Ухвала
від 06.09.2024 по справі 280/6916/24
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

06 вересня 2024 року Справа № 280/6916/24 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Богатинського Б.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління ДПС у Запорізькій області про відмову від позову у справі за позовом

Головного управління ДПС у Запорізькій області (просп. Соборний, буд. 166, м.Запоріжжя, 69107; код ЄДРПОУ ВП 44118663),

до Товариства з обмеженою відповідальністю «КАПКЕЙК» (вул. Військбуд, буд. 23-Б, м. Запоріжжя, 69013; код ЄДРПОУ 43834933)

про надання дозволу на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі, -

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління ДПС у Запорізькій області (далі - позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю «КАПКЕЙК» (далі - відповідач), в якій позивач просить суд:

Надати Головному управлінню ДПС у Запорізькій області дозвіл на погашення усієї суми податкового боргу Товариства з обмеженою відповідальністю «КАПКЕЙК» за рахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі.

Позивач сплатив судовий збір у розмірі 3028,00 грн.

Ухвалою суду від 29 липня 2024 рокувідкрито провадження у справі, призначено справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

Позивачем до суду подана заява про відмову від позову у справі у зв`язку з тим, що позовні вимоги погашені в повному обсязі. До заяви позивачем надана довідка про відсутність заборгованості у відповідача.

Відповідно до ч.1 ст. 47 Кодексу адміністративного судочинства (далі - КАС України) крім прав та обов`язків, визначених у ст. 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову.

Частиною 1 ст. 189 КАС України встановлено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 238 КАС України суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

У цій справі відмова позивача від позову з наведених ним мотивів не суперечить закону та не порушує чиїх-небудь прав, свобод або інтересів.

За вказаних обставин, суд приймає відмову позивача від позову, а тому провадження у справі підлягає закриттю.

За приписами ч.1. ст. 142 КАС України у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Оскільки позивач у при зверненні до суду сплатив судовий збір у розмірі 3028,00 грн, поверненню позивачу підлягає 1514,00 грн судового збору.

Керуючись ст.ст. 47, 189, 238, 248 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління ДПС у Запорізькій області про відмову від позову у справі №280/6916/24 за позовною заявою Головного управління ДПС у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «КАПКЕЙК» про надання дозволу на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі, - задовольнити.

Закрити провадження в адміністративній справі №280/6916/24 за позовною заявою Головного управління ДПС у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «КАПКЕЙК» про надання дозволу на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі.

Повернути з Державного бюджету України на користь Головного управління ДПС у Запорізькій області сплачений судовий збір у розмірі 1514,00 грн (одну тисячу п`ятсот чотирнадцять гривень 00 коп.).

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст.256 КАС України з моменту підписання.

Ухвала може бути оскаржена, апеляційна скарга на ухвалу суду подається в порядку та у строки встановлені ст.ст.295, 297 КАС України протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення до Третього апеляційного адміністративного суду.

Ухвалу складено та підписано 06.09.2024.

Суддя Б.В. Богатинський

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.09.2024
Оприлюднено12.09.2024
Номер документу121509760
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо погашення податкового боргу, з них застосування адміністративного арешту коштів та/або майна

Судовий реєстр по справі —280/6916/24

Ухвала від 06.09.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Богатинський Богдан Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні