Ухвала
від 23.08.2024 по справі 552/623/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙСУД М.ПОЛТАВИ

Справа №552/623/24

Провадження № 1-кп/552/629/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.08.2024 Київський районний суд м. Полтави у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарi ОСОБА_2 ,

за участi прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченої ОСОБА_4 та її захисника адвоката ОСОБА_5 ,

розглянувши у підготовчому судовому засiданнi в м. Полтава кримінальне провадження №72024171000000002 за обвинуваченням:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Камянка Виборського району Ленінградської області РФ, громадянки України, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України, -

встановив:

Кримінальне провадження пiдсудне Київському районному суду м. Полтави.

Пiдстав для його закриття, зупинення або повернення немає.

Обвинувальний акт складено вiдповiдно до вимог кримінального процесуального кодексу України.

За таких обставин дане провадження може бути призначене до судового розгляду.

В судовому засіданні прокурором заявлено клопотання про обрання обвинуваченій ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту на два місяці, оскільки вважає, що на даний час обставини, що слугували підставою для обрання її зазначеного запобіжного заходу під час досудового розслідування у вигляді домашнього арешту у нічний час не змінилися. Вважає, що на даний час продовжують існувати ризики передбачені п. 1, 3, 5 ч. 1 ст. 177 КК України.

Обвинувачена ОСОБА_4 просила не обирати їй запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оскільки у неї на утриманні перебуває двоє малолітніх дітей та бабуся, яка мешкає окремо та потребує постійного стороннього догляду, на протязі всього досудового слідства вона належним чином виконувала покладені на неї органами досудового слідства та суду обов`язки.

Захисник обвинуваченої вважає, що на даний час відсутні підстави для застосування до його підзахисної запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, просив обрати їй запобіжний захід більш м`який, а саме - особисте зобов`язання.

Суд, заслухавши прокурора, обвинувачену та її захисника приходить до наступного.

Відповідно до ст.177 КПК України метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам:

1) переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду;

2) знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення;

3) незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні;

4) перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином;

5) вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється, обвинувачується.

Відповідно до положення Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику застосування кримінально-процесуального законодавства при попередньому розгляді кримінальних справ у судах першої інстанції», з`ясовуючи питання про те, чи немає підстав для зміни, скасуванняабо обрання обвинуваченому запобіжного заходу, суд повинен урахувати не тільки положення,передбаченні в КПК, а й вимоги п. 3, 4 ст. 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини.

Так під час досудового розслідування обвинуваченій було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час. Протягом дії зазначеного запобіжного заходу, а також після спливу його дії, обвинувачена умови домашнього арешту не порушувала, вчасно з`являлася на вимоги до слідчого та суду, до кримінальної відповідальності притягається вперше, соціально адаптована, має на утриманні неповнолітніх дітей.

З врахуванням викладеного, суд приходить до висновку про необхідність і достатність застосування до обвинуваченої ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 177-178, 314-316, 331 КПК України, суд,-

ухвалив:

Призначити судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України у вiдкритому судовому засiданнi в примiщеннi Київського районного суду м. Полтави о 15 год. 30 хв. 02 вересня 2024 року.

Клопотання прокурора задовольнити частково.

Обрати обвинуваченій ОСОБА_4 запобіжний західу вигляді особистого зобов`язання.

Покласти на ОСОБА_4 наступні обов`язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися з постійного місця проживання без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування); утримуватися від спілкування із представниками потерпілого та свідками з приводу обставин вчинення інкримінованих їй кримінальних правопорушень; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд із України та в`їзд в Україну.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення23.08.2024
Оприлюднено26.08.2024
Номер документу121179290
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Зловживання владою або службовим становищем

Судовий реєстр по справі —552/623/24

Ухвала від 23.08.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 04.03.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 01.02.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні