Ухвала
від 03.09.2024 по справі 398/3831/24
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/3831/24

провадження №: 2/398/2464/24

УХВАЛА

Іменем України

"03" вересня 2024 р. м.Олександрія

Суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Голосеніна Т.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «ім.Шевченка» про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою,

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «ім.Шевченка» про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою.

Ухвалою судді від 01.08.2024 року вказана позовна заява залишена без руху, позивачу запропоновано в 10-денний строк з дня вручення копії даної ухвали усунути недоліки заяви, а саме: позивач звертаючись до суду просить скасувати державну реєстрацію права оренди Сільськогосподарського ТОВ «ім..Шевченко» зазначаючи, що факт державної реєстрації права оренди являє собою перешкоди у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою.

Проте, позивач не зазначає, які саме перешкоди у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою чинить відповідач; яким чином суд може скасувати саме державну реєстрацію права оренди відповідача на земельну ділянку, а також хто саме та в який спосіб повинен скасувати державну реєстрацію саме права оренди Сільськогосподарського ТОВ «ім..Шевченко»

Таким чином, позивачу необхідно уточнити позовні вимоги відповідно до вищезазначеного.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху від 01.08.2024 року, відповідно до довідки про доставку електронного документу, доставлена до електронного кабінету позивача 02.08.2024 року.

Станом на 03.09.2024 рік недоліки позовної заяви не усунуто.

За змістом ч.3 ст.185 ЦПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Відповідно до ч.7 ст.185 ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Керуючись ст.185 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 доСільськогосподарського товаристваз обмеженоювідповідальністю «ім.Шевченка»про усуненняперешкод уздійсненні правакористування тарозпорядження земельноюділянкою- повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу,що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Т.В.Голосеніна

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення03.09.2024
Оприлюднено04.09.2024
Номер документу121338123
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —398/3831/24

Ухвала від 03.09.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Голосеніна Т. В.

Ухвала від 01.08.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Голосеніна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні