Ухвала
від 16.08.2024 по справі 10/б-743
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16 серпня 2024 рокуСправа № 10/Б-743 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області у складі судді Сидорук А.М.

розглянув клопотання б/н від 13.08.2024 /вх. №64712 від 14.08.2024/ ліквідатора банкрута Зубик Ю.З. про продовження строку ліквідаційної процедури

у справі за заявою кредитора: Державної податкової інспекції у Теребовлянському районі, вул. Шевченка, 26, м. Теребовля Теребовлянського району Тернопільської області;

до боржника: Державного підприємства "Струсівський комбінат продтоварів", с. Струсів, вул. Заводська,1, Теребовлянського району Тернопільської області

про визнання банкрутом

Суть справи: В провадженні Господарського суду Тернопільської області від перебуває справа про банкрутство Державного підприємства "Струсівський комбінат продтоварів" за заявою ініціюючого кредитора Державної податкової інспекції у Теребовлянському районі Тернопільської області.

Постановою Господарського суду Тернопільської області від 17.06.2008 боржника визнано банкрутом, відкрито щодо нього ліквідаційну процедуру.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 22 березня 2016 року достроково припинено повноваження ліквідатора банкрута Суслова Р.В. та ліквідатором Державного підприємства "Струсівський комбінат продтоварів" призначено арбітражного керуючого Зубик Юлію Зіновіївну, свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №376, видане 15.03.2013р.

14 серпня 2024 року через систему "Електронний суд" від ліквідатора банкрута Зубик Ю.З. надійшло клопотання б/н від 13.08.2024 про продовження строку ліквідаційної процедури на шість місяців, у зв`язку із неможливістю завершити ліквідаційну процедуру у встановлений період, з метою вирішення неврегульованих та проблемних питань. Зокрема, ліквідатор Зубик Ю.З. зазначає, що на даний час строк ліквідаційної процедури сплив, проте ліквідаційна процедура не завершена, а арбітражним керуючим вчиняються дії по підготовці звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу на підставі наявних матеріалів справи.

Згідно п.1,4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, цей Кодекс введено в дію з 21.10.2019. З дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Згідно ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Так, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури; подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Враховуючи вищенаведене, господарський суд вважає клопотання ліквідатора банкрута Державного підприємства "Струсівський комбінат продтоварів" Зубик Ю. З. про продовження строку ліквідаційної процедури обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 12, 20, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Кодексом України з процедур банкрутства, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Клопотання б/н від 13.08.2024 ліквідатора банкрута Зубик Ю.З. про продовження строку ліквідаційної процедури задоволити.

2. Продовжити строк ліквідаційної процедури у справі № 10/Б-743 на три місяців до 16 листопада 2024 року.

3. Ухвалу направити: Державному підприємству "Струсівський комбінат продтоварів", с. Струсів Теребовлянського району Тернопільської області, вул. Заводська, 1; Дочірньому підприємству "Тернопільський облавтодор", м. Тернопіль, вул. О.Кульчицької, 8; Державному територіально-галузевому об`єднанню "Львівська залізниця" в особі відокремленого структурного підрозділу Тернопільської дирекції залізничних перевезень, м. Тернопіль, вул. С.Бандери, 6; Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Тернопільській області, м. Тернопіль, вул. Танцорова, 11; ліквідатору Зубик Ю.З., м. Тернопіль, майдан Волі, 4, 3 поверх, офіс 17; Державному концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості Концерн "Укрспирт", м. Київ, вул. Б.Грінченка,1; Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, вул. М. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008; Тернопільському обласному центру зайнятості, вул. Текстильна, 16, м. Тернопіль,46010; ФОП Живаго О.Л., АДРЕСА_1 .

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://te.court.gov.ua/sud5022.

Суддя А.М. Сидорук

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення16.08.2024
Оприлюднено20.08.2024
Номер документу121072223
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/б-743

Ухвала від 28.08.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 16.08.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Постанова від 30.01.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні