Постанова
від 27.10.2010 по справі 8/42(10)
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

79010, м.Львів, вул.Личаківська,81



ПОСТАНОВА

27.10.10 Справа № 8/42(10)

Львівський апеляційний го сподарський суд в складі кол егії

головуючого-судді Ми халюк О.В.

суддів Н овосад Д.Ф.

М ельник Г.І.

розглянув апеляційну ск аргу ДПІ у Шевченківському р айоні м.Києва

на постанову господарс ького суду Львівської област і від 14.09.2010р.

у справі № 8/42 (10)

за заявою ПП «Центрст ильінвестиція», м.Львів

про визнання банкрутом ,

з участю представників :

від скаржника - не з»яв ився

від боржника - не з»яви вся

арбітражний керуючий - Онушканич Я.В.

В ході судового засідання сторонам права і обов”язки, п ередбачені ст.22 ГПК України ро з”яснені, заперечень щодо ск ладу суду не поступало.

Скаржник належним чином бу в повідомлений про день та ча с слухання справи, однак повн оважних представників в засі дання не скерував, в зв”язку з чим колегія вважає за можлив е розглянути апеляційну скар гу за наявними у справі доказ ами.

Постановою господарського суду Львівської області від 14.09.2010р. у справі № 8/42 (10) (суддя Гуть єва В.В.) про банкрутство ПП «Ц ентрстильінвестиція», м.Льві в боржника визнано банкрутом , відкрито ліквідаційну проц едуру, призначено ліквідатор а тощо.

Не погоджуючись з даною пос тановою скаржник - ДПІ у Шев ченківському районі м.Києва подав до Львівського апеляці йного господарського суду ап еляційну скаргу, в якій проси ть скасувати згадану постано ву, посилаючись, зокрема, на те , що в порушення статті 43 ГПК Ук раїни господарський суд не в жив заходів, спрямованих на в себічне, повне і об»єктивне в становлення всіх обставин сп рави, а саме, як вважає скаржни к, оскаржувана постанова не м істить жодного дослідження щ одо наявних доказів, із текст у постанови не вбачається, в я кий саме спосіб суд дійшов до висновку щодо необхідності визнання банкрутом ПП «Центр стильінвестиція», якими дока зами підтверджується, що вич ерпані всі можливі заходи по гашення боргу перед кредитор ами.

Наводить скаржник і інші до води, що є на його думку підста вою для скасування оскаржува ної постанови.

Обговоривши доводи апеля ційної скарги, перевіривши н аявні матеріали, проаналізув авши застосування норм матер іального та процесуального п рава, колегія суддів дійшла в исновку, що апеляційна скарг а не підлягає до задоволення з огляду на наступне.

В провадженні господарськ ого суду Львівської області знаходиться справа № 8/42 (10) про б анкрутство ПП «Центрстильін вестиція», м.Львів, порушена з а заявою боржника ухвалою су ду від 03.09.2010р. в порядку передба ченому ст.51 Закону України «Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом»(надалі - Зако н).

Відповідно до вимог ст.51 Зак ону якщо вартості майна борж ника - юридичної особи, щодо як ого прийнято рішення про лік відацію, недостатньо для зад оволення вимог кредиторів, т ака юридична особа ліквідуєт ься в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквіда тор (ліквідаційна комісія) зо бов'язані звернутися в госпо дарський суд із заявою про по рушення справи про банкрутст во такої юридичної особи.

За результатами розгляду з аяви про порушення справи пр о банкрутство юридичної особ и, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторі в, господарський суд визнає б оржника, який ліквідується, б анкрутом, відкриває ліквідац ійну процедуру, призначає лі квідатора.

З матеріалів справи вбачає ться, що ПП „Центрстильінвес т” зареєстроване Шевченківс ькою районною у м. Києві держа вною адміністрацією 23.09.2008 р., ко д ЄДРПОУ 36174977.

Згідно з матеріалами справ и 15.03.2010 року засновником підпри ємства прийнято рішення про припинення діяльності підпр иємства шляхом його ліквідац ії, створено ліквідаційну ко місію. Про прийняття згадано го рішення внесено запис до Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців. Відповідно до вимог Закону України „Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців” в Бюлетні державної р еєстрації № 146(6) від 24.03.2010 року опу бліковано оголошення про при йняття рішення про припиненн я діяльності підприємства, с клад ліквідаційної комісії т а про строки звернення креди торів із вимогами до підприє мства. 23.03.2010 р. в газеті „Голос Ук раїни” за № 51 (4801) опубліковано о голошення про припинення гос подарської діяльності ПП „Це нтрстильінвест” та встановл ено термін прийняття заяв з к редиторськими вимогами до бо ржника. Після публікації ого лошення з претензією до борж ника звернулась ФОП ОСОБА_1 на суму 7' 950,00 грн.

Суду також надано складени й ліквідаційною комісією про міжний ліквідаційний баланс на 16.08.2010 р., згідно якого активи у ПП „Центрстильінвест” відсу тні. Пасиви підприємства ста новлять 7' 950,00 грн. ліквідбалан с затверджений засновником б оржника.

За результатами вивчення поданих документів суд підс тавно дійшов висновку, що лік відаційна комісія обгрунтов ано звернулася до господарсь кого суду про порушення пров адження у справі про банкрут ство Приватного підприємств а „Центрстильінвест” у відпо відності до вимог ст. 51 Закону . Також, суд підставно задовол ив клопотання представника б оржника та призначив ліквіда тором ПП „Центрстильінвест” арбітражного керуючого Онуш канича Ярослава Василовича, оскільки такий подав заяву п ро згоду на призначення його ліквідатором у справі.

За таких обставин, доводи скаржника зазначені в апеляц ійній скарзі, апеляційним су дом не визнаються такими, що м ожуть бути підставою згідно ст.104 ГПК України для скасуван ня чи зміни оскаржуваної пос танови.

На підставі наведеного та в ідповідно до вимог ст.ст.91,101-105 Г ПК України,-

Львівський апеляційни й господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

Постанову господарськ ого суду Львівської області від 14.09.2010р. у справі № 8/42 (10) залишит и без змін, а апеляційну скарг у без задоволення.

Головуючий суддя Михалюк О.В.

суддя Новосад Д.Ф.

суддя Мельник Г.І.

Дата ухвалення рішення27.10.2010
Оприлюднено12.11.2010
Номер документу12151990
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/42(10)

Ухвала від 19.01.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 20.12.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 23.11.2010

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Постанова від 27.10.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Михалюк О.В.

Постанова від 14.09.2010

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні