Постанова
від 11.12.2007 по справі па-10/284
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПА-10/284

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

   Справа №    

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Шелест С.Б.

При секретарі судового засідання: Ковалюк С.Я.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом:        Прокурора Богородчанського району в інтересах держави  в особі            

                            Державної податкової інспекції в Богородчанському районі,

                            77701, смт. Богородчани, вул. Шевченка, 64      

до відповідача: Приватного підприємства “Пік-Буд”

                            с. Горохолино, вул. Українська, 636 А, 1

про:                     стягнення податкового боргу  в дохід державного бюджету

За участю представників сторін:

від позивача:     Зіняк М.М. - представник, (довіреність № 9224/3/10 від 02.10.07р.);                         

від  відповідача:не з”явився;                                 

                                                                 в с т а н о в и в:

          Прокурором Богородчанського району в інтересах держави  в особі  Державної податкової інспекції в Богородчанському районі заявлений позов про стягнення податкового боргу по платежах  в дохід державного бюджету в сумі 1638 грн. 72 коп.  

     Представник відповідача в судове засідання не прибув, хоча належним чином повідомлений про дату, час і місце судового розгляду справи, причини неприбуття суду не повідомив. Неприбуття відповідача в судове засідання не є перешкодою для розгляду справи.

          Позивач  в судовому засіданні позовні вимоги підтримує.          

          Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд                                                                  встановив, що податковий борг відповідача становить 1638 грн. 72 коп., з яких:                                  1638 грн. 30 коп. основного боргу та 0 грн. 42 коп. пені.           

Податковим боргом  в розумінні п. 1.3 ст. 1 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” /далі Закону/ є податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій), самостійно узгоджене платником податків або узгоджене в адміністративному або судовому порядку, але не сплачене  у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов'язання.

          Податковий борг відповідача виник внаслідок несвоєчасної сплати до бюджету платежів, що є узгодженою сумою податкового зобов'язання.

          Наявність податкового боргу відповідача підтверджується податковою декларацією з податку на додану вартість за ІІ квартал 2007 року, корінцем першої податкової вимоги                 № 1/98/7947 від 06.08.07р., корінцем податкового повідомлення-рішення № 0001021501/0 від 13.07.07р., актом ДПІ в Богородчанському районі від 13.07.07р. № 61/15-116/34083488                   та іншими матеріалами справи.

          У відповідності із підпунктом 16.1.1 пункту 16.1 ст. 16 вищевказаного Закону після закінчення встановлених строків погашення узгодженого податкового зобов'язання на суму податкового боргу нараховується пеня. Розмір пені визначений пунктом 16.4 –120 відсотків річних облікової ставки НБУ діючої на день виникнення податкового боргу або на день його (його частини) погашення, за кожний календарний день прострочення у його сплаті. Загальна сума стягуваної пені в даному випадку складає  0 грн. 42 коп.          

          Доказів виконання зобов'язання щодо сплати податкової заборгованості в сумі              позову суду не подані, доводи ДПІ про наявність такої заборгованості  відповідачем не спростовані.

          За наведених обставин позовні вимоги щодо стягнення податкового боргу  відповідача обґрунтовані та підлягають задоволенню.                                                           

          З огляду на викладене та керуючись ст. 124 Конституції України, Законами України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”,  “Про державну податкову службу в Україні”, п. 6  Прикінцевих та перехідних положень КАС України, ст. ст. 94, 158, 160, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в :

позов задоволити.

          Стягнути з Приватного підприємства “Пік-Буд”, с. Горохолино, вул. Українська, 636А, 1 (код 34083488) в дохід Державного бюджету - 1638 грн. 72 коп. податкового боргу.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня складання постанови в повному обсязі; апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом  двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

  Суддя                                                               Шелест Світлана Богданівна

Постанова складена у повному обсязі 17.12.07р.

Внесено вАС “Діловодство суду”

               помічник судді Кузишин У.Б.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення11.12.2007
Оприлюднено21.12.2007
Номер документу1212867
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —па-10/284

Постанова від 11.12.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шелест С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні