Постанова
від 08.10.2010 по справі 50/30-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

08.10.2010 справа № 50/30-б

За заявою Державної податкової інспекції у Дніп ровському районі м. Києва

до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Баярд"

про банкрутст во

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

від заявника не з' яви вся

від боржника не з' явив ся

Розпорядник майна Горбач С .Ф.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувся до суду із заявою про порушен ня справи про банкрутство бо ржника, оскільки товариство з обмеженою відповідальніст ю "Баярд" неспроможне сплатит и заборгованість перед бюдже том у розмірі 5 016 398, 23 грн. протяго м трьох місяців після настан ня встановленого строку опла ти та не звітує до ДПІ у Дніпро вському районі м. Києва від 13.10. 2009, що підтверджується інформ аційною довідкою №9539/9/24-208 від 15.12.2 009.

Згідно наявних докуме нтів боржник зареєстрований як товариство з обмеженою ві дповідальністю Дніпровсько ю РДА у м. Києві за адресою: 02160, м . Київ, Дніпровський район, пр оспект Возз”єднання, буд. 7-А; і дентифікаційний код 19067633, забо ргував до бюджету 5 016 398, 23 грн. і н еспроможний виконати свої гр ошові зобов'язання щодо спла ти податків.

Ухвалою господарського с уду м. Києва від 12.01.2010 порушено п ровадження у справі №50/30-б та пр изначено її до розгляду на 03. 02.2010.

Представники сторін в судо ве засідання 03.02.2010 не з' явилис я, витребувані судом докази н е подали, причин неявки суд не повідомили, хоча про час та мі сце розгляду справи були пов ідомлені належним чином. Роз гляд справи було відкладено на 26.02.2010.

Ухвалою підготовчого засі дання від 26.02.2010 було визнано роз мір вимог кредитора - ДПІ у Дні провському районі м. Києва, а р озпорядником майна з метою з абезпечення майнових інтере сів кредиторів призначено ар бітражного керуючого Горбач а С.Ф., якого зобов"язано не піз ніше двох місяців та десяти д нів після дати проведення пі дготовчого засідання надат и суду на затвердження реєст р вимог кредиторів боржника. Попереднє засідання суду бу ло призначено на 26.05.2010.

У попереднє засідання 26.05.2010 п редставники сторін та розпор ядник майна не з"явилися, всіх необхідних доказів суду не н адали, причин неявки суд не по відомили, хоча про час та місц е розгляду справи були повід омлені належним чином.

Попереднє засідання було в ідкладено на 18.06.2010.

Ухвалою попереднього засі дання від 18.06.2010 був затверджени й реєстр вимог кредиторів то вариства з обмеженою відпові дальністю "Баярд", розпорядни ка майна - арбітражного керую чого Горбача С.Ф. зобов"язано н адати суду у строк, що не пере вищує строку дії процедури р озпорядження майном проток ол зборів кредиторів боржник а та протокол засідання комі тету кредиторів.

25.06.2010 до господарського суду м. Києва від розпорядника май на надійшли протокол зборів кредиторів боржника та прот окол засідання комітету кред иторів боржника а тому суд пр изначив розгляд справи з вик ликом представників сторін т а розпорядника майна на 08.10. 2010.

В судове засідання 08.10.2 010 з”явився розпорядник майна та дав пояснення по суті спр ави. Відповідно до протоколу засідання комітету кредитор ів ТОВ „Баярд” №1 від 23.06.2010 надан о клопотання про визнання пі дприємства банкрутом, відкри ття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Горб ача Сергія Федоровича (ліцен зія Державного департамент у з питань банкрутства серії АВ № 158496 від 12.01.2007, ідентифікаційн ий номер фізичної особи - пл атника податків та інших обо в' язкових платежів НОМЕР _1). Суд визнав дану вимогу об ґрунтованою та такою, що підл ягає задоволенню.

Представник боржника в су дове засідання 08.10.2010 не з' явив ся, витребувані судом докази не подав, причин неявки суд не повідомив, хоча про час та міс це розгляду справи був повід омлений належним чином.

Оцінивши подані документ и, з”ясувавши актив і пасив бо ржника, суд дійшов до висновк у, що в матеріалах справи міст яться належні докази щодо за боргованості боржника перед кредитором та докази, що підт верджують неспроможність бо ржника погасити заборговані сть.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб”єкт господарської діял ьності може бути визнаний ба нкрутом тільки в разі встано влення господарським судом й ого неспроможності відновит и свою платоспроможність та задовольнити визнані судом в имоги кредиторів не інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури.

Поданими суду доказами п ідтверджена неспроможність боржника виконати після нас тання встановленого строку й ого силами зобов' язання щод о сплати податків і зборів(об ов' язкових платежів), майна не виявлено, кошти на р/рахунк ах боржника тривалий час від сутні, автотранспортних засо бів та нерухомого майна за бо ржником на праві власності н е зареєстровано, боржник н е надає до органів державної податкової служби податкови х декларацій та інших докуме нтів фінансової звітності, наявні інші ознаки, що свідч ать про припинення підприємн ицької діяльності боржника. Вказані обставини є правовою підставою визнання боржника банкрутом.

Сукупність доказів, які мі стяться в матеріалах справи № 50/30-б, доводять безспірн ість грошових вимог заявника та неспроможність боржника виконати свої зобов'язання п еред кредитором у встановлен ий Законом строк.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд п риймає постанову про визнанн я боржника банкрутом і відкр иває ліквідаційну процедуру .

Заяв та клопотань щодо від криття процедури санації, як і передбачені ч.8 ст. 16 Закону, д о господарського суду м. Києв а не надходило.

Відповідно до ч.1 ст.24 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у п останові про визнання боржни ка банкрутом господарський с уд відкриває ліквідаційну пр оцедуру, призначає ліквідато ра в порядку, передбаченому д ля призначення керуючого сан ацією. Господарський суд має право призначити ліквідатор ом особу, яка виконувала повн оваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією бо ржника.

Керуючись ст. ст.22, 23 і 24 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати боржника - товариство з обмеженою ві дповідальністю «Баярд» (02160, м. Київ, Дніпровський район, про спект Возз”єднання, буд. 7-А; ід ентифікаційний код 19067633) бан крутом.

2. Припинити процедуру ро зпорядження майном і відкрит и ліквідаційну процедуру.

3. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Горбача Сергія Федорович а (ліцензія Державного депар таменту з питань банкрутства серії АВ № 158496 від 12.01.2007, ідентифі каційний номер фізичної особ и - платника податків та інш их обов' язкових платежів НОМЕР_1).

4. З метою виявлення всіх кре диторів та осіб, які виявили б ажання взяти участь в ліквід ації боржника, зобов' яза ти ліквідатора у відповід ності до чинного законодавст ва подати до офіційного друк ованого органу Верховної Рад и України чи Кабінету Мініст рів України у десятиденний с трок за його рахунок оголоше ння про визнання боржника ба нкрутом і відкриття ліквідац ійної процедури боржника, на дати суду докази публікації вищевказаного оголошення пр отягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал при мірника газети). Газетне огол ошення має містити: найменув ання та інші реквізити боржн ика, визнаного банкрутом; най менування господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о; дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури; відомості про ліквідат ора (ліквідаційну комісію).

5. Зобов' язати ліквід атора письмово повідомити пр о визнання банкрутом усіх ві домих йому кредиторів відсут нього боржника, у тому числі органи пенсійного фонду, фон ду зайнятості, інших державн их органів, які здійснюють ко нтроль за правильністю та св оєчасністю справляння страх ових внесків на загальнообов ”язкове державне пенсійне ст рахування та інші види загал ьнообов”язкового державног о соціального страхування, п одатків і зборів (обов”язков их платежів ), тощо.

6. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

7. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язк ових платежів) вважати таким , що настав з 08.10.2010.

8.Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 08.10.2010.

10.Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 08.10.2010.

11. Ліквідатору провести лік відаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідацій ний баланс банкрута у строк д о 08.10.2011.

До звіту і балансу повинні б ути додані:

- показники виявленої лікві даційної маси ( дані її інвент аризації);- відомості про реал ізацію об”єктів ліквідаційн ої маси з посиланням на уклад ені договори купівлі-продажу ;- копії договорів купівлі-про дажу та акти приймання-перед ачі майна;- реєстр вимог креди торів з даними про розміри по гашених вимог кредиторів.

12. Копію постанови направ ити для виконання:

- сторонам;

- ліквідатору:

- Київському управлінню з пи тань банкрутства (вул. П.Любче нка, 15, м. Київ, 03150);

- державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про ві дповідне судове рішення (п 1 ст . 39 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в").

Суддя Л.Д.Головатю к

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.10.2010
Оприлюднено12.11.2010
Номер документу12150119
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/30-б

Ухвала від 28.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 28.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 28.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 08.10.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні