Ухвала
від 22.08.2024 по справі 699/1249/24
КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 699/1249/24

Номер провадження 2/699/491/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадженнч

22.08.2024 м. Корсунь-Шевченківський

Суддя Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області ЛітвіноваГ.М.,

розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ) до Селищенської сільської ради Звенигородського району Черкаської області (адреса місцезнаходження: вул. Центральна, 42, с. Селище, Звенигородський район, Черкаська область, 18456), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Товариство з обмеженою відповідальністю "Галант" (адреса місцезнаходження: вул. 9 Травня, будинок 2Б, м. Корсунь-Шевченківський, Черкаський район, Черкаська область, 19402)

про визнання права власності у порядку спадкування за законом,

УСТАНОВИВ:

До Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області через систему "Електронний суд" надійшла указана позовна заява, підписана представником позивача адвокатом Іванюком Євгенієм Володимировичем.

За змістом позовних вимог позивач просить визнати за нею в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 7122582500:07:001:0100, площею 3,8084 га, з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи вказану справу передано на розгляд судді Літвіновій Г.М.

Ухвалою судді від 02.08.2024 указану позовну заяву було залишено без руху з наданням позивачу строку для виправлення недоліків.

Позивач у вказаний строк виправила недоліки позовної заяви.

До суду надійшла виписка про зарахування судового збору у розмірі 1211,20 грн по даній справі до спеціального фонду державного бюджету України.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст.175,177 ЦПК України, підсудна Корсунь-Шевченківському районному суду Черкаської області на підставі ч. 1ст. 30 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в цивільній справі, встановленихЦПК України, на стадії вирішення питання про відкриття провадження у справі не встановлено.

З огляду на особливості розгляду справ у спорах щодо спадкування, визначені п. 2 ч. 4ст. 274 ЦПК України, відкрити провадження у справі та призначити її до судового розгляду слід за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання, яке відповідно до ч. 1ст. 196 ЦПК Україниє обов`язковим.

Позивач заявляє клопотання про витребування копії спадкової справи щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Вирішуючи заявлене клопотання, суд зазначає, що обставини, які входять до предмета доказування у зазначеній категорії справ, можна встановити лише при дослідженні документів, наявних у спадковій справі. Належними доказами щодо фактів, які необхідно встановити для вирішення спору про право спадкування, є копії документів відповідної спадкової справи, зокрема, поданих заяв про прийняття спадщини, виданих свідоцтв про право на спадщину, довідок сільських, селищних рад за місцем проживання спадкодавця.

Тому на підставі ст. 84 ЦПК України суд вважає за необхідне задовольнити клопотання сторони позивача та витребувати у приватного нотаріуса Звенигородського районного нотаріального округу Черкаської області Бедрати-Скляр Наталії Миколаївни (адреса місцезнаходження: АДРЕСА_2 ):

- копії спадкової справи №96/2024 щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Ураховуючи викладене, керуючись ст.ст.81, 84,175,177,184,187,353,354 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Селищенської сільської ради Звенигородського району Черкаської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Товариство з обмеженою відповідальністю "Галант", про визнання права власності у порядку спадкування за законом залишити без руху та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження з проведенням підготовчого судового засідання.

Підготовче засідання призначитина 01.10.2024 на 10:00 год. в приміщенні Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області (вул.О. Веділіна, 61/4, м. Корсунь-Шевченківський, Черкаська область).

У судове засідання викликати учасників справи.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження в справі.

У разі заперечення проти позову відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали надіслати до суду відзив на позовну заяву, який відповідатиме вимогам ч. 3 ст.178 ЦПК України, та докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідач відповідно до ст. 193 ЦПК України має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Клопотання представника позивача адвоката Іванюка Євгенія Володимировича про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Звенигородського районного нотаріального округу Черкаської області Бедрати-Скляр Наталії Миколаївни (адреса місцезнаходження: АДРЕСА_2 ):

- копію спадкової справи №96/2024 щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Витребувані доказимають бутинаправлені в строк до 20.09.2024 на адресу Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області за адресою: вул.О.Веділіна, 61/4, м.Корсунь-Шевченківський, Черкаська область, 19402.

У разі неможливості подати доказ, який витребовує суд, або відсутності можливості подати такий доказ у встановлений строк, особа має повідомити про це суд (із зазначенням причин) протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що у випадку ненадходження до суду витребуваного доказу у визначений строк, або неповідомлення про причини неможливості її надання, а так само ухилення від вчинення дій, покладених судом на особу, суд відповідно достатті 148ЦПК Україниможе розглянути питання про стягнення в дохід державного бюджету штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за вебадресоюhttp://court.gov.ua/sud2310/.

Учасники справи, які зареєстрували електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суд вручає будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяЛітвінова Г. М.

СудКорсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення22.08.2024
Оприлюднено23.08.2024
Номер документу121145462
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —699/1249/24

Ухвала від 22.08.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 02.08.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні