Ухвала
від 26.08.2024 по справі 489/6237/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 489/6237/24

Номер провадження 2/489/2295/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у цивільній справі

26 серпня 2024 року місто Миколаїв

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва Кокорєв В. В., розглянувши матеріали позовної заяви за вх. № 18821/24-Вх

за позовом про визнання угоди дійсною,

позивач: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 ,

відповідач: Миколаївська міська рада, м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20,

третя особа: Філія №1 Біржі нерухомості "Эдвайс-Консульт", АДРЕСА_2 ,

встановив

19 серпня 2024 року позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про визнання угоди дійсною.

Позовна заява подана з дотриманням вимог, передбачених ст. ст. 4, 19, 175-177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України). Обставин, які перешкоджають відкриттю провадження, відповідно до ст. ст. 185, 186 ЦПК України, суддею не встановлено.

За таких обставин, суддя дійшов висновку про наявність підстав для відкриття провадження у справі справі.

Частиною 4 статті 274 ЦПК України визначено справи, які не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження.

Позовна заява, що надійшла, відноситься до категорій справ, передбачених ч. 4 ст. 274 ЦПК України.

За таких обставин, суддя дійшов висновку про необхідність розгляду справи в порядку загального позовного провадження.

В позовній заяві позивач просив суд витребувати:

- у приватного нотаріуса Миколаївського міського нотаріального округу Постарниченко Наталії Володимирівни копію спадкової справи №40/2024, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- з Державного реєстру актів цивільного стану дві інформаційні довідки про смерть ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

Суд вважає за можливе задовольнити клопотання позивача.

Керуючись ст. ст. 19, 185 ЦПК України суддя

ухвалив

Відкрити вцивільній справіпровадження № 2/489/2295/24.

Розгляд справи буде здійснюватись за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовчесудове засіданняу справіна 24.09.2024 о 09:30 в залі судових засідань № 10 Ленінського районного суду м. Миколаєва, за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 81/16, 4 поверх.

У судове засідання викликати учасників справи.

Витребувати:

- у приватного нотаріуса Миколаївського міського нотаріального округу Постарниченко Наталії Володимирівни копію спадкової справи №40/2024, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- з Інгульського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) копії актового запису про смерть ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ;

- у Відділу обліку і моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС в Миколаївській області відомості про реєстрацію місця проживання та інші персональні дані, що містяться в реєстрі територіальної громади/Єдиному державному демографічному реєстрі про ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Роз`яснити учасникам справи такі права та обов`язки.

Відповідач має право протягомп`ятнадцяти днівз дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати відповідь на відзив у п'ятиденний строк з дня отримання відзиву, в якій він може викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення (у разі подання відзиву).

Відповідач має право подати заперечення у п'ятиденний строк з дня отримання копії відповіді на відзив, в якій він може викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення (у разі подання відповіді на відзив).

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами та невиконання процесуальних обов`язків, внаслідок яких до учасника можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, передбачені ст. ст. 144-148 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/fair/sud1416/.

Ухвала про відкриття провадження набирає законної сили в момент її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя В. В. Кокорєв

СудЛенінський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення26.08.2024
Оприлюднено04.09.2024
Номер документу121331472
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —489/6237/24

Ухвала від 26.08.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні