Ухвала
від 23.08.2024 по справі 493/1404/24
БАЛТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 493/1404/24

Провадження № 2/493/558/24

УХВАЛА

23 серпня 2024 року м. Балта Одеської області

Суддя Балтського районного суду Одеської області Тітова Т.П., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Балтської міської ради Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування,

В С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_2 звернулася до Балтського районного суду Одеської області з позовом до Балтської міської ради Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування.

Ознайомившись з матеріалами справи, приходжу до висновку, що позовну заяву слід залишити без руху з таких підстав.

Відповідно до п.5 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідно ч.5 ст.177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Зі змісту позовних вимог ОСОБА_1 вбачається, що позивач просить суд визнати за нею як за спадкоємцем за законом першої черги ОСОБА_3 ,померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , правовласності наземельну ділянку дляведення товарногосільськогосподарського виробництва площею 3,5068 га, кадастровий номер 5120684400:01:001:0331, розташованої на території Обжильської сільської ради Балтського району Одеської області, згідно державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯЛ №762129.

Позивачем додані до позовної заяви докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, а саме:

-довідку адміністрації с. Ближній Хутор Слободзейського району ПМР, видану на ім`я ОСОБА_4 , про місце реєстрації її чоловіка ОСОБА_3 , та виписку з домової книги адміністрації с. Ближній Хутор про місце реєстрації ОСОБА_4 , однак вони видані на території Придністровської Молдавської Республіки (ПМР), а Україна не визнає правосуб`єктності самопроголошеної ПМР та органів влади регіону, адже загальновизнаним суб`єктом міжнародного права є Республіка Молдова, складовою частиною якої є Придністровський регіон;

-копію свідоцтвапро укладенняшлюбу,згідно якоїшлюб укладенийміж ОСОБА_3 та ОСОБА_5 , та копію державного акту на право власності на земельну ділянку, який виданий на ім`я ОСОБА_3 , при цьому, в доданих до позовної заяви копій закордонного паспорту позивача та свідоцтва про смерть спадкодавця ні позивач, ні спадкодавець по батькові не зазначені.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Отже до позовної заяви додані довідка та виписка, які видані на території самопроголошеної ПМР, тобто зазначені документи не можуть бути доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, крім того, суд позбавлений можливості пересвідчитися чи одні й ті ж особи зазначені в копіях свідоцтва про укладення шлюбу, державного акту на право власності на земельну ділянку, паспорту позивача та свідоцтва про смерть спадкодавця.

Оскільки до позовної заяви додані докази, які за своїм змістом не підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги та на які посилається позивач, отже позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.175, 177 ЦПК України, тому вона підлягає залишенню без руху.

У відповідності зі ст.185 ЦПК України позовна заява, подана із зазначеними недоліками, залишається без руху з наданням позивачу строку для усунення зазначених недоліків.

Зазначені недоліки мають бути усунені протягом 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У разі усунення у вказаний строк недоліків, позовна заява буде вважатись поданою в день первісного її подання до суду. Інакше позовна заява вважається неподаною і повертається позивачу з доданими до неї документами не пізніше п`яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків.

На підставівикладеного,керуючись ст.175,177,185 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Позовну заявуРудої Галинидо Балтськоїміської радиОдеської областіпро визнанняправа власностіна земельнуділянку впорядку спадкування залишити без руху, надавши позивачу строк 10днів з дня отримання позивачем ухвали для усунення зазначених недоліків, інакше позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ

СудБалтський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення23.08.2024
Оприлюднено26.08.2024
Номер документу121177234
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —493/1404/24

Ухвала від 08.10.2024

Цивільне

Балтський районний суд Одеської області

Тітова Т. П.

Ухвала від 08.10.2024

Цивільне

Балтський районний суд Одеської області

Тітова Т. П.

Ухвала від 23.08.2024

Цивільне

Балтський районний суд Одеської області

Тітова Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні