Ухвала
від 03.09.2024 по справі 521/12020/24
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №521/12020/24

Провадження №2/521/5613/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

03 вересня 2024 року

Суддя Малиновськогорайонного судум.Одеси МурзенкоМ.В.,розглянувши позовнузаяву Товаристваз обмеженоювідповідальністю «БонаВіта Прохоровський квартал»(65005,м.Одеса,вул.Прохоровська,40)до ОСОБА_1 (місцереєстрації: АДРЕСА_1 ) простягнення заборгованостіза житлово-комунальніпослуги

ВСТАНОВИВ:

До Малиновського районного суду м.Одеси звернувся з позовом представник Товариства з обмеженою відповідальністю «Бона Віта Прохоровський квартал» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги у розмірі 16051,00 грн., а також судових витрат.

Відповідно до ч. 1ст. 187 ЦПК Україниза відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185 цього Кодексу.

У позовній заяві міститься клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно дост. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи; що виникають з трудових відносин, про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Ознайомившись зматеріалами справи,проаналізувавши предметта підставипозову,враховуючи ціну позову,обраний позивачемспосіб захисту, категорію та незначну складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, відсутність значного суспільного інтересу до розгляду справи та виняткового її значення для сторін, а також клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, суддя доходить висновку про визнання даної справи малозначною та про розгляд її за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261, 274-278 ЦПК України

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Бона Віта Прохоровський квартал» (65005, м. Одеса, вул. Прохоровська, 40) до ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження.

Призначити справу до судового розгляду у судовому засіданніна 10жовтня 2024 рокуо 10:50годині в залі судових засідань № 314 в приміщенні Малиновського районного суду м. Одеси.

В судове засідання викликати сторони.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Визначити відповідачу строк у п`ять днів з дня отримання даної ухвали для подання заяви із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК Україниодночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ml.od.court.gov.ua/sud1519/gromadyanam/csz/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: М.В.Мурзенко

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення03.09.2024
Оприлюднено05.09.2024
Номер документу121364833
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —521/12020/24

Ухвала від 03.09.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мурзенко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні