Ухвала
від 06.09.2024 по справі 296/7886/24
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/7886/24

1-кс/296/3027/24

УХВАЛА

Іменем України

06 вересня 2024 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду міста Житомира ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Житомирській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Житомирської спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Центрального регіону ОСОБА_4 , поданого в межах кримінального провадження №42019060360000250 від 22.08.2019 про тимчасовий доступ до речей та документів

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду із вказаним клопотаннями в обґрунтування якого зазначив, що у провадженні слідчого управління ГУНП в Житомирській області перебуває кримінальне провадження №42019060360000250 від 22.08.2019, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч.1 ст.364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Міністерства оборони України та Державного підприємства Міністерства оборони України « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у невстановлений період часу, впродовж 2003-2018 років, зловживаючи та використовуючи своє службове становище, з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи іншої фізичної або юридичної особи, всупереч інтересам служби, надали дозвіл на передачу частини земельної ділянки вказаного підприємства площею 2,41 га., чим завдали інтересам держави істотної шкоди.

Також встановлено, що начальником розквартирування військ і капітального будівництва-начальника ІНФОРМАЦІЯ_3 підписано рішення щодо відмови від права постійного користування і вилучення земельної ділянки із складу земель оборони від 21.08.2001 року б/н. Дане рішення не містить обов`язкових реквізитів офіційних документів, а саме, відсутній реєстраційний номер документу.

15.08.2022 слідчим винесено постанову про призначення та доручення проведення експертиза з питань землеустрою та земельно-технічної експертизи, а саме: щодо відповідності документації, площі, кутів координат зовнішніх меж, та самовільного зайняття земельних ділянок.

Крім цього, 15.05.2023 слідчим винесено постанову про призначення та доручення проведення оціночно-земельної експертизи щодо встановлення ринкової вартості земельної ділянки.

У зв`язку із чим виникла необхідність у вилучені належним чином завірених копій документів інвентаризаційних справ, технічних паспортів, що містять інформацію про будівлі та/або споруди, які знаходяться на земельній ділянці з кадастровим номером 1825084900:03:000:0002.

Вказані документи перебувають у володінні та зберігаються в КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Житомирської обласної ради та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні.

Слідчий просив розгляд клопотання здійснювати за його відсутності.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась на підставі частини 4 статті 107 КПК України.

Дослідивши подані документи та матеріали, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується клопотання, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду і вирішення клопотання по суті, суд приходить до наступних висновків.

За змістом п.3 ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі, або документи, зокрема, не становлять собою, або не виключають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

При цьому, ч.6 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи вищевикладене, слідчий, який звернувся з даним клопотанням, довів наявність достатніх підстав вважати, що інформація, яка знаходиться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Житомирської обласної ради, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться в них, можуть бути використані як докази по кримінальному провадженню, іншим способом не можливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до документу.

Керуючись ст.ст.160, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл групі слідчих у провадженні №42019060360000250 від 22.08.2019, слідчому СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_5 , старшому слідчому СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_6 , тимчасовий доступ до документів, а саме: інвентаризаційну справу (технічну документацію, технічний паспорт з додатками) на об`єкти нерухомості за адресою: АДРЕСА_1 щодо зареєстрованого майнового комплексу газонаповнювальної станції зріджених газів та належить відповідно до права власності ФОП ОСОБА_7 (код НОМЕР_1 ), (колишній власник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ ( НОМЕР_2 ), які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Житомирської обласної ради, юридична адреса та фактична адреса: АДРЕСА_2 .

КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Житомирської обласної ради, як володілець речей зобов`язане надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі матеріалів.

Згідно ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє протягом місяця з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКорольовський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення06.09.2024
Оприлюднено11.09.2024
Номер документу121465335
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —296/7886/24

Ухвала від 06.09.2024

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Драч Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні