Постанова
від 02.11.2010 по справі б29/247-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.11.10 р. Справа № Б29/247-10

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Полєв Д.М.

при секретарі судового за сідання Карпенко К.М.

за участю представників ст орін:

від кредитора - директор Якименко А.П. паспорт НО МЕР_1 (наказ №1 від 22.09.2009р.)

від боржника - не з'явивс я

розглянувши справу

за заявою Товариств а з обмеженою відповідальн істю "Комерційний Центр Плат інум", м. Дніпропетровськ

до боржника Товарист ва з обмеженою відповідаль ністю "Сторк Трейд Компані", м. Дніпропетровськ, вул. Комбри га Петрова, 5 (код ЄДРПОУ 35446774)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі п ро банкрутство ТОВ "Сторк Тре йд Компані", м. Дніпропетровсь к (далі - боржник) порушено 26.10.2010р . за заявою ТОВ "Комерційний Це нтр Платінум", м. Дніпропетров ськ відповідно до процедури, передбаченої статтею 52 Закон у України "про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом" ( да лі - Закон).

Підставою для звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі є неспл ачена заборгованість боржни ка перед кредитором за прост им векселем сер. АА №1508951 від 12.05.2010 р. в розмірі 12760грн. За даними кр едитора боржник відсутній за його місцезнаходженням.

Представник боржника у суд ове засідання не з'явився, від зиву на заяву та витребувани х документів не надано.

Вивчивши матеріали справи , заслухавши пояснення дирек тора кредитора, оглянувши ор игінали документів, в тому чи слі простий вексель сер. АА №15 08951 від 12.05.2010р., господарський суд встановив наступне.

Згідно зі ст. 52 Закону у разі , якщо громадянин-підприємец ь-боржник або керівні органи боржника-юридичної особи ві дсутні за її місцезнаходженн ям, або у разі ненадання боржн иком протягом року до органі в державної податкової служб и згідно із законодавством п одаткових декларацій, докуме нтів бухгалтерської звітнос ті, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсут ність підприємницької діяль ності боржника, заява про пор ушення справи про банкрутств о відсутнього боржника може бути подана кредитором незал ежно від його вимог до боржни ка та строку виконання зобов ' язань.

Господарський суд у двот ижневий строк з дня винесенн я ухвали про порушення прова дження у справі про банкрутс тво відсутнього боржника вин осить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього.

Заборгованість боржн ика перед кредитором підтвер джується матеріалами справи , доказів її погашення боржни ком не надано.

Відсутність борж ника за місцезнаходження під тверджується витягом з Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців станом на 19.10.2010р.

Неплатоспроможність боржника підтверджено поста новою Бабушкінського ВДВС Дн іпропетровського МУЮ від 05.10.201 0р. про повернення виконавчог о документа через відсутніст ь майна боржника.

Згоду на призначення ліквідатором по даній справ і надано ініціюючим кредито ром.

Враховуючи викладене , господарський суд прийшов д о висновку про необхідність визнання боржника банкрутом , відкриття ліквідаційної пр оцедури строком на 6 місяців, п ризначення ліквідатором іні ціюючого кредитора ТОВ "Коме рційний Центр Платінум", м. Дні пропетровськ.

Ліквідатора слід зобов' язати:

- письмово повідомити про визнання відсутнього бо ржника банкрутом господарсь ким судом всіх відомих йому к редиторів відсутнього боржн ика, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можу ть направити ліквідатору зая ви з вимогами до банкрута;

- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та поверн ення майна банкрута, що знахо диться у третіх осіб;

- у випадку виявлення м айна, його реалізацію та задо волення вимог кредиторів про вести з дотриманням положень ст.ст. 26-31 Закону.

Після завершення заходів ліквідаційної процедури лі квідатор має подати на затве рдження до господарського су ду звіт ліквідатора та лікві даційний баланс.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальні стю "Сторк Трейд Компані", м. Дн іпропетровськ, вул. Комбрига Петрова, 5 (ЄДРПОУ 35446774) - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру у справі строком на 6 мі сяців.

Ліквідатором Товарис тва з обмеженою відповідал ьністю "Сторк Трейд Компані", м . Дніпропетровськ, вул. Комбри га Петрова, 5 призначити ініціюючого кредитора Тов ариство з обмеженою відпов ідальністю "Комерційний Цент р Платінум" (м. Дніпропетровсь к, вул. Героїв Сталінграда, 144; к од ЄДРПОУ 36641697; директор Яким енко А.П.).

З метою виявлення кредитор ів, перевірки наявності грош ових коштів на всіх рахунках , відкритих банкрутом, у банкі вських установах ДПІ у Бубуш кінському районі м. Дніпропе тровська у строк до 02.12.2010р. нада ти господарському суду та лі квідатора дані про рахунки, в ідкриті банкрутом, та наявні сть податкового боргу.

Зобов' язати лікві датора:

- письмово повідомити про в изнання відсутнього боржник а банкрутом господарським судом всіх відомих йому кред иторів банкрута, які в місячн ий строк з дня одержання пові домлення можуть направити лі квідатору заяви з вимогами д о банкрута;

- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та поверн ення майна банкрута, що знахо диться у третіх осіб;

- у випадку виявлення майна, його реалізацію та задоволе ння вимог кредиторів провест и з дотриманням положень ст.с т. 26-31 Закону;

- після завершення заходів ліквідаційної процедури по дати на затвердження до госп одарського суду звіт ліквіда тора та ліквідаційний баланс 02.05.2011р.

Копію цієї постано ви направити органу державно ї податкової служби за місце знаходженням банкрута для ро згляду питання щодо проведен ня позапланової перевірки св оєчасності, достовірності, п овноти нарахування та сплати податків та зборів (обов'язко вих платежів). Матеріали за ре зультатами перевірки направ ити для долучення до справи п ро банкрутство.

Суддя

Д.М. Полєв

Вик. Матросова

Дата ухвалення рішення02.11.2010
Оприлюднено10.11.2010
Номер документу12101676
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б29/247-10

Ухвала від 24.01.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 12.01.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Постанова від 02.11.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 26.10.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні