Ухвала
від 02.09.2024 по справі 908/2315/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

02.09.2024 Справа № 908/2315/24

м.Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі судді Науменка А.О., розглянувши матеріали

за позовом: Концерну «Міські теплові мережі» (69091, м. Запоріжжя, вул. Героїв полку «Азов», буд. 137, ідентифікаційний код 32121458)

до відповідача: Приватного підприємства «Сігма-плюс» (69104, м. Запоріжжя, вул. Чумаченка, буд. 23А, кв. 130, ідентифікаційний код 30515591)

про стягнення 33 715 грн 11 коп.

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Запорізької області 30.08.2024 через систему «Електронний суд» звернувся Концерн «Міські теплові мережі» з позовом про стягнення з Приватного підприємства «Сігма-плюс» суму заборгованості за надані житлово-комунальні послуги (з теплопостачання) в розмірі 33 715,11 грн за період з 01.11.2021 по 30.04.2024.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30.08.2024 справу № 908/2315/24 передано на розгляд судді Науменку А.О.

Розглянувши матеріали вищезазначеної позовної заяви, господарський суд дійшов висновку, що позовна заява підлягає поверненню позивачеві, з таких підстав.

Згідно з п. 5 ч. 3 ст. 162 ГПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідно з ч. 2 ст. 164 ГПК України: позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

За приписами ч. 1 ст. 73 ГПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень (ч. 1 ст. 74 ГПК України).

Позивачем не додано до позову доказів права відповідача на нежитлове приміщення за заявлений період; акти обстеження приміщення відповідача за заявлений період; докази оснащення житлового будинку приладом комерційного обліку теплової енергії, його введення в експлуатацію; докази того, яка система опалення існує в належному відповідачу приміщенні, яким чином проведено визначення спожитих Гкалорій, зазначених в актах прийому-передачі теплової енергії та рахунках; порядок детального розрахунку з зазначенням розміру теплового навантаження на об`єкт відповідача та інформацію про середні обсяги споживання (вказані параметри мають суттєве значення для визначення суми заборгованості, яка підлягає сплаті за спірний період).

Виявлені судом недоліки позовної заяви є підставою для залишення позовної заяви без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

Згідно зі ст. 174 Господарського процесуального кодексу України:

1. Суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

2. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

3. Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

4. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Керуючись ст.ст. 162, 164, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Надати заявникові строк для усунення вищевказаних недоліків позовної заяви - протягом десяти днів з дня отримання даної ухвали суду в електронному кабінеті, надавши через систему «Електронний суд»: докази права відповідача на нежитлове приміщення за заявлений період; акти обстеження приміщення відповідача за заявлений період; докази оснащення житлового будинку приладом комерційного обліку теплової енергії, його введення в експлуатацію; докази того, яка система опалення існує в належному відповідачу приміщенні, яким чином проведено визначення спожитих Гкалорій, зазначених в актах прийому-передачі теплової енергії та рахунках; порядок детального розрахунку з зазначенням розміру теплового навантаження на об`єкт відповідача та інформацію про середні обсяги споживання (вказані параметри мають суттєве значення для визначення суми заборгованості, яка підлягає сплаті за спірний період).

3. Роз`яснити заявникові, що в разі не усунення всіх недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається позивачу на підставі п. 4 ст. 174 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання 02.09.2024 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя А.О. Науменко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення02.09.2024
Оприлюднено03.09.2024
Номер документу121316134
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг енергоносіїв

Судовий реєстр по справі —908/2315/24

Ухвала від 13.09.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

Ухвала від 02.09.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні