Ухвала
від 12.08.2024 по справі 335/8716/24
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/8716/24 2-о/335/307/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

12 серпня 2024 року м. Запоріжжя

Суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Стеценко А.В., перевіривши матеріали заяви ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітнього ОСОБА_2 , заінтересовані особи: ОСОБА_3 , Вознесенівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про встановлення факту батьківства,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітнього ОСОБА_2 , в особі представника адвоката Білицького Є.М. звернулася до суду із заявою про встановлення факту батьківства.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі суддею не встановлено.

Справа підсудна Орджонікідзевському районному суду м. Запоріжжя.

Відповідно до п. 5 ч. 2ст.293 ЦПК Українисуд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

За приписами ст.ст. 293-294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

У якості заінтересованих осіб заявником зазначено ОСОБА_3 та Вознесенівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса).

Із заява вбачається, що встановлення факту батьківства необхідне заявникові для отримання малолітнім ОСОБА_2 одноразової грошової допомоги у зв`язку із загибеллю його біологічного батька ОСОБА_4 , виплата якої передбачена Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Відповідно до приписів ч. 6 ст. 16-3 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» в редакції Закону №5040-VI від 04.07.2012 та змісту Положення, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 26.10.2016 № 564 повноваження щодо призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі військовослужбовців віднесено до компетенції Міністерства оборони України, як розпорядника бюджетних коштів.

Отже, Міністерство оборони України має юридичну заінтересованість у розгляді вказаної справи, у зв`язку з чим суд вважає за необхідне залучити Міністерство оборони України в якості заінтересованої особи.

Форма та зміст заяви ОСОБА_1 про виклик свідків відповідають приписам ст. 91 ЦПК України. Заява про виклик свідків є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 91, 259-261,315-319 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітнього ОСОБА_2 , заінтересовані особи: ОСОБА_3 , Вознесенівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про встановлення факту батьківства.

Залучити до участі в справі в якості заінтересованої особи Міністерство оборони України (ідентифікаційний код 00034022, адреса: 03168, м. Київ, пр-т Повітрофлотський, буд. 6).

Справу призначити до розгляду в порядку окремого провадження в судовому засіданні в приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя на 13 год 00 хв 20 вересня 2024 року.

В судове засідання викликати учасників справи.

Заяву ОСОБА_1 про виклик свідків задовольнити.

Викликати в судове засідання свідків:

- ОСОБА_3 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_5 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_6 , проживає за адресою: АДРЕСА_3 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за відмову показань та за надання суду завідомо неправдивих показань у відповідності до ст. ст. 384, 385 КК України.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи для відома та виконання.

Заінтересованим особам надіслати копії заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати заінтересованим особам у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали подати до суду письмові пояснення щодо заяви.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http:// court.gov.ua/sud0818.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Стеценко

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення12.08.2024
Оприлюднено15.08.2024
Номер документу120984380
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —335/8716/24

Ухвала від 04.10.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 20.09.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 12.08.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні