Постанова
від 20.10.2010 по справі 2а-3770/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-3770/10/1770

20 жовтня 2010 року

м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Зозулі Д. П. за участю секретаря судового засідання Сторожука І.В. та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

прокурора: не з'явився,

позивача: представник не з'явився,

відповідача: представник не з'явився,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом

Прокурора Дубровицького району в інтересах держави в особі Рівненського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку    

до

Відкритого акціонерного товариства "Дубровицька центральна районна аптека № 27"     

про стягнення штрафної санкції, -

ВСТАНОВИВ :

        Прокурор Дубровицького району в інтересах держави, уповноваженим органом якої виступає Рівненське територіальне управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку звернувся до Рівненського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до відкритого акціонерного товариства "Дубровицька центральна районна аптека № 27", в якому просить стягнути штраф в розмірі 1700 грн., оскільки штрафи, накладені Державною комісією та не оскаржені, стягуються у судовому порядку.

Позов мотивовано наступним.

Постановою про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів № 146-РІ від 24.12.2009 року Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку було накладено на відкрите акціонерне товариство "Дубровицька центральна районна аптека № 27" штраф в розмірі 1700,00 грн. Штрафи, накладені Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, відповідно до ч. 3 статті 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", стягуються у судовому порядку.

Прокурор в судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив. Про день, час та місце судового розгляду справи судом повідомлявся належним чином.

До початку судового розгляду справи від позивача надійшло клопотання, в якому він зазначив, що підтримує позовні вимоги в повному обсязі та у зв'язку з неможливістю прийняти участь в засіданні просить розглянути справу без участі його представника. За таких обставин, суд вважає за можливе розглянути справу без участі позивача на підставі наявних у справі доказів.

Відповідач заперечень на адміністративний позов не подав, у судове засідання не з'являвся, про дату, час, місце судового засідання судом повідомлявся належним чином. Про причини неявки суд не повідомив. Судом не визнавалася обов'язковою участь відповідача в судовому засіданні. За таких обставин, суд вважає за можливе розглянути справу без участі відповідача на підставі наявних у справі доказів.

Дослідивши у відкритому судовому засіданні подані письмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтуються на всебічному,  повному і об’єктивному розгляді у судовому процесі  всіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов висновку, що позов підлягає до задоволення повністю.

Суд виходив з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 39, ст. 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», п. 1 глави 1 розділу V та вимог розділу VІІІ «Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів», затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19 грудня 2006 року № 1591 емітенти, які здійснили відкрите (публічне) розміщення цінних паперів, зобов'язані своєчасно та в повному обсязі розкривати інформацію про фінансово-господарський стан і результати діяльності емітента у строки, встановлені законодавством та зобов'язані розкривати регулярну річну інформацію у повному обсязі.

У ході перевірки Рівненським територіальним управлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку було встановлено, що відкритим акціонерним товариством «Дубровицька центральна районна аптека № 27» не було розміщено в стрічці новин Загальнодоступної інформаційної бази даних Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку річну інформацію емітента цінних паперів за 2008 рік.

Відповідно до ст. 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку має право застосовувати до юридичних осіб фінансові санкції за порушення законодавства на ринку цінних паперів.

Постановою про порушення справи про правопорушення на ринку цінних паперів від 08.12.2009 року уповноваженою особою позивача було порушено справу про правопорушення на ринку цінних паперів у відношенні до відкритого акціонерного товариства «Дубровицька центральна районна аптека № 27»(а.с.5), яка була надіслана відповідачу відповідно до копії реєстру вихідної кореспонденції № 62 від 08.12.2009 року (а.с.6).  

Уповноваженою особою комісії щодо відкритого акціонерного товариства «Дубровицька центральна районна аптека № 27»було складено акт про правопорушення на ринку цінних паперів за № 127-РІ від 14.12.2009 року (а.с.7).

Згідно постанови про розгляд справи про правопорушення на ринку цінних паперів від 15.12. 2009 року розгляд справи було призначено на 24.12.2009 року на 09:25 год. (а.с.8). Про дату та час розгляду справи відповідач повідомлявся шляхом направлення йому вищезазначеної постанови. Направлення підтверджено копією реєстру вихідної кореспонденції № 65 від 15.12.2009 року (а.с.9).

Постановою про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів № 146-РІ від 24.12.2009 року (а.с.10) позивачем накладено на відповідача штраф в розмірі 1700,00 грн. На розгляд справи представник відповідача не з’явився, постанова № 146-РІ була направлена відповідачу згідно копії квитанції від 25.12.2009 року (а.с.11).  

На момент подання адміністративного позову, акт про порушення на ринку цінних паперів та постанова про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів відповідачем в судовому порядку не оскаржувалися, штраф не сплачено.

Відповідно до ч. 3 статті 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", штрафи, накладені Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, стягуються у судовому порядку.

          При таких обставинах адміністративний позов підлягає до задоволення повністю.

В силу ч.4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем —фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись статтями  160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з відкритого акціонерного  товариства "Дубровицька центральна районна аптека № 27" (34100, вул.Миру, 3, м.Дубровиця, Рівненська область, код ЄДРПОУ - 01979322) штрафні санкції за правопорушення на ринку цінних паперів в розмірі 1700 (одна тисяча сімсот) грн., які перерахувати до Державного бюджету України.  

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

                             Суддя                                                                  Зозуля Д. П.

Постанова складена в повному обсязі 20.10.10р.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.10.2010
Оприлюднено10.11.2010
Номер документу12101360
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3770/10/1770

Ухвала від 29.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Ухвала від 30.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Ухвала від 29.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Постанова від 20.10.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні