Ухвала
від 07.08.2024 по справі 5027/805-б/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"07" серпня 2024 р. Справа № 5027/805-б/2012

Суддя Господарського суду Чернівецької області Бутирський А.А.,

при секретарі Козмуляку М.Д.,

розглянувши справу за заявою управління Пенсійного фонду України в м.Чернівцях, м.Чернівці

про визнання банкрутом Державного підприємства Дослідне господарство Центральне Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України, м.Чернівці

За участі представників:

від кредиторів Красноголова О.А. заступник начальника відділу (довіреність від 26.12.2023 р.), Придій Н.О. у порядку самопредставництва

від банкрута Сидора І.Ю. адвокат (ордер: серія СЕ № 1000843 від 19.10.2020 р.)

За участі: Молдован І.В. головний спеціаліст сектору з питань банкрутства у Чернівецькій області Відділу банкрутства Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (довіреність від 10.01.2024 р.)

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Чернівецької області від 09.11.2012 р. за заявою управління Пенсійного фонду України в м.Чернівцях порушено провадження у справі про банкрутство державного підприємства Дослідне господарство Центральне Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України.

Постановою від 22.09.2016 р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру.

Ухвалою від 26.12.2019 р. призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Мацьоцького О.І.

Ухвалою від 06.04.2021 р. провадження у справі №5027/805-б/2012 про банкрутство державного підприємства Дослідне господарство Центральне Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України (58025, м.Чернівці, вул.Каштанова, 20, код ЄДРПОУ 00729876) закрито.

Постановою Західного апеляційного господарського суду від 06.04.2022 р. ухвалу Господарського суду Чернівецької області від 06.04.2021 р. про закриття провадження у справі №5027/805-б/2012 скасовано, а справу № 5027/805-б/2012 направлено на новий розгляд до Господарського суду Чернівецької області для продовження розгляду на стадію ліквідаційної процедури.

Ухвалою від 22.08.2022 р. Арбітражного керуючого Мацьоцького О.І. звільнено від виконання обов`язків ліквідатора Державного підприємства Дослідне господарство Центральне Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України, а новим ліквідатором призначено арбітражного керуючого Поповича Дмитра Миколайовича (свідоцтво № 1403 від 25.07.2013 р., вул. Яська, 13, м. Чернівці).

04.09.2023 р. ухвалою суду арбітражного керуючого Поповича Д.М. звільнено від виконання обов`язків ліквідатора Державного підприємства Дослідне господарство Центральне Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України та призначено новим ліквідатором арбітражного керуючого Унгуряну Д.В.

12.04.2024 р. до суду звернувся арбітражний керуючий Унгуряну Д.В. із заявою про припинення його повноважень як ліквідатора банкрута.

Ухвалою від 15.04.2025 р. подану заяву призначено до розгляду на 08.05.2024 р., а комітету кредиторів запропоновано погодити кандидатуру арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута.

На день розгляду справи від комітету кредиторів кандидатура арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута не надходила.

Відповідно до ч. 5 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства до компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення: 1) визначення кількісного складу та обрання членів комітету кредиторів; 2) дострокове припинення повноважень комітету кредиторів або окремих його членів; 3) схвалення плану санації боржника та схвалення внесення змін до нього; 4) звернення до господарського суду з клопотанням про введення наступної процедури у справі про банкрутство; 5) обрання арбітражного керуючого у разі відсторонення арбітражного керуючого, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень; 6) інші питання, передбачені цим Кодексом, у тому числі віднесені до компетенції комітету кредиторів.

Отже, саме до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про обрання кандидатури арбітражного керуючого.

Судом встановлено, що кредиторами не було виконано вимоги ухвали суду, не визначено кандидатуру арбітражного керуючого для призначення його ліквідатором; не подано до суду відповідний протокол засідання комітету кредиторів та відповідне клопотання разом із заявою обраної кандидатури арбітражного керуючого про згоду на участь у справі надати суду до дати судового засідання.

Приписи Кодексу України з процедур банкрутства передбачають, що участь кредитора у справі про банкрутство не може бути формальною.

Відсутність прояву активних дій та пасивна поведінка кредитора щодо вжитих ліквідатором заходів у ліквідаційній процедурі можуть свідчить про відсутність у нього зацікавленості у ефективності здійснення ліквідаційної процедури, що не відповідає меті участі кредитора у справі. Вказане може сприяти збільшенню витрат у ліквідаційній процедурі та тривалості здійснення провадження у справі, що не відповідає цілям та завданням господарського судочинства.

За таких обставин, суд вважав за необхідне здійснити електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором у даній справі у відповідності до ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства та Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство.

На поданий електронний запит надано довідку щодо кандидатури арбітражного керуючого, в якій визначено арбітражного керуючого Сольського В.С.

На день розгляду справи від арбітражного керуючого Сольського В.С. не надійшла згода на участь у даній справі, у зв`язку з чим суд вважав за необхідне здійснити повторний електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором у даній справі у відповідності до ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства та Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство.

На поданий електронний запит надано довідку щодо кандидатури арбітражного керуючого, в якій визначено арбітражного керуючого Лободу Валерія Олексійовича.

На підставі ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутств, суд вважає необхідним запропонувати арбітражному керуючому Лободі Валерію Олексійовичу подати до суду заяву на участь у справі про банкрутство Державного підприємства Дослідне господарство Центральне Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України у якості ліквідатора.

Суд звертає увагу кандидата на призначення ліквідатора на обов`язкову присутність у судових засіданнях (особисто або за допомогою відеоконференцзв`язку), необхідність здійснення актуальної інвентаризації майна банкрута, наявність Електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, належне та вчасне виконання покладених на ліквідатора обов`язків.

Враховуючи неможливість розгляду справи в судовому засіданні 07.08.2024 р., суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. ст. 1, 2, 28, 43 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Запропонувати визначеному автоматизованою системою арбітражному керуючому Лободі Валерію Олексійовичу (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1132 від 12.07.2013) протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали надати Господарському суду Чернівецької області заяву на участь у справі № 5027/805-б/2012 про банкрутство Державного підприємства Дослідне господарство Центральне Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України, м.Чернівці у порядку ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства з документами, що підтверджують право на зайняття відповідною діяльністю: копію свідоцтва Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора); відомості про досвід та показники роботи; кількість справ у провадженні; копію диплому про вищу освіту; відомості про наявність організаційних та технічних можливостей виконувати обов`язки арбітражного керуючого у справі; страхування відповідальності арбітражного керуючого; наявність Електронного кабінету в ЄСІТС; зазначення відомостей, передбачених ч. 3 ст. 28 вказаного Кодексу.

2. У разі відмови від участі негайно повідомити Господарському суду Чернівецької області.

3. Розгляд справи відкласти на 28.08.2024 р. на 11 годин 00 хвилин.

4. Судове засідання відбудеться за адресою: м. Чернівці, вул. Кобилянської, 14, зал судових засідань № 3.

5. Ухвалу направити учасникам справи, арбітражному керуючому Лободі Валерію Олексійовичу та Міністерству юстиції України.

6. Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Повний текст ухвали складено 08.08.2024 р.

Суддя А.А. Бутирський

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення07.08.2024
Оприлюднено12.08.2024
Номер документу120925651
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: грошові вимоги кредитора до боржника

Судовий реєстр по справі —5027/805-б/2012

Ухвала від 06.09.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 02.09.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 14.08.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 07.08.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 17.07.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 20.06.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 03.06.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 03.06.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні