних документів для проведення судово економічної експертизи, їх разом з матеріалами цивільної справи слід спрямувати експертам Сумського відділення Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» (м. Суми, Майдан Незалежності, 8), для вирішення ними питань, зазначених в ухвалі від 06.05.2024.

На час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.72,251,253,260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання судового експерта Глущенко С.І. задовольнити.

Направити матеріали цивільної справи до Сумського відділення Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» (м. Суми, Майдан Незалежності, 8) для проведення експертизи відповідно до ухвали суду від 06.05.2024.

Зупинити провадження у справі на час проведення експертизи.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Наталія СОКОЛОВА

СудОхтирський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення08.08.2024
Оприлюднено12.08.2024
Номер документу120914533
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —583/438/24

Ухвала від 08.08.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Соколова Н. О.

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Соколова Н. О.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Соколова Н. О.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Соколова Н. О.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Соколова Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні