Ухвала
від 15.08.2024 по справі 405/5515/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/5515/23

провадження № 1-кс/405/2035/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.08.2024 м. Кропивницький

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання заступника начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Кіровоградській області майора поліції ОСОБА_4 про арешт майна у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені 07.06.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023120000000107 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.209, ч.3 ст. 212, ч.1 ст. 263 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

08.07.2024 до Ленінського районного суду м. Кіровограда від заступника начальникавідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУНП вКіровоградській областімайора поліції ОСОБА_4 надійшло погоджене прокурором клопотання, у якому слідчий просить накласти арешт на майно, яке 04.07.2024 тимчасово вилучено під час проведення двох обшуків, а саме домоволодіння, що розташоване за адресою АДРЕСА_1 за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та автомобіля яким він керує «LEXUS RX 350» державний номерний знак « НОМЕР_1 ».

Слідчим стверджується, що виявленні та вилучені речі та документи, а саме чорнові записи, податкова звітність, комп?ютерна техніка з даними бухгалтерського обліку та первинними документами, податкова звітність в електронному вигляді, та інші документи, для виявлення та вилучення документів фінансово-господарської діяльності, печатки, штампи, факсиміле, документи бухгалтерського, податкового обліку і податкової, статистичної, фінансово звітності підконтрольних їм підприємств , грошові кошти здобуті злочинним шляхом, магнітні носі інформації (комп?ютери, ноутбуки, флешки, системні блоки, жорсткі диски, системи накопичення відеоспостережень, в тому числі: договірні документи, бухгалтерські документи, товарно-транспортні накладні, шляхові листи, видаткові накладні, тощо, в тому числі які є поза офіційним обліком (тіньовий облік), оригінали та копії первинних договірних та бухгалтерських документів фінансово-господарської діяльності мають значення речових доказів, оскільки кримінальне провадження здійснюється за фактами прикриття незаконної діяльності, оформлення безтоварних операцій, легалізації майна, конвертації коштів, надання послуг зі штучного зменшення податкових зобов`язань підприємствам реального сектору економіки Кіровоградської області під час здійснення незаконної закупівлі сільськогосподарської продукції за неконтрольовані державою готівкові розрахунки, оформлення фіктивних документів для приховування та маскування незаконного походження даного майна.

Виявленні та вилучені речі та документи містять на собі сліди та інформацію вчинення злочину, які в своїй сукупності будуть можливими для їх використання у кримінальному провадженні як доказів, які сприятимуть об`єктивному, повному і всебічному проведенню досудового розслідування та встановленню обставин вчинення вказаного кримінального правопорушення, виникла необхідність накласти арешт з метою збереження вказаних речових доказів.

Прокурор до початку розгляду клопотання надав рапорт датований 04.07.2024 за № 483, в якому зазначено, в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження 04.07.2024 на підставі ухвали слідчого судді проведений обшук за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в ході чого, серед іншого виявлено та вилучено предмети схожі на набої в кількості 93 шт. Слідчий просив дозволу на реєстрацію вказаної інформації до інформаційно- телекомунікаційної системи « інформаційний портал НПУ» ( журнал єдиного обліку ГУНП в Кіровоградській області), для подальшого внесення відомостей до ЄРДР, додатково надав повідомлення про початок досудового розслідування за ч.1 ст. 263 КК України, постанову про зміну групи слідчих, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст.209, ч.3 ст. 212, ч.1 ст. 263 КК України та надав витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за за №42023120000000107 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.209, ч.3 ст. 212, ч.1 ст. 263 КК України.

Таким чином встановлені обставини свідчать про факт вчинення незаконного зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу, тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України.

Прокурор у судовому засіданні надав пояснення, згідно з якими клопотання підтримав та просив задовольнити.

Власник майна та його представник в судове засідання не з`явилися, про дату час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, причини неявки до суду не повідомили.

Клопотання про арешт майна розглядається слідчим суддею, судом не пізніше двох днів з дня його надходження до суду, за участю слідчого та/або прокурора, цивільного позивача, якщо клопотання подано ним, підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, і за наявності - також захисника, законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження. Неприбуття цих осіб у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання (ч.1 ст. 172 КПК України).

Отже з урахуванням зазначених обставин слідчий суддя ухвалив здійснити розгляд даного клопотання за явки прокурора та відповідно до наявних матеріалів клопотання.

Слідчий суддя заслухавши прокурора, повно та всебічно дослідивши клопотання слідчого про арешт майна та надані до нього матеріали, включаючи витяги з Єдиного реєстру досудових розслідувань, у рамках яких було подане клопотання, дійшов до наступних висновків.

Клопотання про арешт майна відповідає вимогам ст.171 КПК України

Встановлено, що слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені 07.06.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023120000000107 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.209, ч.3 ст. 212, ч.1 ст. 263 КК України, за фактом того, що що службовими особами ТОВ «Гіперіон Трейд» (код ЄДРПОУ 44543427) в період з 01.01.2022 по 31.12.2022 при здійсненні експортних операцій з реалізації сільськогосподарської продукції не подано та не внесено жодних відомостей до податкових декларацій з податку на прибуток щодо отримання доходу в сумі 108719283,20 грн., що дало змогу ухилитися від сплати податку на прибуток за 2022 рік на загальну суму 19569470,97 грн.

ТОВ «Гіперіон Трейд» (код ЄДРПОУ 44543427), основний вид діяльності 46.38 Оптова торгівля іншими продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками. Інші види діяльності: Вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур, Діяльність посередників у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами, Оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин, Неспеціалізована оптова торгівля, Складське господарство.

В ході досудового розслідуванням встановлено, та допитано в якості свідка директора ТОВ «Гіперіон Трейд» (код ЄДРПОУ 44543427), який виявися безробітним місцевим жителем, який станом на 2021 рік перебуваючи у скрутному фінансовому становище, і коли останньому запропонували за винагороду в розмірі 1000 грн., надати свої документи (паспорт, ІПН) для відкриття банківських рахунків у трьох різних банках м. Кропивницький та підписати ряд документів у нотаріуса. Які саме документи останній підписував, вказати не можу, так як в цьому нічого не розуміє, без вагань погодився.

В подальшому, свідок добровільно передав вказані документи раніше незнайомому чоловіку, за що отримав обіцяну суму коштів. Однак, в ході допиту свідок вказав, що до ТОВ «Гіперіон Трейд» (код ЄДРПОУ 44543427) ніякого відношення не має, жодних договорів купівлі продажу від імені ТОВ «Гіперіон Трейд» не заключав, податкову звітність не подавав, будь яких довіреностей не підписував.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями встановлено осіб, які на сьогоднішній день продовжують займатися протиправними діями, використовуючи реквізити підконтрольних товариств, а саме переслідуючи корисливий мотив особистого збагачення, впровадили схему злочинної діяльності, яка передбачає використання фіктивних юридичних осіб та фізичних осіб з метою прикриття незаконної діяльності, оформлення безтоварних операцій, легалізації майна, конвертації коштів, надання послуг зі штучного зменшення податкових зобов`язань підприємствам реального сектору економіки Кіровоградської області під час здійснення незаконної закупівлі сільськогосподарської продукції за неконтрольовані державою готівкові розрахунки, оформлення фіктивних документів для приховування та маскування незаконного походження даного майна, джерел його походження, місцезнаходження, переміщення, надання правомірного вигляду володінню, використанню, розпорядженню даним майном та в подальшому вчинення фінансових операцій з його реалізації, як на внутрішньому ринку України, так і експортуючи за межі України, здійснюючи при цьому введення його у легальний обіг.

До розробленої схеми використання фіктивних юридичних осіб та фізичних осіб з метою прикриття незаконної діяльності, оформлення безтоварних операцій, легалізації майна, конвертації коштів, надання послуг зі штучного зменшення податкових зобов`язань підприємствам реального сектору економіки Кіровоградської області під час здійснення незаконної закупівлі сільськогосподарської продукції за неконтрольовані державою готівкові розрахунки, оформлення фіктивних документів для приховування та маскування незаконного походження даного майна до якої входить:

ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою АДРЕСА_2 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , пересувається на автомобілях Лексус RX 350 НОМЕР_1 , Jaguar E-Pace НОМЕР_2 .

Крім того, в ході розслідування кримінального провадження встановлено, що вищевказані особи діючи умисно, з корисливих мотивів, не маючи дійсного наміру здійснювати господарську діяльність, зафіксовану в установчих документах з метою приховування факту і фактичних обсягів операцій діяльності суб`єктів господарювання та прикриття своєї незаконної діяльності протягом 2022-2024 років створили/придбали ряд підприємств: ТОВ «ГІПЕРІОН ТРЕЙД» (код 44543427), ТОВ «КЕЙ ТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 44435019), ТОВ «РЕЯ КРОП» (код ЄДРПОУ 44616581), ТОВ «ГЕРА КРОП» (код ЄДРПОУ 44474959), ТОВ «ФЕБА КРОП» (код ЄДРПОУ 44459333), ТОВ «ВІКТОРІЯ ФОРТЕ» (код ЄДРПОУ 35958464), ТОВ "ЦЕНТР ІНВЕСТ АГРО" (код ЄДРПОУ: 45321817); ТОВ "ЦЕНТРІНВЕСТ ХОЛД" (код ЄДРПОУ: 45629125); ТОВ "ЦЕНТР ІНВЕСТ" (код ЄДРПОУ: 45164239); ТОВ "КРОП ТЕХНОЛОДЖІ" (код ЄДРПОУ: 45259063); ТОВ "КРАМОНД АГРО" ( код ЄДРПОУ: 42636370); ТОВ "АВІТАЛ" (код ЄДРПОУ: 35989508); ПСП "АГРО ВІТА ЛМ" (код ЄДРПОУ: 30746581); ТОВ "ИСКАНДЕР ТОРГ" (код ЄДРПОУ: 44598128); ТОВ "АРІОН БРОК-СЕРВІС" (код ЄДРПОУ: 44690089), ТОВ «Агропромислова група АДАМАНТ» (код ЄДРПОУ: 38614215), СТОРІ ТРЕЙД УКРАЇНА (код ЄДРПОУ 45210012), ПП РЕНОВАЦІО АГРО (код ЄДРПОУ 45166812) ПП ФРАНК ТРЕЙД УКРАЇНА" (код ЄДРПОУ 45189688), ТОВ «АСТРА АГРО 2022» (код ЄДРПОУ 44734419), ТОВ «ІНКСЕРВІС ПІВДЕНЬ» (код ЄДРПОУ 41744325), ТОВ «ТЕЛІШ ТРАНС» (код ЄДРПОУ 41763232), ТОВ «АРІОН ХОЛДІНГ» (код ЄДРПОУ 41742605), ТОВ «АГРО-ЛУСОН» (код ЄДРПОУ 43214303), ТОВ «АГРО-ВІНСОН» (код ЄДРПОУ 43214345), ТОВ «ЕКО ТРЕЙД ХОЛДІНГ» (код ЄДРПОУ 41775012), ТОВ "НАСІННЯ КІРОВОГРАДЩИНИ" (код ЄДРПОУ 44432715) ТОВ "ТД ДАМАР" (код ЄДРПОУ 42636632), ТОВ "ЗЕРНОКЛАС" (код ЄРДПОУ 41913955), ТОВ "ДАМАР АГРО" (код ЄДРПОУ 42638645), ФОП « ОСОБА_6 » ІНН НОМЕР_3 , ФОП « ОСОБА_7 » ІНН НОМЕР_4 , ФОП « ОСОБА_8 » ІНН НОМЕР_5 », ФОП « ОСОБА_9 » ІНН НОМЕР_6 , ФОП « ОСОБА_10 » ІНН НОМЕР_7 , ФОП « ОСОБА_11 » ІНН НОМЕР_8 , ФОП « ОСОБА_12 » ІНН НОМЕР_9 , ФОП « ОСОБА_13 » ІНН НОМЕР_10 , ФОП « ОСОБА_14 », ІНН НОМЕР_11 , в подальшому використовують їх реквізити, печатки, розрахункові рахунки для здійснення протиправної діяльності, направленої на умисне ухилення від сплати податків, здійснили безпідставне зняття грошових коштів у банківських установах на загальну суму понад 100 млн. грн. та внесли недостовірні дані в офіційні документи бухгалтерського, податкового обліку та звітності, маніпулюючи податковими документами в Єдиному реєстрі податкових накладних, здійснили оформлення безтоварних операцій по придбанню та реалізації товарів (послуг) сформувавши податкову вигоду з метою штучного зменшення податкових зобов`язань, підприємствам реального сектору економіки ТОВ "ОЕЗ ГРАДОЛІЯ" (код ЄДРПОУ 40200759), чим завдали Державі збитків в особливо великих розмірах.

04.07.2024 на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда, за місцем помешкання ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , у домоволодінні по АДРЕСА_1 , а також в автомобілі «Лексус RX 350» державний номерний знак « НОМЕР_1 », проведено обшуки, в ході яких було виявлено та вилучено;

- 93 (дев`яносто три) предмети зовні схожі на патрони різного калібру та одна гільза;

- 12 банківських пластикових карток з номерами НОМЕР_12 , НОМЕР_13 , НОМЕР_14 , НОМЕР_15 , НОМЕР_16 , НОМЕР_17 , НОМЕР_18 , НОМЕР_19 , НОМЕР_20 , НОМЕР_21 , НОМЕР_22 , НОМЕР_23 ;

- блокнот із рукописними записами;

- документи на 12 (дванадцяти) аркушах.;

- мобільний телефон марки «TECNO SPARK» у спеціалізованому чохлі;

- папку жовтого кольору з документами;

- блокнот синього кольору з рукописними записами;

- телефон «iPhone», зеленого кольору;

- ноутбук «LENOVO», чорного кольору модель «80QR MRVXB5913027» із зарядним пристроєм;

- ноутбук «hp 850G7» із зарядним пристроєм;

- макбук (комп`ютер) сірого кольору із зарядним пристроєм;

- жорсткий диск (накопичувач пам`яті) із спеціалізованим дротом для з`єднання S/N NABZ7D5K;

- три печатки, штампи; із відтисками «Агрохвиля», «Іскандер ТОРІ», «Альмандін АГРО»;

- три папки швидкозшивачі, зеленого кольору із написами на папках ТОВ «Кроконд Агро» ТОВ «Землетрейд усього 892 аркушів документів різного типу та складу;

- дві картонні папки в яких містяться документи на 355 аркушах та поліетиленовий прозорий пакет із фіскальними чеками;

- документи на аркушах формату А 4 усього на 569 аркушах та один лазерний СД -диск;

- три записні блокноти з рукописними записами;

- відео реєстратор, пристрій для систематизації та зберігання відеоінформація, яка фіксується камерами відеоспостереження «ajhua» із зарядним пристроєм;

- два блокноти для записів (з рукописними нотатками);

- дві товарно-транспортних накладних.

В цей же день, 04.07.2024 проведено огляд вилученого за місцем мешкання та авто ОСОБА_5 майна про що складено відповідний протокол, а виявлені та вилученні у останнього речі та предмети визнано речовими доказами. Виявлені та вилучені предмети під час обшуку, оглянуті в рамках даного кримінального провадження, які є тимчасово вилученим майном.

Постановою слідчого від 05.07.2024 визнано речовими доказами предмети, документи та речі, які були вилучені під час вказаного обшуку домоволодіння та огляду автомобіля.

Відповідно до ч.1 ст.41 Конституції України кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності, право власності є непорушним (ч.3 ст.41 Конституції України).

Статтею 2 КПК України передбачено, що завданням кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження.

Згідно ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 167 КПК України, тимчасово вилучене майно може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберігали на собі його сліди, а також є предметом кримінального правопорушення.

Згідно ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 167 КПК України, тимчасово вилучене майно може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберігали на собі його сліди, а також є предметом кримінального правопорушення.

Слідчим суддею встановлено та слідчим доведено, що є сукупність підстав та розумних підозр вважати, що вилучені під час обшуку документи, та речі, як в оригіналах, так і в копіях мають значення для кримінального провадження, та можуть містити в собі відомості кримінального правопорушення.

Згідно із п. 1 ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Відповідно до ч.3 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Клопотання про арешт майна слідчого обґрунтовано тим, що тимчасово вилучені документи та речі є речовим доказом, що відповідає вимогам ст. 98 КПК України.

Матеріалами клопотання доведено, що було вчинено кримінальне правопорушення, зазначені у клопотанні документи, на які слідчий просить накласти арешт, відповідають критеріям, передбаченим ст.98 КПК України, можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а незастосування арешту майна може призвести до його втрати, пошкодження або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

Під час розгляду клопотання про арешт майна, слідчим суддею не встановлено негативних наслідків арешту майна, та вважає, що такі обмеження є пропорційними меті, заради досягнення якої застосовується такий арешт, оскільки він пов`язаний з втручанням у право особи на власність, що є складовою права на мирне володіння своїм майном (передбачене у ст. 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод). Водночас, на переконання слідчого судді, потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права особи, оскільки є необхідним і пропорційним до законної мети, що переслідується - нагальної суспільної потреби у протидії кримінальним правопорушенням.

З урахуванням доведеності слідчим правової підстави арешту на зазначене вище майно збереження речових доказів, можливості використання їх як доказу у кримінальному провадженні, розумності та співрозмірності обмеження права власності завданням кримінального провадження, слідчий суддя дійшов висновку про те, що клопотання слідчого про накладення арешту на зазначене майно з метою забезпечення збереження речових доказів, підлягає задоволенню.

За вказаних обставин, клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 98, 131, 132, 167, 168, 170-175, 309, 395 КПК України, слідчий суддя, ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заступника начальникавідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУНП вКіровоградській областімайора поліції ОСОБА_4 про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт майно яке було вилучено 04.07.2024 під час проведення обшуків, а саме домоволодіння що розташоване за адресою АДРЕСА_1 за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та автомобіля яким він керує «LEXUS RX 350» державний номерний знак « НОМЕР_1 », а саме: 93 (дев`яносто три) предмети зовні схожі на патрони різного калібру та одну гільзу; 12 банківських пластикових карток з номерами: НОМЕР_12 , НОМЕР_13 , НОМЕР_14 , НОМЕР_15 , НОМЕР_16 , НОМЕР_17 , НОМЕР_18 , НОМЕР_19 , НОМЕР_20 , НОМЕР_21 , НОМЕР_22 , НОМЕР_23 ; блокноти із рукописними записами; документи на 12 (дванадцяти) аркушах.; мобільний телефон марки «TECNO SPARK» у спеціалізованому чохлі; папку жовтого кольору з документами; блокнот синього кольору з рукописними записами; телефон «iPhone», зеленого кольору; ноутбук «LENOVO», чорного кольору модель «80QR MRVXB5913027» із зарядним пристроєм; ноутбук «hp 850G7» із зарядним пристроєм; макбук (комп`ютер) сірого кольору із зарядним пристроєм; жорсткий диск (накопичувач пам`яті) із спеціалізованим дротом для з`єднання S/N NABZ7D5K; три печатки, штампи; із відтисками «Агрохвиля», «Іскандер ТОРІ», «Альмандін АГРО»; три папки швидкозшивачі, зеленого кольору із написами на папках ТОВ «Кроконд Агро» ТОВ «Землетрейд усього 892 аркушів документів різного типу та складу; дві картонні папки в яких містяться документи на 355 аркушах та поліетиленовий прозорий пакет із фіскальними чеками; документи на аркушах формату А 4 усього на 569 аркушах та один лазерний СД -диск; три записні блокноти з рукописними записами; відео реєстратор, пристрій для систематизації та зберігання відеоінформація, яка фіксується камерами відеоспостереження «ajhua» із зарядним пристроєм; два блокноти для записів (з рукописними нотатками); дві товарно-транспортних накладних, із забороною користування та розпорядження ними.

Копію ухвали суду негайно після її постановлення вручити учасникам розгляду клопотання.

Відповідно до ст. 175 КПК України, ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

Роз`яснити, що згідно ст. 174 КПК України, підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

На ухвалу слідчого судді може бути подана апеляційна скарга протягом п`яти днів з дня її проголошення безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду.

Слідчий суддя ОСОБА_15

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення15.08.2024
Оприлюднено19.08.2024
Номер документу121046120
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —405/5515/23

Ухвала від 13.09.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 13.09.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 11.09.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 10.09.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 30.08.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 30.08.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 30.08.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 27.08.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 20.08.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 15.08.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні