Ухвала
від 27.08.2024 по справі 501/3297/24
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 27.08.2024

Справа № 501/3297/24

2-о/501/167/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27серпня 2024 року м. Чорноморськ

Іллічівський міський суд Одеської області в складі:

головуючого - судді Смирнова В.В.,

присяжних Кульбачук О.М., Поведик Т.П.,

за участю секретаря судових засідань Кочкіної О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Іллічівського міського суду Одеської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 (заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області) про призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Заявник, з метоювизначення психічногостану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,та їїздатності розумітизначення своїхдій такерувати ними,просить суд призначити у справі судово-психіатричну експертизу.

Згідност.103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі для з`ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у сфері іншій ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Відповідно до ст.105 ЦПК України, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи, то призначення експертизи є обов`язковим за клопотанням хоча б однієї із сторін.

Суд вважає, що для правильного вирішення справи необхідно встановити психічний стан ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для чого потрібні спеціальні знання в галузі медицини, а тому у справі необхідно призначити судово-психіатричну експертизу.

Частиною 1 статті 252 ЦПК України (п.5) передбачено, що суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібен значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст.ст.103, 252, 298, 299, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про проведення судово-психіатричної експертизи задовольнити.

Призначити по даній цивільній справі судово-психіатричну експертизу.

На вирішення експертів поставити наступні питання:

- Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на психічні хвороби (розлади)?

- Чи впливає психічний стан (розлад) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на її здатність усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними?

- Чи потребує ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановлення над нею опіки з урахуванням її психічного стану?

- Чи може ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , приймати участь у судовому засіданні з урахуванням її психічного стану?

Проведення експертизи доручити експертам Одеської філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України» місцезнаходження: м. Одеса, вул. Академіка Воробйова, буд. 9, ідентифікаційний код юридичної особи:44918338.

У розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи №501/3297/24, медичні документи стосовно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме:

-медичну картку амбулаторного хворого №1939; медичну картку стаціонарного хворого №1602/1 на 17 арк.; медичну картку амбулаторного хворого№2435/12 на 16 арк.; епікризи №180, 194, 95, 313, 199, 1455, медичні картки амбулаторного хворого №№ 4512, 3979,6342,6263, 4435, 5389, 94012.

Роз`яснити експертам, що у разі виникнення сумніву щодо змісту та обсягу доручення експерти повинні невідкладно подати суду клопотання щодо його уточнення або повідомити суд про неможливість проведення ним експертизи за поставленими питаннями.

Якщо експерти під час підготовки висновку встановлять обставини, що мають значення для справи, з приводу яких їм не були поставлені питання, вони мають право включити до висновку свої міркування про ці обставини.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків. У висновку експертів має бути зазначено, що вони попереджені (обізнані) про відповідальність за завідомо неправдивий висновок, а також про відповідальність за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

Зобов`язати експерта у випадку неможливості провести експертизу у встановлений судом строк - повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня встановлення відповідних обставин.

Встановити строк виконання ухвали протягом тридцяти днів з дня одержання копії ухвали та матеріалів, необхідних для проведення експертизи.

Копію ухвали невідкладно направити учасникам справи до відома.

Зупинити провадження у справі на час проведення експертизи.

Ухвала в частині зупинення провадження по справі може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя В.В.Смирнов

Присяжні: О.М.Кульбачук

Т.П.Поведик

СудІллічівський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення27.08.2024
Оприлюднено29.08.2024
Номер документу121231991
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —501/3297/24

Ухвала від 27.08.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Смирнов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні