Судовий наказ
від 16.08.2024 по справі 569/14122/24
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД

СУДОВИЙ НАКАЗ

Справа № 569/14122/24

16 серпня 2024 рокуРівненський міський суд в особі судді Ковальова І.М., розглянувши заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Мельника 4» до ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості по сплаті внескам на утримання будинку та прибудинокової території, стягнення судових витрат та витрат на професійну правничу допомогу.

Відповідно до ст.ст.525,526 ЦК України зобов`язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог-відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов`язання не допускається.

Відповідно до ст.1 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» об`єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об`єднання) - юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна.

Відповідно до ч.1 ст.20 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» частка співвласника у загальному обсязі внесків і платежів на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку встановлюється пропорційно до загальної площі квартири (квартир) та/або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.161,167,168 ЦПК України, ст.ст.525,526,625 ЦК України, Законом України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»,-

НАКАЗУЮ :

1.Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрованого АДРЕСА_1 , іпн. НОМЕР_1 на користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Мельника-4», м.Рівне, вул.А.Мельника, 4, код ЄДРПОУ 40610984 заборгованість по внескам на утримання будинку та прибудинкової території в розмірі 13398,50 грн. та капітальний ремонт в розмірі 4277,20 грн., а також судові витрати по справі, а саме сплачений судовий збір в розмірі 302,80 грн. та витрати на професійну правничу допомогу в розмірі 1500,00 грн.

Суддя Рівненського

міського суду І.М. Ковальов

Відповідно до п.7 ч.1 ст.168 ЦПК України під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Відповідно до ст.170 ЦПК України, боржник маєправо протягомп`ятнадцяти днівз днявручення копіїсудового наказута доданихдо неїдокументів податизаяву пройого скасуваннядо суду,який йоговидав,крім випадківвидачі судовогонаказу відповіднодо пунктів4,5частини першоїстатті 161цього Кодексу.Заява проскасування судовогонаказу можетакож бутиподана органамита особами,яким закономнадано правозвертатися досуду вінтересах іншихосіб. 2. Заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі. 3.Заява проскасування судовогонаказу маємістити: 1)найменування суду,до якогоподається заява; 2)повне найменування(дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові)(дляфізичних осіб)заявника іборжника,їх місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання,ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій Українизаявника таборжника,реєстраційний номероблікової карткиплатника податківзаявника таборжника (дляфізичних осіб)за йогонаявності абономер ісерію паспортазаявника таборжника дляфізичних осіб-громадян України; 3)ім`я (прізвище,ім`я тапо батькові)представника боржника,якщо заяваподається представником,його місцепроживання абомісцезнаходження; 4)наказ,що оспорюється; 5) зазначення про повну або часткову необґрунтованість вимог стягувача. 4.Заява підписуєтьсяборжником абойого представником. 5.До заявипро скасуваннясудового наказудодаються: 1)документ,що підтверджуєсплату судовогозбору; 2)документ,що підтверджуєповноваження представникаборжника,якщо заяваподається такимпредставником; 3)клопотання пропоновлення пропущеногостроку,якщо заяваподається післяспливу строку,передбаченого частиноюпершою цієїстатті. 6. У разі подання неналежно оформленої заяви про скасування судового наказу суддя постановляє ухвалу про її повернення без розгляду не пізніше двох днів з дня її надходження до суду.

Відповідно дост.172ЦПКУкраїни,уразіненадходження досудузаявивід боржникапроскасуваннясудового наказупротягомп`ятиднів післязакінченнястрокуна їїподаннясудовийнаказ набираєзаконноїсили.

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення16.08.2024
Оприлюднено19.08.2024
Номер документу121042946
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —569/14122/24

Судовий наказ від 16.08.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні