Постанова
від 14.12.2007 по справі 16/5796а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/5796а

                          ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПОСТАНОВА            

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

                                                   Справа №  16/5796а

"14" грудня 2007 р.,  14 год.  55 хв.                                               м. Черкаси

Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого - судді Спаських Н.М., при секретарі: Волна С.В., за участю представників сторін:     

позивача:   Демиденко Г.В. - за  довіреністю;

відповідача: не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні  в м. Черкаси адміністративну справу за позовом  Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  до  Ради сільськогосподарських  товаровиробників  Шполянського  району про  стягнення 1 117,00 грн.  

                                   ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення  з відповідача заборгованості до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 1 117,00 грн. на підставі звіту  за 9  місяців 2007 року. В судовому засіданні представник позивача позов підтримав повністю.

Відповідач  направив  суду відзив на  адміністративний   позов  в  якому  визнає  суму  боргу  повністю та  просить  розгляд   справи провести  без  участі свого  представника .

         Суд вважає за можливе розгляд справи провести за відсутності представника відповідача за наявними матеріалами в справі на підставі ст. 128 КАС України.

          

     Заслухавши доводи та пояснення представника позивача, дослідивши наявні в справі матеріали, суд вважає, що позов підлягає до повного задоволення, виходячи з наступного:

У відповідності до ст. 22 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням і похованням” ( далі - Закон) від 18.01.01 року № 2240-111, платниками страхових внесків  на  загальнообов'язкове державне соціальне страхування  у  зв'язку  з  тимчасовою  втратою працездатності    та   витратами,   зумовленими   народженням   та похованням, є страхувальники та застраховані особи. Страхувальники  -  юридичні  та  фізичні  особи  набувають статусу платників страхових внесків до Фонду з дня їх реєстрації у виконавчих дирекціях відділень Фонду.

У відповідності до ст. 23 Закону страхувальники-роботодавці сплачують до Фонду різницю  між нарахованими  для  роботодавців  і найманих працівників страховими внесками  та  витратами,  пов'язаними  з  наданням   матеріального забезпечення  та соціальних послуг застрахованим особам відповідно до цього Закону. Перерахування коштів здійснюється один раз на місяць - у день,  встановлений для одержання  в  установах  банку  коштів  на оплату праці за відповідний період.

Розмір страхових внесків встановлюється у  відсотках до сум фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, що підлягають обкладенню податком з доходів фізичних осіб.

Відповідач по справі зареєстрований у Фонді і сплачує страховий тариф в розмірі 1,5 і 1%. Строк сплати страхових внесків - в день одержання заробітної плати.

У відповідності до ст. 27 Закону відповідач повинен зареєструватися у виконавчій дирекції Фонду в 10-денний строк з часу отримання свідоцтва про реєстрацію суб'єктом підприємницької діяльності та своєчасно нараховувати і сплачувати внески до Фонду.  

Звітом про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані із загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням  у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за 9 місяців 2007 року  відповідачем вказано наявність простроченої заборгованості перед Фондом  у сумі                     1 117,00 грн.  Дана заборгованість складається з несплачених  страхових  внесків.

            Доказів про сплату заборгованості за позовними вимогами відповідач суду не надав. Поданий відповідачем звіт є узгодженим зобов'язанням, яке підлягає до задоволення.  Таким чином, до стягнення з відповідача належить 1 117,00 грн. заборгованості на користь Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності.

            Заперечень проти доводів та розрахунків позивача відповідач суду не надав.          

          На підставі статті 89 КАС України з відповідача на користь державного бюджету України підлягає стягненню судовий збір в розмірі 11,17 грн.

           Керуючись статтями 89,160,163 КАС України, суд, -

                                            ПОСТАНОВИВ:

1.   Позов задовольнити повністю.

          2. Стягнути з Ради сільськогосподарських товаровиробників  Шполянського  району, ідентифікаційний код 21390198, Черкаська область, м. Шпола, вул. Пролетарська, 60 :

-          на користь Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, ідентифікаційний код 21355026, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 18, на рахунок № 2560447 в ЧОД АППБ “Аваль”, МФО 354411 –1 117,00 грн. заборгованості по страхових внесках.

-          в доход Державного бюджету  України через місцеві органи ДПІ –11,17 грн. судового збору;

            

Виконавчий документ видати.

Постанова набуває чинності після закінчення строку на подання заяви про апеляційне оскарження і може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду в порядку ст.186 КАС України.

          СУДДЯ                                                                                                      Н.М. Спаських

Дата ухвалення рішення14.12.2007
Оприлюднено21.12.2007
Номер документу1214372
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/5796а

Постанова від 14.12.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні