Ухвала
від 03.09.2024 по справі 758/11014/24
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/11014/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

03 вересня 2024 року м. Київ

Суддя Подільського районного суду міста Києва Ковбасюк О.О., розглянувши матеріали за заявою Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня «Психіатрія», заінтересована особа ОСОБА_1 , про госпіталізацію до психіатричного закладу в примусовому порядку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , -

встановив:

Представник заявника звернувся із вказаною заявою до суду.

Заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Справа підсудна Подільському районному суду міста Києва.

Згідно з ч.4 ст. 293 ЦПК України розгляд справи про надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до ст. 341 ЦПК України заява про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку розглядається судом протягом 24 годин. Справа за заявою про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку, про припинення надання амбулаторної психіатричної допомоги або про госпіталізацію у примусовому порядку розглядається за присутності особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку, з обов`язковою участю прокурора, лікаря-психіатра, представника закладу з надання психіатричної допомоги, який подав заяву, адвоката чи законного представника особи, стосовно якої розглядається питання, пов`язане з наданням психіатричної допомоги. З урахуванням стану здоров`я особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з закладу з надання психіатричної допомоги, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Враховуючи наведене, наявні підстави для прийняття заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та призначення справи до судового розгляду в порядку окремого провадження судом у складі одного судді і двох присяжних, за участю прокурора та адвоката.

При цьому, враховуючи що особа, яка звернулася до суду із заявою про госпіталізацію особи до психіатричного закладу в примусовому порядку, не залучила адвоката, наявні підстави для залучення його судом через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187, 293, 340, 341 ЦПК України, -

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня «Психіатрія», заінтересована особа ОСОБА_1 , про госпіталізацію до психіатричного закладу в примусовому порядку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Розглянути справу в порядку окремого провадження судом у складі судді та двох присяжних, за участю прокурора та адвоката.

Призначити справу до розгляду у закритому судовому засіданні на 04.09.2024 о 14 год. 30 хв., яке відбудеться в приміщенні Подільського районного суду міста Києва (м. Київ, вул. Хорива, 21, каб. 209).

Залучити до участі у справі адвоката з Північного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги для представництва інтересів особи, відносно якої вирішується питання про госпіталізацію її у примусовому порядку, а саме ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Доручити Північному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги (вул. Єреванська, 32, м. Київ, right.bank@legalaid.kiev.ua) призначити адвоката і забезпечити його явку в судове засідання, яке відбудеться 04.09.2024 о 14 год. 30 хв. у залі судового засідання в приміщенні Подільського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Хорива, 21, каб. 209.

Про дату, час та місце розгляду справи повідомити присяжних та учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяО.О. Ковбасюк

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення03.09.2024
Оприлюднено05.09.2024
Номер документу121368044
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку

Судовий реєстр по справі —758/11014/24

Рішення від 05.09.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Рішення від 05.09.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 03.09.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні