Ухвала
від 23.08.2024 по справі 153/1164/24
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"23" серпня 2024 р. Справа153/1164/24

Провадження2/153/292/24-ц

Ямпільський районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді Дзерина М.М.

за участю секретаря судового засідання Поліш Н.А.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у приміщенні Ямпільського районного суду Вінницької області у місті Ямпіль Вінницької області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 доПриватного підприємства «ІНВЕСТ-ІНІЦІАТИВА», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_2 , про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування державної реєстрації права оренди,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Ямпільського районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 доПриватного підприємства «ІНВЕСТ-ІНІЦІАТИВА», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_2 , про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування державної реєстрації права оренди.

30 липня 2024 року ухвалою Ямпільського районного суду Вінницької області відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання на 23 серпня 2024 року о 09 год. 00 хв.

Представник позивача ОСОБА_1 адвокат Цимбалюк І.А. діючи на підставі ордеру серії АВ №1139015 до початку підготовчого судового засідання надала суду клопотання вх.№5363 від 23 серпня 2024 року про залишення позовної заяви без розгляду. Вказала, що у зв`язку із врегулюванням всіх домовленостей, просить суд позовну заяву залишити без розгляду та повернути судовий збір у сумі 2422 грн. 40 коп. Окрім цього, представник позивача надав суду заяву вх.№5364 від 23.08.2024 року про розгляд справи у їх відсутність, клопотання про залишення позову без розгляду та про повернення судового збору підтримала.

Представник відповідачаПП «ІНВЕСТ-ІНІЦІАТИВА»в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог напредмет споруна стороніпозивача ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилась, надала суду заяву про розгляд справи у її відсутність.

Відповідно до ч.2ст.247 ЦПК України, за відсутності всіх осіб, які беруть участь у справі, суд проводить розгляд цивільної справи без фіксування технічними засобами, за наявними у справі матеріалами.

Відповідно п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Згідно Постанови Верховного Суду від 11 квітня 2019 року. Справа № 712/13263/17 - особа, яка бере участь у справі, розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи (за винятком тих осіб, які не мають цивільної процесуальної дієздатності), в інтересах яких заявлено вимоги (принцип диспозитивності цивільного судочинства). Тому суд зобов`язаний залишити заяву без розгляду, якщо позивач звернувся з таким клопотанням.

Приймаючи до уваги те, що заява про залишення позову без розгляду подана представником позивачем до початку розгляду справи по суті, суд має підстави для залишення даного позову без розгляду, оскільки це не суперечить закону та не порушує права та охоронювані законом інтереси третіх осіб.

Позивачем приподачі позовудо Приватного підприємства«ІНВЕСТ-ІНІЦІАТИВА»,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог напредмет споруна стороніпозивача ОСОБА_2 ,про усуненняперешкод укористуванні земельноюділянкою таскасування державноїреєстрації праваорендибуло сплачено судовий збір, згідно квитанції до платіжної інструкції на переказ готівки №ПН348 від 23 липня 2024 року та згідно квитанції до платіжної інструкції на переказ готівки №ПН349 від 23 липня 2024 року у загальній сумі 2422 грн. 40 коп.

Частиною 2 статті 133 ЦПК України передбачено, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно з п.4 ч.1ст.7 Закону України «Про судовий збір» від 08.07.2011 року №3674-VІ, сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі: залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

За таких обставин, заява представника позивача про повернення судового збору позивачу, підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 133, 247, 257 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивача про залишення позову без розгляду та повернення судового збору- задоволити.

Позовну заяву ОСОБА_1 доПриватного підприємства «ІНВЕСТ-ІНІЦІАТИВА», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_2 , про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування державної реєстрації права оренди,- залишити без розгляду.

Зобов`язати Головне управління Державної казначейської служби України у Вінницькій області повернути ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительці АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 сплачений нею судовий збір, згідно квитанції до платіжної інструкції на переказ готівки №ПН348 від 23 липня 2024 року та згідно квитанції до платіжної інструкції на переказ готівки №ПН349 від 23 липня 2024 року у загальній сумі 2422 грн. 40 коп.

Роз`яснити, що особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвалу суду може бути оскаржено безпосередньо до Вінницького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали.

Головуючий М.М. Дзерин

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення23.08.2024
Оприлюднено26.08.2024
Номер документу121175267
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —153/1164/24

Ухвала від 23.08.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Дзерин М. М.

Ухвала від 05.08.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Дзерин М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні