Ухвала
від 16.08.2024 по справі 347/74/24
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 347/74/24

Провадження № 2/346/1819/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 серпня 2024 р.м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

Суддя Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Сольський В.В., розглянувши цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Яблунівська селищна рада Косівського району Івано-Франківської області, про визнання недійсним рішення і державного акту про право власності на земельну ділянку та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися до суду з позовною заявою про визнання недійсним рішення і державного акту про право власності на земельну ділянку та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку, яку згідно з протоколом автоматизованого розподілу від 10.01.2024 року розподілено судді Косівського районного суду Івано-Франкіської області Крилюк М.І.

Ухвалою судді Косівського районного суду Івано-Франківської області від 11.01.2024 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до ухвали Косівського районного суду Івано-Франкіської області від 12.07.2024 року вказану позовну заяву передано для визначення підсудності до Івано-Франківського апеляційного суду.

Відповідно до ухвали Івано-Франківського апеляційного суду від 06.08.2024 року вказану позовну заяву передано за підсудністю до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями Коломийського міськрайонного суду від 15.08.2024 року справу передано для розгляду судді Сольському В.В.

У частині 12 статті 33 ЦПК України передбачено, що у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

З урахуванням викладеного, а також беручи до уваги складність справи, необхідність з`ясування характеру спірних правовідносин та складу учасників судового процесу, з`ясування заперечень проти позовних вимог та визначення обставин справи, які підлягають встановленню, необхідність зібрання відповідних доказів суд вважає за доцільне здійснювати розгляд справи зі стадії підготовчого провадження.

Якщо розгляд справи у випадках, передбачених цим Кодексом, починається спочатку, суд призначає та проводить підготовче засідання спочатку в загальному порядку, крім випадку ухвалення рішення про колегіальний розгляд справи, коли підготовче засідання проводиться спочатку лише у разі, якщо суд дійшов висновку про необхідність його проведення (ч. 4 ст. 198 ЦПК України).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 33, 187-192, 198, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Цивільну справу № 347/74/24 за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 ,Яблунівська селищнарада Косівськогорайону Івано-Франківськоїобласті про визнання недійснимрішення ідержавного актупро правовласності наземельну ділянкута скасуваннядержавної реєстраціїправа власностіна земельнуділянку прийняти до свого провадження.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження зі стадії підготовчого провадження.

Призначити підготовчесудове засіданняу приміщенніКоломийського міськрайонногосуду Івано-Франківськоїобласті на 09.09.2024 року о 10:00 год.

Відповідач маєправо протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідач має право в цей же строк надіслати позивачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити позивачеві строк для подання відповіді на відзив, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, - п`ять днів з дня отримання відзиву.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою:

https://kmm.if.court.gov.ua/sud0909/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Сольський В. В.

СудКоломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення16.08.2024
Оприлюднено19.08.2024
Номер документу121045261
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —347/74/24

Ухвала від 09.09.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Сольський В. В.

Ухвала від 16.08.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Сольський В. В.

Ухвала від 06.08.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 12.07.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні