Ухвала
від 28.08.2024 по справі 910/18144/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 334-68-95, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

28.08.2024Справа № 910/18144/23 (910/8609/24)

За позовом ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 )

до Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНКО-КИЇВ» (ідентифікаційний код 32982190)

Печерської районної в місті Києві Державної адміністрації (ідентифікаційний код 32982190)

про визнання припиненими трудових відносин та зобов`язання

внести зміни до реєстру

у межах справи № 910/18144/23

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Ніко-Тайс»

(ідентифікаційний код: 38039872)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Грінко-Київ»

(ідентифікаційний код: 32982190)

про банкрутство

Суддя Омельченко Л.В.

Без виклику (повідомлення) учасників справи

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні суду перебуває справа № 910/18144/23 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Ніко-Тайс» (ідентифікаційний код: 38039872) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Грінко-Київ» (ідентифікаційний код: 32982190) про банкрутство.

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду міста Києва із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНКО-КИЇВ» та Печерської районної в місті Києві Державної адміністрації про визнання припиненими трудових відносин та зобов`язання внести зміни до реєстру.

Ухвалою судді Блажівської О.Є. матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНКО-КИЇВ» та Печерської районної в місті Києві Державної адміністрації про визнання припиненими трудових відносин та зобов`язання внести зміни до реєстру постановлено передати за підсудністю до Господарського суду міста Києва для розгляду в межах справи № 910/18144/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНКО-КИЇВ».

Протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 12.07.2024 матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНКО-КИЇВ» та Печерської районної в місті Києві Державної адміністрації про визнання припиненими трудових відносин та зобов`язання внести зміни до реєстру передано судді Омельченку Л.В. для розгляду.

Ухвалою судді Омельченка Л.В. від 18.07.2024 прийнято до розгляду у межах справи № 910/18144/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНКО-КИЇВ» позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНКО-КИЇВ» та Печерської районної в місті Києві Державної адміністрації про визнання припиненими трудових відносин та зобов`язання внести зміни до реєстру та відкрити провадження у справі № 910/18144/23 (910/8609/24); постановлено справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін

24.07.2024 від ТОВ «Компанія «Ніко-Тайс» (ідентифікаційний код 38039872) надійшла заява про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні Відповідача та клопотання про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

06.08.2024 від позивача ОСОБА_1 надійшли заперечення на клопотання ТОВ «Компанія «Ніко-Тайс», в яких позивач зазначає, що доводи заявника про покладення на Позивача відповідальності за зобов`язання Відповідача 1 не є підставою для залучення заявника до розгляду справи, оскільки прийняте рішення не вплине на його права та обов`язки.

Дослідивши подане ТОВ «Компанія «Ніко-Тайс» клопотання за наведеними обґрунтуваннями, з урахуванням поданих ОСОБА_1 заперечень, судом зазначається наступне.

Так, згідно положень ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Судом здійснюється розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНКО-КИЇВ» та Печерської районної в місті Києві Державної адміністрації про визнання припиненими трудових відносин та зобов`язання внести зміни до реєстру в межах справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНКО-КИЇВ» № 910/18144/23, ініціюючим кредитором у якій є Товариство з обмеженою відповідальністю «НІКО-ТАЙС» (ідентифікаційний код: 38039872) .

Також судом встановлено, що в межах справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНКО-КИЇВ» № 910/18144/23 судом розглядається заява Товариство з обмеженою відповідальністю «НІКО-ТАЙС» (ідентифікаційний код: 38039872) про покладення солідарної відповідальності на ОСОБА_1 - керівника Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНКО-КИЇВ» (ідентифікаційний код: 32982190).

Разом з тим, відповідно до позовних вимог предметом спору в межах справи № 910/18144/23 (910/8609/24) за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «ГРІНКО-КИЇВ» та Печерської районної в місті Києві Державної адміністрації є визнання припиненими трудових відносин та зобов`язання внести зміни до реєстру щодо ТОВ «ГРІНКО-КИЇВ».

Відтак, суд дійшов висновку, що рішення суду у цій справі може вплинути на права та охоронювані законом інтереси ТОВ «Компанія «НІКО-ТАЙС», тому суд уважає за можливе залучити його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Відповідно до частини четвертої статті 250 ГПК України якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про: 1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Згідно положень ч. ч. 5-7 ст. 252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов:

1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Дослідивши подане третьою особою клопотання про здійснення розгляду справи за правилами загального позовного провадження, враховуючи предмет позову, обраний позивачем спосіб захисту, обсяг та характер доказів у справі, суд вважає за доцільне здійснити перехід до розгляду справи в загальному позовному провадженні з проведенням підготовчого судового засідання, про що постановляє відповідну ухвалу.

На підставі викладено та керуючись ст.ст. 250 -257 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс» (ідентифікаційний код 38039872, 03187, м. Київ, пр-т. Академіка Глушкова, буд. 40, оф. 315) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні Відповідача.

2. Здійснити перехід до розгляду справи № 910/18144/23 (910/8609/24) за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «ГРІНКО-КИЇВ» та Печерської районної в місті Києві Державної адміністрації про визнання припиненими трудових відносин та зобов`язання внести зміни до реєстру за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче судове засідання у справі призначити на 14.10.24 о 14:15 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 21 .

4. Викликати у судове засідання учасників справи.

5. Копію ухвали направити учасникам справи.

6. Повідомити учасників справи, що інформація по справі, яка розглядається, є доступною на офіційному веб - порталі судової влади України у мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/ та на інформаційному сайті за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Ухвала набрала законної сили 28.08.2024, оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В. Омельченко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення28.08.2024
Оприлюднено29.08.2024
Номер документу121239275
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: майнові спори, стороною в яких є боржник, з них:

Судовий реєстр по справі —910/18144/23

Постанова від 09.09.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 28.08.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 28.08.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 26.08.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 08.07.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 01.07.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 29.05.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 28.05.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні