Ухвала
від 05.09.2024 по справі 2-47/11
ВІНЬКОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Справа № 2-47/11

Провадження № 6/670/10/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2024 року смт. Віньківці

Суддя Віньковецького районного суду Хмельницької області Мусієнко М.Б., ознайомившись із заявою ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа,

ВСТАНОВИВ:

представник заявника ОСОБА_1 адвокат Кукурудза Ю.М. звернулася до Віньковецького районного суду Хмельницької області із заявою про видачу дубліката виконавчого листа. В обґрунтування вимог заявник вказує, що на підставі рішення Віньковецького районного суду Хмельницької області від 01.03.2011 у цивільній справі № 2-47/11 25.10.2013 видано виконавчий лист про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 на утримання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , аліментів у розмірі 300 грн щомісяця на кожну дитину окремо, але не менше 30% прожиткового мінімуму доходів громадян, починаючи з 20.01.2011 і до досягнення дітьми повноліття. 11.11.2013 виконавчий лист був надісланий до відділу ДВС Віньковецького районного управління юстиції, однак до теперішнього часу рішення суду не виконано. Звернувшись до Ярмолинецького відділу ДВС у Хмельницькому районі Хмельницької області, заявниці повідомлено про те, що оригінал виконавчого листа до даного відділу не надходив, тобто його було втрачено при пересилці.

03.09.2024 до суду від представника заявника ОСОБА_5 надійшла заява, у якій вона просить залишити без розгляду заяву про видачу дублікату виконавчого листа.

Відповідно до п. 17.4 Перехідних положень ЦПК України у разі втративиконавчого документасуд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач абодержавний виконавець,приватний виконавецьзвернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляєтьсясудовий збіру розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена вапеляційномутакасаційному порядку.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав , свобод чи законних інтересів.

Відповідно до ч. 1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках (принцип диспозитивності цивільного судочинства).

Зміст принципу диспозитивності розкривають через такі положення:

- хто хоче здійснити свої права, повинен сам потурбуватися про це;

- особа, якій належить право, може від нього відмовитися;

- нікого не можна примушувати пред`явити позов проти своєї волі;

- суд не повинен виходити за межі вимоги сторін, за винятками, встановленими законом;

- сторона може розпорядитися об`єктом процесу.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Відповідно до ч. 2 ст. 257 ЦПК України особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Відповідно до ч. 9 ст. 10 ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Враховуючи, що до постановлення ухвали заявниця подала заяву про залишення заяви про видачу дубліката виконавчого листа без розгляду, то згідно з п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України відповідна заява повинна бути залишена без розгляду.

Враховуючи викладене, заява представника заявника, у якій особа, якій належить право, відмовилася від його реалізації, підлягає задоволенню.

Керуючисьст. 4, 10, 13, 257, п. 17.4 Перехідних положень ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

заяву ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа залишити без розгляду.

Роз`яснити заявнику, що залишення заяви без розгляду не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для для залишення заяви без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення до Хмельницького апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Мар`яна МУСІЄНКО

СудВіньковецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення05.09.2024
Оприлюднено06.09.2024
Номер документу121393406
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-47/11

Ухвала від 19.09.2024

Цивільне

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Голуб О. Є.

Ухвала від 13.09.2024

Цивільне

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Голуб О. Є.

Ухвала від 05.09.2024

Цивільне

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Мусієнко М. Б.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Шацький районний суд Волинської області

Стрілець Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні