Ухвала
від 14.08.2024 по справі 674/1198/24
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 674/1198/24

Провадження № 2/674/582/24

УХВАЛА

іменем України

14 серпня 2024 року м.Дунаївці

Суддя Дунаєвецького районного суду Хмельницької області Посунько Г.А., розглянувши позовну заяву Служби у справах дітей Дунаєвецької міської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Дитячий будинок сімейного типу ОСОБА_1 та ОСОБА_2 ) до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав,

в с т а н о в и в :

29 липня 2024 року до суду надійшла позовна заява Служби у справах дітей Дунаєвецької міської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Дитячий будинок сімейного типу ОСОБА_1 та ОСОБА_2 ) до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав.

Позовна заява була подана з порушенням вимог ч.4 ст.177 ЦПК України, у зв`язку з чим ухвалою Дунаєвецького районного суду Хмельницької області від 31 липня 2024 року позовну заяву залишено без руху, позивачеві надано десятиденний строк для усунення недоліків.

Позивач отримав копію ухвали суду 02 серпня 2024 року.

Таким чином, позивач мав усунути недоліки позовної заяви в строк до 12 серпня 2024 року (включно).

09 серпня 2024 року позивач подав до суду заяву про продовження строку на усунення недоліків позовної заяви, у зв`язку з необхідністю проведення перепланування коштів для сплати судового збору.

Вважаю, що заява не підлягає задоволенню, оскільки позивач не надав жодних доказів на її обґрунтування.

Станом на 14 серпня 2024 року позивач не усунув недоліки позовної заяви, а саме: не надав документ, що підтверджує сплату судового збору, не заявив клопотань про відстрочення та розстрочення сплати судового збору, або звільнення від його сплати.

Згідно ч.3 ст.185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

На підставі викладеного вважаю необхідним позовну заяву повернути позивачеві, оскільки він не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Повернення позовної заяви не є порушенням права на доступ до суду, оскільки таке повернення зумовлене недотриманням позивачем положень Цивільного процесуального кодексу України в частині вимог до пред`явлення позовної заяви та не позбавляє права повторного звернення до суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись ст.185 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву Служби у справах дітей Дунаєвецької міської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Дитячий будинок сімейного типу ОСОБА_1 та ОСОБА_2 ) до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав - вважати неподаною та повернути позивачеві.

Роз`яснитипозивачу Службіу справахдітей Дунаєвецькоїміської радиКам`янець-Подільськогорайону Хмельницькоїобласті положення ч.7 ст.185 ЦПК України: повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Копію ухвали та позовну заяву з доданими до неї документами повернути позивачеві.

Ухвала суду може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому повну ухвалу суду не було вручено у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Посунько Г.А.

СудДунаєвецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення14.08.2024
Оприлюднено15.08.2024
Номер документу120986967
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —674/1198/24

Ухвала від 14.08.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні