Ухвала
від 12.09.2024 по справі 761/34353/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/34353/23

Провадження № 2/761/3561/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 вересня 2024 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Макаренко І.О.

при секретарі Клюс В.В.,

за участі:

представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду клопотання представника позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Малахов Максим Сергійович про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу та визнання права власності на спадкове майно,

встановив:

У провадженні Шевченківського районного суду м. Києва знаходиться вказана цивільна справа.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про витребування доказів.

Клопотання обґрунтовано тим, що з матеріалів спадкової справи стало відомо, що окрім відповідача, з заявою про прийняття спадщини до третьої особи звернувся уродженець міста Києва - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання якого зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 , паспорт НОМЕР_2 , виданий 12.02.2008 року, Ворошиловським РВ ДМ УМВС України в Донецькій області. Зазначена особа ідентифікує себе як неповнорідний брат спадкодавця - ОСОБА_5 по матері, в підтвердження чого надала витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження відносно себе та спадкодавця. Із повного витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження ОСОБА_4 , наявного в матеріалах спадкової справи вбачається, що в актовий запис 02.09.2023 року внесені зміни, зокрема, ім`я " ОСОБА_4 " змінено на " ОСОБА_4 ".

Згідно отриманої на запит представника позивача інформації від Міністерства юстиції України, ОСОБА_4 , народжений у місті Києві ІНФОРМАЦІЯ_1, помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , про що в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян наявний запис № 252, складений 26.03.1963 року відділом державної реєстрації актів цивільного стану Печерського районного управління юстиції у м. Києві. Заявником при державній реєстрації смерті був співробітник Жовтневої лікарні.

Таким чином, для підтвердження того, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від імені якого подано заяву про прийняття спадщини та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 - є однією особою, представник позивача просить суд витребувати докази приналежності поданих від імені ОСОБА_4 документів останньому, та заявленого його місця проживання, а також повні витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження ОСОБА_5 та ОСОБА_4 ; щодо актового запису про смерть ОСОБА_4 ; щодо актового запису про зміну імені ОСОБА_4 , - разом із копіями паперових носіїв відповідних актових записів цивільного стану.

Зауважує, що розпорядниками заявлених до витребування доказів є відповідні органи виконавчої влади, обов`язки та повноваження яких регулюються законодавством.

Позивачка та її адвокат не можуть самостійно отримати зазначену інформацію, оскільки не є належними суб`єктами яким її може бути розголошено в відповідності законодавства, що додатково підтверджується відмовами у її наданні, отриманими у відповідь на адвокатські запити.

Неможливість заявлення клопотання про витребування доказів у строки, визначені частиною другою статті 82 ЦПК України представник позивача обумовлює тим, що предмет доказування на час подання позову не ґрунтувався на обов`язку доводити та (або) спростовувати обставини, пов`язані з особою яка ідентифікує себе братом спадкодавця й позивачка не була обізнана про цю особу, оскільки відомості щодо цієї особи охоронялися в відповідності Закону України «Про нотаріат» та не були доступними для ознайомлення.

Суд, заслухавши представника позивача, дослідивши матеріали клопотання, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Беручи до уваги предмет спору, зміст заявлених позовних вимог та складнощі, що виникли у учасника справи в отриманні певних доказів, а також зважаючи на поважність причини пропуску строку на витребування доказів, суд вважає, що клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтею 84 ЦПК України, суд,

ухвалив:

Клопотання представника позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Державної податкової служби України (електронна пошта: post@tax.gov.ua; поштова адреса: Львівська площа, 8, м. Київ, 04053) інформацію про те, чи присвоювався фізичній особі ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м. Києва, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , яким територіальним органом, коли саме відомості були внесені до державного реєстру фізичних осіб, та чи вживалися заходи щодо внесення до державного реєстру фізичних осібінформації про закриття зазначеного реєстраційного номера облікової картки платника податків. У разі присвоєння зазначеного номеру іншій особі, повідомити ПІБ, дату народження та адресу реєстрації місця проживання такої особи.

Витребувати у Державної міграційної служби України (електронна пошта: sud@dmsu.gov.ua; поштова адреса: вул. Володимирська, 9, м. Київ, 01001):

- інформацію про те, чи належить фізичній особі ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м. Києва, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , - паспорт громадянина України серії НОМЕР_3 , виданий Ворошиловським РВ ДМ УМВС України в Донецькій області 12.02.2008 року.У разі належності паспорту іншій особі, повідомити ПІБ, дату народження та адресу реєстрації місця проживання такої особи;

- інформацію про зареєстроване/задеклароване місце проживання/перебування фізичної особи ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , паспорт громадянина України серії НОМЕР_3 , виданий Ворошиловським РВ ДМ УМВС України в Донецькій області 12.02.2008 року. Останнє відоме місце реєстрації зазначеної особи: АДРЕСА_1 .

Витребувати у Центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (електронна пошта: vcs@kv.drsu.gov.ua; поштова адреса: проспект Берестейський, буд. 11, м. Київ, 01135) інформацію (відомості) відносно фізичної особи ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , паспорт громадянина України серії НОМЕР_3 , виданий Ворошиловським РВ ДМ УМВС України в Донецькій області 12.02.2008 року, а саме:

?повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження, - разом із копіями паперових носіїв відповідних актових записів цивільного стану;

?повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про зміну імені, разом із копіями паперових носіїв відповідних актових записів цивільного стану;

?повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть, разом із копіями паперових носіїв відповідних актових записів цивільного стану.

Витребувати у Центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (електронна пошта: vcs@kv.drsu.gov.ua; поштова адреса: проспект Берестейський, буд. 11, м. Київ, 01135) інформацію (відомості) відносно фізичної особи ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженця м. Києва, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_4 , паспорт громадянина України серії НОМЕР_5 , виданий Старокиївським РУ ГУ МВС України в місті Києві 01.06.1999 року, а саме:

?повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження, - разом із копіями паперових носіїв відповідних актових записів цивільного стану.

Встановити володільцям/розпорядникам інформації, що витребовується строк 5 (п`ять) днів з дня отримання ухвали суду для її виконання.

Попередити володільців/розпорядників інформації, що витребовується, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин визнаних судом неповажними, до них будуть застосовані заходи процесуального примусу, передбачені пунктом 3 частини першої та частиною другою статті 148 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення12.09.2024
Оприлюднено16.09.2024
Номер документу121571442
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них:

Судовий реєстр по справі —761/34353/23

Ухвала від 12.09.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

Ухвала від 12.09.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

Ухвала від 08.07.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні