Ухвала
від 06.09.2024 по справі 766/20583/21
ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/819/327/24

Єдиний унікальний номер справи: 766/20583/21

У Х В А Л А

про розгляд справи у режимі відеоконференції

06 вересня 2024 року м. Херсон

Херсонський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої Орловської Н.В.,

суддів Воронцової Л.П.,

Майданіка В.В.,

розглянувши клопотання адвоката ТвердохлебОлени Валеріївни,яка дієвід імені ОСОБА_1 ,про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів при розгляді апеляційної скарги ОСОБА_2 , від імені якого діє адвокат Сергет Володимир Володимирович, на рішення Херсонського міського суду Херсонської області від 23 липня 2024 року у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє вимог на предмет спору: Служба у справах дітей виконавчого комітету Корабельної районної у м. Херсоні ради про розірвання договору між батьками про сплату аліментів на дитину,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Херсонського апеляційного суду перебуває зазначена справа.

Судове засідання призначене на 10 год. 30 хв. 17 вересня 2024 року.

04 вересня 2024 року до суду апеляційної інстанції надійшло клопотання адвоката ТвердохлебОлени Валеріївни,яка дієвід імені ОСОБА_1 ,про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Надаючи правову оцінку вказаному клопотанню на предмет його відповідності нормам процесуального права, суд зазначає наступне.

Згідно ч. 5ст. 4 ЦПК Українижодна особа не може бути позбавлена права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Згідно ст.212 ЦПК України учасник справи, його представник має право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду або у приміщенні іншого суду за умови наявності в суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи, його представник бере участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України"Про електронні документи та електронний документообіг"та"Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

У разі відсутності в учасника справи, його представника засобів електронної ідентифікації, передбачених абзацом першим цієї частини, ідентифікація такої особи здійснюється відповідно до вимогЗакону України"Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус". (ч.4 ст.212 ЦПК України)

Пунктами 45,46,49,50 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням ВРП №1845/0/15-21 від 17.08.2021 року, передбачено, що підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів.

Суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Враховуючи, що у Херсонського апеляційного суду наявна технічна можливість проведення засідання в режимі відеоконференції, заявник зареєстрована в Електронному кабінеті підсистеми «Електронний суд», тому з метою дотримання права особи на учать в судовому засіданні колегія суддів вважає за необхідне задовольнити клопотання адвоката Твердохлеб Олени Валеріївни про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через Електронний кабінет Електронного суду.

Керуючисьст. 212 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката Твердохлеб Олени Валеріївни, яка діє від імені ОСОБА_1 , задовольнити та забезпечити її участь у розгляді справи в призначеному на 17 вересня 2024 року о 10 годині 30 хвилин судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми «ВКЗ» ЄСІТС.

Попередити учасника справи, що відповідно до ч. 5ст. 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, його представник, який подав відповідну заяву, крім випадку коли суд після призначення судового засідання чи під час такого засідання втратив технічну можливість забезпечити проведення відеоконференції.

Роз`яснити учасникам справи, що їх неявка в судове засідання у разі належного повідомлення про час і місце розгляду справи не перешкоджає розглядові справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча


Н.В.Орловська

Судді:


Л.П.Воронцова


В.В.Майданік

СудХерсонський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення06.09.2024
Оприлюднено09.09.2024
Номер документу121423480
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —766/20583/21

Постанова від 17.09.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Орловська Н. В.

Постанова від 17.09.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Орловська Н. В.

Ухвала від 06.09.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Орловська Н. В.

Ухвала від 26.08.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Орловська Н. В.

Ухвала від 09.08.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Орловська Н. В.

Рішення від 23.07.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

Рішення від 23.07.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

Ухвала від 17.05.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні