Ухвала
від 05.09.2024 по справі 404/4118/24
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/4118/24

Номер провадження 2-о/404/134/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2024 року Кіровський районний суд міста Кіровограда

в складі: головуючого судді Кулінка Л.Д.

присяжних Трибой Н.С., Леонов С.С.

за участю секретаря Шевчук Д.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кропивницькому цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Виконавчий комітет Фортечної районної ради у місті Кропивницькому, про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки,-

В С Т А Н О В И В:

Заявник, ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуном заявника, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою судді Кіровського районного суду міста Кіровограда від 15 травня 2024 року прийнято заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, призначено справу до судового розгляду в порядку окремого провадження в судовому засіданні. Доручено Кропивницькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно якої суд розглядає справу про визнання її недієздатною та призначення опікуна (а.с.15).

Ухвалою Кіровського районного суду міста Кіровограда від 05 серпня 2024 року призначено у справі судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручено експертам Кропивницької філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інституту психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України». Провадження у справі зупинено до отримання висновку експерта (а.с.38)

На адресу Кіровського районного суду міста Кіровограда надійшов лист в якому повідомлено, установа яка проводить судово-психіатричну експертизу змінила назву. Разом з вказаним листом на адресу суду повернуті матеріали справи (а.с.39-40).

Ухвалою Кіровського районного суду міста Кіровограда від 27 серпня 2024 року поновлено провадження у справі для вирішення клопотання експерта, призначено судове засідання (а.с.41).

Учасники справи в судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись, причини неявки суду не відомі.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши наявні в матеріалах справи та досліджені в судовому засіданні докази, суд встановив таке.

Відповідно до листа № 576 від 14 серпня 2024 року установа яка проводить судово-психіатричну експертизу змінила назву на «Кропивницька філія судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України».

Таким чином, оскільки експертна установа визначена судом для проведення судово-психіатричної експертизи припинила свою діяльність, суд вважає за необхідне замінити ескпертну установу якій доручено проведення судово-психіатричної експертизи ухвалою Кіровського районного суду міста Кіровограда від 05 серпня 2024 року та доручити проведення судово-психіатричної експертизи по вказаній цивільній справі експертам «Кропивницької філії судових експертиз Державної установи «Інституту судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України».

На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Керуючись статтями 103-105, пунктом 5 частини першої статті 252, статтями 253, 299 Цивільного процесуального кодексу України, суд-

У Х В А Л И В :

Змінити експертну установу, якій ухвалою Кіровського районного суду міста Кіровограда від 05 серпня 2024 року доручено проведення судово-психіатричної експертизи у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Виконавчий комітет Фортечної районної ради у місті Кропивницькому, про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, та доручити проведення судово-психіатричної експертизи експертам «Кропивницької філії судових експертиз Державної установи «Інституту судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України».

Попередити експертів про кримінальну відповідальність, встановлену статтями 385, 386 Кримінального кодексу України.

На розгляд експертів поставити питання:

1. Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на психічні хвороби, чи слабоумство?

2. Чи може ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , розуміти значення своїх дій і керувати ними?

Провадження у справі зупинити до отримання висновку експерта.

Копію ухвали та матеріали цивільної справи направити до «Кропивницької філії судових експертиз Державної установи «Інституту судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України», для виконання.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухали суду складено 05.09.2024 року.

Головуючий суддя Л.Д. Кулінка

присяжні Н.С. Трибой

С.С. Леонов

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Л. Д. Кулінка

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення05.09.2024
Оприлюднено06.09.2024
Номер документу121397756
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —404/4118/24

Ухвала від 05.09.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 27.08.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 05.08.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні