Ухвала
від 15.08.2024 по справі 484/1322/24
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадення № 2/484/704/24

Справа № 484/1322/24

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

15.08.2024 Первомайський міськрайонний суд суд Миколаївської області

в складі: головуючого судді - Шикері І.А.

за участю секретаря судових засідань - Туркалової І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотаня експертів Київського НДІСЕ про погодження строків проведення експертизи, надання додаткових матеріалів та залученя до справи фахівців спеціалізованих установ, заявлене у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Софія» про розірвання договору оренди землі,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області перебуває цивільна справа за позовом за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Софія» про розірвання договору оренди землі.

10.06.2024провадження вданій цивільнійсправі булозупинено,в зв`язкуіз призначеннямсудової еколого-ґрунтознавчої експертизи.

Ухвалою від 29.07.2024 провадженя у справі було поновлене для розгляду клопотання експертів Київського НДІСЕ про погодження строків проведення експертизи, надання додаткових матеріалів та залучення до справи фахівців спеціалізованих установ.

В клопотанні експерт просив погодити зі сторонами більш розумний строк проведення вказаної експертизи - понад 90 календарних днів, посилаючись на завантаженість експертів, надати додаткові матеріали, необхідні для проведення експертизи та залучити фахівців Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК відповідного профілю, оскільки КНДІСЕ, на даний час, не має технічної можливості провести дослідження по ряду поставлених питань.

Копія клопотання експерта отримана сторонами 29.07.2024.

Представнк позивачки - адвокат Кравченко О.С. в судове засіданя для розгляду клопотання експертів не з`явився, проте, на виконання клопотання експерта, надав агрохімічний паспорт поля земельної ділянки № НОМЕР_1 від 21.09.2023. Щодо залучення до проведення експертизи фахівців Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК відповідного профілю та надання на використання матеріалів - не заперечував. Водночас, просив відтермінувати кінцеву дату сплати вартості експертизи, посилаючись на те, що її розмір є досить значний. Проти надання експертам більш розумного строку проведення вказаної експертизи - понад 90 календарних днів, не заперечував.

Представник відповідача - адвокат Філатов І.Л. в судове засіданя для розгляду клопотання експертів також не з`явився, проте надав заяву, у якій заперечував щодо залучення до проведення експертизи фахівців Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК відповідного профілю. Водночас, проти надання експертам більш розумного строку проведення вказаної експертизи - понад 90 календарних днів, не заперечував.

Дослідивши матеріали справи, подані сторонаим заяви та документи, суд дійшов наступного.

Поскільки сторонами було погоджено строк експертизи - понад 90 календарних днів, стороною позивача було надано додаткові матеріали, необхідні для проведення експертизи, суд вважає за необхідне направити цивільну справу, разом із поданими документами, до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, для проведення експертизи, відповідно до ухвали Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області від 10.06.2024 про призначення судової еколого-ґрунтознавчої експертизи.

Провадження у справі слід зупинити на час проведення експертизи, на підставі п.5 ч.1 ст. 252, п.9 ч.1 ст. 253 ЦПК України, задовольнивши клопотання експертів повністю.

Керуючись ст.ст. 103, 139, 258, 259, 260, 261, ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання експертів Київського НДІСЕ про погодження строків проведення експертизи, надання додаткових матеріалів та залученя до справи фахівців спеціалізованих установ, заявлене у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«Софія» пророзірвання договоруоренди землі- задовольнити.

Погодити строк проведення еколого-ґрунтознавчої експертизи, призначеної ухвалою Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області від 10.06.2024 у справі за позовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«Софія» пророзірвання договоруоренди землі- на строк понад 90 календарних днів.

Долучити до матеріалів справи та надати експертам агрохімічний паспорт поля земельної ділянки № НОМЕР_1 від 21.09.2023.

Залучити до проведення експертизи фахівців Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК відповідного профілю.

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384,385 КК України за завідомо неправдивий висновок або відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

Провадження в даній цивільній справі зупинити, на час проведення експертизи.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивачку - ОСОБА_1 .

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду.

Повний текст судового рішення складено 15.08.2024.

Суддя: І.А. ШИКЕРЯ

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення15.08.2024
Оприлюднено16.08.2024
Номер документу121026064
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —484/1322/24

Ухвала від 15.08.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні