Ухвала
від 22.08.2024 по справі 185/8399/24
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/8399/24

Провадження № 2/185/4367/24

У Х В А Л А

про передачу справи на розгляд іншому суду

22 серпня 2024 року суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Болдирєва У.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн фінанс»</a>, треті особи: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Нордіо Вадим Вікторович про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню,

В С Т А Н О В И В:

До Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 про визнання таким, що не підлягає виконанню, виконавчого напису № 94189 від 20 листопада 2020 року, вчиненого приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Гораєм Олегом Станіславовичем.

Позовна заява сформована в системі «Електронний суд» 07 серпня 2024 року.

14 серпня 2024 року здійснено автоматизований розподіл судової справи між суддями.

На виконання ухвали від 15 серпня 2024 року про залишення позовної заяви без руху позивачем надані копії матеріалів виконавчого провадження № 65022587 з примусового виконання виконавчого напису № 94189 від 20 листопада 2020 року.

Згідно матеріалів позовної заяви фактичне місце проживання/перебування позивача як внутрішньо переміщеної особи зареєстроване за адресою АДРЕСА_1 .

Місцезнаходження відповідача: місто Київ, вулиця Хоткевича Гната, будинок 12, оф.177.

Як передбачено частиною 2 статті 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Адреса місцезнаходження відповідача у справі знаходиться за межами територіальної підсудності Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Згідно з частиною 12 статті 28 ЦПК України, позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

Приватний виконавецьприймає довиконання виконавчідокументи замісцем проживання,перебування боржника-фізичної особи,за місцезнаходженнямборжника -юридичної особиабо замісцезнаходженням майнаборжника. Виконавчі діїу виконавчихпровадженнях,відкритих приватнимвиконавцем увиконавчому окрузі,можуть вчинятисяним навсій територіїУкраїни (частина 2 статті 24 Закону України «Про виконавче провадження»).

Про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи боржника виконавець виносить постанову, яка надсилається для виконання підприємству, установі, організації, фізичній особі, фізичній особі - підприємцю, які виплачують боржнику відповідно заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи (частина 3 статті 68 Закону України «Про виконавче провадження»).

Згідно з висновком Верховного Суду, що викладений у постанові від 29 жовтня 2020 року у справі № 263/14171/19, місцем виконання судового рішення є місце провадження виконавчих дій з його примусового виконання. Такі виконавчі дії проводяться за місцем проживання боржника, місцем його перебування, роботи або за місцезнаходженням його майна.

За даними Автоматизованої системи виконавчого провадження приватним виконавцем виконавчого округу Дніпропетровської області Нордіо Вадимом Вікторовичем здійснюється виконавче провадження № 65022587 при примусовому виконанні виконавчого напису № 94189 від 20 листопада 2020 року, вчиненого приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Гораєм Олегом Станіславовичем, згідно якого з боржника ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , на користь стягувача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн фінанс»</a> стягнуто заборгованість у розмірі 38 291 грн.

13 вересня 2023 року приватним виконавцем винесено постанову про звернення стягнення на доходи боржника ОСОБА_3 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Зі змісту цієї постанови видно, що боржник отримує дохід від юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «Фреш мікс», ЄДРПОУ 40757537. Копію постанови про звернення стягнення на доходи боржника направлено для виконання до зазначеної юридичної особи.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходження юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Фреш мікс», ЄДРПОУ 40757537 - Донецька область, місто Дружківка, вулиця Нахімова, будинок 1.

Позовна заява та додані до неї документи не містять відомостей про проведення виконавчих дій за адресою проживання позивача.

Таким чином у даному випадку місцем виконання виконавчого напису є місцезнаходження юридичної особи, якій направлено для виконання постанову про звернення стягнення на дохід боржника.

Зважаючи на викладене, справа за позовом ОСОБА_1 про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, згідно з положеннями частини 12 статті 28 ЦПК України за місцем виконання виконавчого напису належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Дружківського міського суду Донецької області

Як передбачено пунктом 1частини 1статті 31ЦПК України,суд передаєсправу нарозгляд іншомусуду,якщо справаналежить дотериторіальної юрисдикції(підсудності)іншого суду.

Керуючись пунктом 1 частини 1 статті 31 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Передати на розгляд Дружківському міському суду Донецької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн фінанс»</a>, треті особи: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Нордіо Вадим Вікторович про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Cуддя У.М. Болдирєва

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення22.08.2024
Оприлюднено26.08.2024
Номер документу121172035
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —185/8399/24

Ухвала від 22.08.2024

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 15.08.2024

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні