Ухвала
від 03.09.2024 по справі 712/10208/24
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/10208/24

Провадження № 1-кс/712/4217/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 вересня 2024 року слідчий суддя Соснівського районного суду м.Черкас ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши матеріали скарги ОСОБА_3 на бездіяльність Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області щодо невнесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

в с т а н о в и в:

29 серпня 2024 року на розгляд слідчого судді передано указану скаргу, в якій заявник просить зобов`язати уповноважених посадових осіб Черкаського РУП ГУ НП в Черкаській області внести до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення, викладені в його заяві від 20 серпня 2024 року та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з ЄРДР..

Скаргу обґрунтовано тим, що постановою начальника ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.3ст.210-1 КУпАП. Під час перевірки облікових даних з`ясувалось, що ОСОБА_3 перебуває в розшуку за зверненням ІНФОРМАЦІЯ_1 як особа, що ухиляється від явки за повісткою на 11 березня 2024 року. Дослідивши зміст указаної розписки, ОСОБА_3 встановив, що наявний у повістці підпис йому не належить, що може свідчити про вчинення злочину за ч. 1 ст. 366 КК України.

У судове засідання заявник, представники Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області та Черкаської окружної прокуратури в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду скарги повідомлялися належним чином.

Дослідивши матеріали скарги та додані до неї копії документів, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Згідно із ст. 303 КПК України на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача або прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Відповідно до ч. 1 ст.214 КПК України слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування, а дізнавач - керівником органу дізнання, а в разі відсутності підрозділу дізнання - керівником органу досудового розслідування.

Слідчим суддею встановлено, що 20 серпня 2024 року представник ОСОБА_3 адвокат ОСОБА_4 надіслав поштою до Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області заяву про кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 366 КК України.

Жодних відомостей про те, що станом на 03 вересня 2024 року вказана заява про вчинення кримінального правопорушення внесена до ЄРДР і за нею розпочато досудове розслідування слідчому судді не надано.

Оскільки в заяві адвоката ОСОБА_4 ,який дієв інтересах ОСОБА_3 , про вчинення кримінального правопорушення формально викладено ознаки вчинення кримінального правопорушення за ст. 366 КК України, то така заява мала бути внесена до ЄРДР у 24-годинний строк з дня її подання.

За таких обставин скарга підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 214, 303, 307 КПК України, слідчий суддя -

п о с т а н о в и в:

Скаргу ОСОБА_3 задовольнити.

Зобов`язати Черкаське районнеуправління поліціїГУНП вЧеркаській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, викладене у заяві представника ОСОБА_3 адвоката ОСОБА_4 від 20 серпня 2024року; протягом 24години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг із Єдиного реєстру досудових розслідувань та доручити проведення досудового розслідування.

Ухвалу може бути оскаржено до Черкаського апеляційного суду протягом 5днів, шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення03.09.2024
Оприлюднено05.09.2024
Номер документу121361259
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —712/10208/24

Ухвала від 03.09.2024

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пересунько Я. В.

Ухвала від 29.08.2024

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пересунько Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні