Постанова
від 20.10.2010 по справі 2а-7738/09/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-7738/09/0670  

категорія  6.13

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 жовтня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді  Ракаловича В.М.,

при секретарі -       Янушевській В.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира    до   Товариства з обмеженою відповідальністю "Інститут надрокористування та промислової екології Полісся"    про  стягнення заборгованості у розмірі 146 грн. 22 коп.,-

встановив:

Управління пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира звернулося до суду з позовом в якому просить стягнути з відповідача заборгованість зі сплати фінансових санкцій та пені в сумі 146,22 грн.

Представник позивача  в судовому засіданні позов підтримав, просив задовольнити повністю.

Відповідач до суду не прибув, про дату, час і місце судового засідання повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Інститут надрокористування та промислової екології Полісся" зареєстроване як платник страхових внесків на загальнообов"язкове державне пенсійне страхування в Управління пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира, код 34520982.

Відповідно до статей 14 та 15 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” відповідач є страхувальником і відповідно платником страхових внесків до Пенсійного фонду України.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 зазначеного Закону страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

На підставі п.2 ч.9 статті 106 зазначеного Закону встановлено, що суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі —недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Згідно рішення начальника Управління пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира №2296 від 15.10.2009 року  за несвоєчасну сплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до відповідача  застосовано фінансову санкцію в сумі 141,96 грн. та нараховано пеню в сумі 4,26 грн.

Загальна сума заборгованості  товариства з обмеженою відповідальністю "Інститут надрокористування та промислової екології Полісся" становить 146,22 грн., що стверджується рішенням позивача  та розрахунком суми фінансової санкції та пені.

Відповідач вказані рішення не оскаржив, докази щодо погашення боргу зі сплати фінансових санкцій та пені не подав.

З огляду на викладене, суд вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись Законом України “Про загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування”, ст.ст. 86, 94, 159 -163, 254 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд, -        

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Інститут надрокористування та промислової екології Полісся" на користь Управління пенсійного фонду України в Богунському районі м.Житомира заборгованість зі сплати фінансових санкцій в розмірі 141,96 грн.  та пені в розмірі 4,26 грн. Разом сума боргу становить 146,22 грн.     

        Постанова суду може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

Уразі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.  

Головуючий суддя:                                                                                В.М. Ракалович

 Повний текст постанови виготовлено: < Дата > 

присуджено до стягнення 146.22 грн.

матеріальну шкоду < сума > грн.

моральну шкоду < сума > грн.

Дата ухвалення рішення20.10.2010
Оприлюднено10.11.2010
Номер документу12100136
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7738/09/0670

Ухвала від 16.08.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

Постанова від 20.10.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Ракалович Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні