Ухвала
від 09.08.2024 по справі 498/1068/24
ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №498/1068/24

Провадження по справі №2/498/368/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

та призначення підготовчого судового засідання

09 серпня 2024 року сел. Велика Михайлівка Одеська область

Суддя Великомихайлівського районного суду Одеської області Чернецька Н.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Великомихайлівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

встановив:

05 серпня 2024 року до Великомихайлівського районного суду Одеської області від ОСОБА_1 надійшла позовна заява до Великомихайлівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 186-185 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Позовна заява підсудна Великомихайлівському районному суду Одеської області.

З наведених підстав доходжу висновку про можливість прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Дану справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ч.1ст.189 ЦПК України, у справі необхідно розпочати підготовче провадження та призначити підготовче судове засідання.

Враховуючи викладене, з метою встановлення фактичних обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати від Великомихайлівської районної державної нотаріальної контори Одеської області (вул. Пушкіна, 2-Б сел. Велика Михайлівка Одеська область, 67100)інформацію зі спадкового реєстру ( заповіти/спадкові договори) та інформацію зі спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) та в разі наявності надати належним чином завірену копію спадкової справи та заповітів після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Суд, перевіривши матеріали справи вважає за необхідне провести відкрите судове засідання у справі.

Крім того, позивач в прохальній частині позовної заяви просить звільнити її від сплати судового збору, оскільки вона є інвалідом другої групи.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 5 ЗУ «Про судовий збір`від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються особи з інвалідністю I та II груп.

Оскільки інвалідність пенсійним посвідченням № НОМЕР_1 серії НОМЕР_2 , наявні підстави для задоволення клопотання та звільнення ОСОБА_1 від сплати судового збору.

З врахуванням недостатньої кількості суддів у Великомихайлівському районному суді Одеської області, щодо яких здійснюється автоматичний розподіл справ, у зв`язку з тим, що у Великомихайлівському районному суді Одеської області по штату передбачено 3 судді, а здійснює правосуддя 1 суддя, що створює надмірне навантаження на суддю та виключає можливість призначення розгляду справи в розумні строки, визначені ЦПК України, тому буде здійснено призначення судового засідання враховуючи поточне навантаження судді.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19,84,175,177,187,189,190 ЦПК України, суддя

постановив:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Великомихайлівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини та відкрити провадження у справі.

Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору за подання позовної заяви до Великомихайлівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 10:30 годину 21 жовтня 2024 року в приміщенні Великомихайлівського районного суду Одеської області (вул. Пушкіна, 2-Б сел. Велика Михайлівка Одеська область).

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження, в тому числі відповідачу разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів.

Витребувати від Великомихайлівської районної державної нотаріальної контори Одеської області (вул. Пушкіна, 2-Б сел. Велика Михайлівка Одеська область, 67100)інформацію зі спадкового реєстру ( заповіти/спадкові договори) та інформацію зі спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) та в разі наявності надати належним чином завірену копію спадкової справи та заповітів після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду відзив на позов, одночасно надіславши копію відзиву з доданими до нього документами позивачеві та надавши суду докази такого надіслання.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч.8 ст.178, ч.2 ст.191 ЦПК України, розгляне справу за наявними матеріалами.

В підготовче судове засідання викликати сторони.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет -https://vmk.od.court.gov.ua/sud1508/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.С.Чернецька

СудВеликомихайлівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення09.08.2024
Оприлюднено04.09.2024
Номер документу121343516
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —498/1068/24

Ухвала від 09.08.2024

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Чернецька Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні