Ухвала
від 10.09.2024 по справі 904/3690/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про відкриття провадження

у справі про банкрутство

10.09.2024м. ДніпроСправа № 904/3690/24

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" (79067, місто Львів, вулиця Бескидська, будинок 41, код ЄДРПОУ 41045210)

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (49000, місто Дніпро, вулиця Макарова, будинок 27, офіс 15, код ЄДРПОУ 44822756)

про визнання банкрутом

Суддя Первушин Ю.Ю.

за участю секретаря судового засідання (помічник за дорученням) Рустамової З.Р.

За участю представників учасників справи:

від кредитора: Тоноян Армен Корюнович , ордер АЕ №1315985 від 09.09.2024.

від боржника: повноважний представник не з`явився.

арбітражний керуючий: не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" (код ЄДРПОУ 41045210) звернулось до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (код ЄДРПОУ 44822756).

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19.08.2024 матеріали заяви передано на розгляд судді Первушина Ю.Ю.

20.08.2024 Товариством з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" через відділ канцелярії суду подано клопотання про долучення документів до матеріалів справи (вх. суду №39350/24).

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 21.08.2024 прийнято заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (код ЄДРПОУ 44822756) до розгляду та призначено підготовче засідання на 02.09.2024 о 16:00 год.

Боржник у підготовче засідання суду не з`явився, 29.08.2024 до відділу канцелярії суду боржник подав відзив на заяву про порушення справи про банкрутство (вх. суду №40759/24), за змістом якого вбачається, що боржник не заперечує проти викладених ініціюючим кредитором обставин та підтверджує, що дійсно на балансі ТОВ "Бехест Трейд" обліковується заборгованість перед ТОВ "Сити Фаворит", у вказаному кредитором розмірі.

У підготовчому засіданні суду заслухано пояснення представника ініціюючого кредитора щодо поданої до суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Також представником кредитора заявлено усне клопотання про відкладення розгляду заяви на іншу дату, у зв`язку з необхідністю додаткового часу для отримання оригіналів документів для подання для огляду у судовому засіданні, які станом на 02.09.2024 у представника відсутні.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 02.09.2024 відкладено підготовче засідання на 10.09.2024 о 09:45 год. Повторно зобов`язано заявника надати у засідання для огляду оригінали документів, копії яких приєднано до поданої ним заяви, документи первинної документації, які необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство.

10.09.2024 до відділу канцелярії суду представник кредитора подав клопотання про долучення до матеріалів справи копії банківської квитанції від 24.10.2023 (вх. суду №42755/24).

У підготовчому судовому засіданні 10.09.2024 оголошувалась перерва до 15:45 год. цього ж дня.

У підготовчому засіданні суду заслухано пояснення представника ініціюючого кредитора щодо поданої до суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство. Також судом оглянуто оригінали документів, які додано кредитором до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Згідно з приписами статті 39 Кодексу України з процедур банкрутства перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Відповідно до статті 1 Кодексу України з процедур банкрутства під неплатоспроможністю слід розуміти неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом.

Згідно пунктом 2 частини 1 статті 39 Кодексу України з процедур банкрутства неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання.

Відповідно до частини 2 статті 39 Кодексу у підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, заслуховує пояснення сторін, оцінює обґрунтованість заперечень боржника, а також вирішує інші питання, пов`язані з розглядом справи.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника ініціюючого кредитора, господарський суд, встановив наступне.

21.12.2022 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (далі - Комітент) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" (далі - Комісіонер) був укладений Договір комісії №211220-1 (далі - Договір).

Предметом договору відповідно до п. 1.1. Комісіонер бере на себе зобов`язання від свого імені і за рахунок Комітента знаходити за межами митного кордону України і реалізовувати доставку на митну територію України Товар, необхідний Комітенту у відповідності з технічними і якісними характеристиками за найменуваннями у кількості, вказаними в заявках, а також здійснювати всі необхідні платежі для митного оформлення.

Відповідно до п. 2.1.1. Договору Комісіонер зобов`язаний самостійно провести всю необхідну комерційно-маркетингову роботу, знайти товар, необхідний Комітенту на умовах, найбільш вигідних для Комітента за ціною не вищу, призначеної йому останнім; за необхідності та за письмовою згодою Комітента, виконати всю переддоговірну роботу, укласти договір-продажу із Продавцем Товару від свого імені, але за рахунок Комітента. Виконати всі необхідні митні й інші формальності, пов`язані із ввозом Товару на митну територію України, для чого він має право укласти від свого імені договір з підприємством-декларантом (митним брокером), із власником митних (ліцензованих) складів і інші подібні договори. Комісіонер має право сплатити митні платежі, мито, податок на додану вартість при митному оформлені товару, що сплачуються за митною декларацією.

Відповідно до п. 2.1.4. Договору на основі контракту, складеного з Продавцем Товару, за рахунок Комітента купити іноземну валюту на території України і провести розрахунок з продавцем-нерезидентом у відповідності з умовами і в валюті, обумовленими в контракті купівлі-продажу між Комісіонером і Продавцем. Оплату провести не пізніше 180 календарних днів з моменту фактичного перетинання Товару митного кордону України. У випадку виникнення у Комісіонера курсової різниці у результаті купівлі валюти для розрахунків з Продавцем, вона покривається Комісіонеру Комітентом у повному обсязі.

Пунктом 2.1.7. Договору передбачено, що після виконання обов`язків надати Комітенту звіт про виконання обов`язків згідно Договору з доданням документів, що підтверджують виконання обов`язків.

Пункт 2.2. Комітент зобов`язаний:

Відповідно до п. 2.2.2. Прийняти Товар у продавця-нерезидента. Сплатити митні платежі, мито, податок на додану вартість при митному оформленні товару, що сплачується за митною декларацією (якщо ці платежі не сплачені Комісіонером) виплатити Комісіонеру винагороду за здійснену послугу.

Відповідно до п. 2.2.3. Прийняти від Комісіонера все, що виконане за цим Договором і додатковими угодами (протоколами і т.ін.) до нього, що є невід`ємними частинами цього Договору.

Пунктом 2.2.4. Договору сторони домовились про наступне: Виплачувати Комісіонеру винагороду за здійснені послуги у розмірах, що обумовлені в п.5.2. цього Договору, після виконання ним обов`язків по цьому Договору і надання звіту про виконані обов`язки з доданням всіх необхідних документів, що підтверджують виконання цих обов`язків згідно п.2.1.7. цього Договору.

Розділом 4 Договору «Відшкодування витрат» передбачено наступне:

4.1. Усі витрати Комісіонера, які відшкодовуються Комітентом останньому за даним Договором відбиваються Комісіонером у його звіті, який складається й подається Комітенту в письмовій формі з додатком копій усіх документів, що підтверджують витрати.

4.2. Комітент відшкодовує Комісіонерові витрати, зроблені з його згоди.

Розділом 5 Договору «Розрахунки й відповідальність щодо договору», пунктом 5.2. передбачено, що за належне виконання своїх обов`язків за даним Договором Комісіонер одержує винагороду, яка становить 0,8% (з урахуванням ПДВ) від договірної вартості Товару в строк не пізніше 20-ти днів з моменту митного оформлення Товару й надання звіту Комісіонером шляхом перерахування па розрахунковий рахунок Комісіонера.

Пунктом 9.1. встановлено, що Договір набуває чинності з моменту його підписання обома сторонами й діє до 31.12.2023 року, але в будь-якому разі до повного виконання сторонами своїх зобов`язань, аж до завершення всіх розрахунків між Комітентом і Комісіонером.

На виконання умов Договору комісії №211220-1 від 21.12.2022 Товариство з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" надає наступні документи:

1. Митна декларацій №23UA500080001435115 (форма МД-2) від 17.03.2023, з якої можна встановити, що юридична особа Китаю «GUANGZHOU VIVA BICYCLE» виступає у якості відправника/експортера наступного товару: «Велосипеди двоколісні, з кульковими підшипниками, нові, в частково розібраному стані: розмір коліс 27.5 дюймів - 100 шт.; розмір коліс 29 дюймів - 195 шт.; Торгівельна марка - Walk; Виробник - нема даних; Країна виробництва - CN.

В даній митній декларації зазначено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" виступає у ролі «Одержувач» (п.8 декларації), а Товариство з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" виступає у ролі «Особа, відповідальна за фінансове врегулювання» (п.9 декларації).

Пунктом 42 даної декларації передбачено, що ціна за товар становить 23 143,90 у валюті USD (долар) у відповідності до пункту 22 декларації.

Відповідно до п. 23 декларації визначено офіційний курс валюти з долара до гривні, що становить 36.56860000.

Згідно Акту прийому - передачі №1-03 від 17 березня 2023 року, підписаний між Товариством з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (код ЄДРПОУ 44822756) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" (код ЄДРПОУ 41045210), сторони склали цей Акт про те, що згідно Договору комісії №211220-1 від 21.12.2022 та ВМД № 23UА500080001435U5 від 17.03.2023.

Постачальником було передано, а Замовником прийнято товар згідно наступного асортименту, номіналу і кількості:

- Велосипеди двоколісні, з кульковими підшипниками, нові, в частково зібраному стані: розмір коліс 27,5 дюймів у кількості 100 шт.;

- Велосипеди двоколісні, з кульковими підшипниками, нові, в частково зібраному стані: розмір коліс 29 дюймів у кількості 195 шт.

Відповідно до Акту прийому-передачі №1-03 від 17.03.2023 всього найменувань товару 2, па суму 23 143,90 доларів.

Рахунок на оплату № 34 від 07 квітня 2023 року. Відповідно до п. 5.2. Договору за належне виконання своїх обов`язків за даним Договором Комісіонер одержує винагороду, яка становить 0,8% (з урахуванням ПДВ) від договірної вартості Товару.

Відтак, винагорода Товариства з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" за виконанням своїх обов`язків у відповідності до Договору комісії №211220-1 від 21.12.2022 року становить 8 937,35 гривень з урахуванням ПДВ.

В звіту комісіонера до Договору комісії №211220-1 від 21.12.2022 за березень 2023 року підписаний між Товариством з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" та Товариством з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" зазначається, що доставлений комісіонером товар на митну території України загальною вартістю 1 117 168,82 грн. (Один мільйон сто сімдесят тисяч сто шістдесят вісім гривень 82 копійок).

Також, що сума комісійної винагороди відповідно до умов договору становить 0,8% від договірної вартості і сплачується комітентом шляхом перерахування на розрахунковий рахунок комісіонера. Виходячи із загальної вартості товару розмір комісійної винагороди за звітний період дорівнює 8 937,35 грн. (Вісім тисяч дев`ятсот тридцять сім гривень 35 копійок).

Вищевказані обставини свідчать про те, що Товариством з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" було в повній мірі виконало свої зобов`язання за Договором комісії № 211220-1 від 21.12.2022 перед Товариством з обмеженого відповідальністю "Бехест Трейд".

У свою чергу, у зв`язку з невиконанням зобов`язання у повному обсязі за даним Договором утворилась заборгованість Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" перед Товариством з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" у сумі 1 126 106, 17 грн.

Абзацом 4 частини 1 статті 174 ГК України визначено, що укладання господарського договору та інших угод - є підставою для виникнення господарського зобов`язання.

Суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Відповідно частини 1 статті 193 ГК України до виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Частиною 1 статті 610 ЦК України зазначено, що порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Згідно статті 525 Цивільного кодексу України одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається.

У відповідності зі статтею 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства. Згідно статті 530 ЦК України. Якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Зобов`язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події.

Якщо строк (термін) виконання боржником обов`язку не встановлений або визначений моментом пред`явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Боржник повинен виконати такий обов`язок у семиденний строк від дня пред`явлення вимоги, якщо обов`язок негайного виконання не випливає із договору або актів цивільного законодавства.

Відповідно до статті 1011 Цивільного кодексу України за договором комісії одна сторона (комісіонер) зобов`язується за дорученням другої сторони (комітента) за плату вчинити один або кілька правочинів від свого імені, але за рахунок комітента.

Відповідно до частини 3 статті 1012 Цивільного кодексу України встановлює, що істотними умовами договору комісії, за якими комісіонер зобов`язується продати або купити майно, є умови про це майно та його ціну.

Відповідно до статті 1018 Цивільного кодексу України майно, придбане комісіонером за рахунок комітента, є власністю комітента.

Відповідно до частини 2 статті 1022 Цивільного кодексу України комітент, який має заперечення щодо звіту комісіонера, повинен повідомити його про це протягом тридцяти днів від дня отримання звіту. Якщо такі заперечення не надійдуть, звіт вважається прийнятим.

З урахуванням вищевикладених обставин, Товариством з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" були порушені вимоги статей 525, 526, 1011, 1012, 1018, 1022 Цивільного кодексу України, що призвело до утворення заборгованості перед Товариством з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" у загальній сумі 1 126 106, 17 грн.

Відповідно до частини першої статті 1 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КузПБ) «грошове зобов`язання» - зобов`язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України.

До складу грошових зобов`язань боржника, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов`язання, які виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров`ю громадян, зобов`язання з виплати авторської винагороди, зобов`язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі.

Склад і розмір грошових зобов`язань, у тому числі розмір заборгованості за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів з урахуванням відсотків, які зобов`язаний сплатити боржник, визначаються на день подання до господарського суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

При поданні заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство розмір грошових зобов`язань визначається на день подання до господарського суду такої заяви.

Таким чином, до складу грошового зобов`язання Боржника входить заборгованість у розмірі 1 126 106, 17 грн, яка виникла на підставі Договору комісії №211220-1 від 21.12.2022.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" є Боржником в розумінні статті 1 КУзПБ, оскільки неспроможне виконати грошові зобов`язання, строк виконання яких настав, зокрема грошові зобов`язання перед Товариством з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" в сумі 1 126 106, 17 грн. Наявність ознак неплатоспроможності Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" полягає в неможливості виконати свої зобов`язання перед Товариством з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит".

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку щодо відсутності підстав для відмови у відкритті провадження у справі про банкрутство, в той час як докази, надані заявником в обґрунтування вимог, викладених в заяві, свідчать про наявність ознак неплатоспроможності боржника, що є підставою для відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (49000, місто Дніпро, вулиця Макарова, будинок 27, офіс 15, код ЄДРПОУ 44822756), згідно статті 39 Кодексу України з процедур банкрутства, у зв`язку з чим господарським судом вводиться мораторій на задоволення вимог кредиторів, процедура розпорядження майном боржника та встановлюється порядок подальших дії учасників справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (код ЄДРПОУ 44822756).

Стосовно призначення розпорядника майна, господарський суд зазначає наступне.

17.10.20 набрали чинності зміни внесені до Кодексу України з процедур банкрутства, а саме відповідно до п. 21 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом. Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією. Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (код ЄДРПОУ 44822756) містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна, а саме, ініціюючий кредитор просить призначити розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" арбітражного керуючого Штельманчука Михайла Сергійовича (свідоцтво №194 від 28.02.2013).

До заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" про відкриття провадження у справі про банкрутство додано заяву №01-32/107-08 від 16.08.2024 арбітражного керуючого Штельманчука Михайла Сергійовича (свідоцтво №194 від 28.02.2013) про згоду на участь у справі про банкрутство.

Також, арбітражним керуючим Штельманчук М.С. до заяви про участь у справі додано документи, що підтверджують його відповідність вимогам статей 11 та 28 Кодексу України з процедур банкрутства. Надано копію свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №194 від 28.02.2013; копію договору добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого №046-046-0001134/01ВАК від 08.02.2024 відповідно до якого розмір за одним страховим випадком - 454200,00грн, копію платіжної інструкції №6 від 06.02.2024 на підтвердження сплати страхового платежу за договором страхування у сумі 1090,00 грн.

Враховуючи наявність в матеріалах справи пропозиції ініціюючого кредитора щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання обов`язків розпорядника майна по справі та заяви арбітражного керуючого Штельманчук М.С. про згоду на участь у справі, суд дійшов висновку щодо наявності підстав для призначення розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (49000, місто Дніпро, вулиця Макарова, будинок 27, офіс 15, код ЄДРПОУ 44822756) арбітражного керуючого Штельманчук Михайла Сергійовича (свідоцтво №194 від 28.02.2013).

За положеннями статті 30 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду (частина 1 статті 30 Кодексу).

Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень (абзац 1 частина 2 статті 30 Кодексу).

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі (абзац 6 частина 2 статті 30 Кодексу).

У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі (абзац 7 частина 2 статті 30 Кодексу).

За правилами частини 8 статті 39 Кодексу України з процедур банкрутства в ухвалі про відкриття провадження у справі про банкрутство зазначається, між іншим, про встановлення розміру винагороди розпорядника майна та джерела її сплати.

У відповідності до приведених норм Кодексу України з процедур банкрутства, враховуючи відсутність у справі відомостей про середньомісячну заробітну плату керівника боржника за останні 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, слід встановити розпоряднику майна грошову винагороду в розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень за рахунок коштів, авансованих заявником на депозитний рахунок Господарського суду Дніпропетровської області відповідно до статті 30 Кодексу України з процедур банкрутства.

Також, з метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, на офіційному веб-порталі судової влади України не пізніше наступного дня з дня постановлення ухвали суду про відкриття провадження у справі господарський суд оприлюднює повідомлення про відкриття провадження у справі боржника (офіційне оприлюднення). За змістом частини 13 статті 39 Кодексу України з процедур банкрутства процедура розпорядження майном вводиться господарським судом на строк, визначений частиною другою статті 44 цього Кодексу, одночасно з постановленням ухвали про відкриття провадження у справі.

Керуючись статтями 28, 36, 39, 41, 44 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (49000, місто Дніпро, вулиця Макарова, будинок 27, офіс 15, код ЄДРПОУ 44822756).

Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Сити Фаворит" (79067, місто Львів, вулиця Бескидська, будинок 41, код ЄДРПОУ 41045210) в розмірі 30280,00 грн. - витрати з оплати судового збору (1 черга задоволення), 72000,00 грн - витрати з оплати авансування винагороди арбітражному керуючому (1 черга задоволення), 1 126 106, 17 грн - заборгованість за основним зобов`язанням (4 черга задоволення).

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ввести процедуру розпорядження майном боржника строком на сто сімдесят календарних днів, до 27.02.2025.

Розпорядником майна призначити арбітражного керуючого Штельманчука Михайла Сергійовича (свідоцтво №194 від 28.02.2013; адреса: 49044, місто Дніпро, бульвар Катеринославський, 2, офіс 610, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ).

Встановити розмір грошової винагороди розпоряднику майна Штельманчуку Михайлу Сергійовичу (свідоцтво №194 від 28.02.2013) у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень за рахунок коштів, авансованих кредитором на депозитний рахунок Господарського суду Дніпропетровської області.

Вжити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони Товариству з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (49000, місто Дніпро, вулиця Макарова, будинок 27, офіс 15, код ЄДРПОУ 44822756) та власникам майна (органу, уповноваженому управляти майном) Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (код ЄДРПОУ 44822756) приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (код ЄДРПОУ 44822756).

З метою виявлення кредиторів боржника оприлюднити повідомлення про відкриття провадження у справі банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Бехест Трейд" (49000, місто Дніпро, вулиця Макарова, будинок 27, офіс 15, код ЄДРПОУ 44822756).

Зобов`язати розпорядника майна арбітражного керуючого Штельманчука Михайла Сергійовича (свідоцтво №194 від 28.02.2013) надати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, письмовий звіт про надіслання всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами в порядку частини 3 статті 44 Кодексу України з процедур банкрутства, скласти реєстр вимог кредиторів та подати до господарського суду у строк до 20.10.2024.

Призначити попереднє засідання суду на 28.10.2024 о 11:00 год., яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області за адресою: 49027, місто Дніпро, вулиця Володимира Винниченка, 1, 3-й поверх, зал судових засідань №3-304.

Зобов`язати розпорядника майна не рідше одного разу на місяць надавати господарському суду (комітету кредиторів) звіт про свою діяльність з моменту призначення господарським судом.

Зобов`язати розпорядника майна підготувати та надати в межах строку процедури розпорядження майном господарському суду аналіз фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію.

Зобов`язати боржника надати розпоряднику майна необхідні документи на його вимогу для підготовки аналізу фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках.

Зобов`язати боржника надати розпоряднику майна всі необхідні документи та представити майно для проведення інвентаризації на вимогу розпорядника майна.

Зобов`язати розпорядника майна провести інвентаризацію майна боржника не пізніше 2-х місяців з дня відкриття провадження у справі та надати інвентаризаційні відомості господарському суду в 10-ти денний строк після закінчення інвентаризації.

Ухвала суду набирає законної сили - 10.09.2024 та може бути оскаржена у 10-ти денний строк з дня її підписання до Центрального апеляційного господарського суду.

Копію ухвали надіслати: кредитору, боржнику, розпоряднику майна Штельманчуку М.С., Другий Правобережний відділ державної виконавчої служби у Чечелівському та Новокодацькому районах міста Дніпра Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), Головному управлінню ДПС у Дніпропетровській області, Відділу реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців управління в сфері державної реєстрації департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Красногвардійському районному суду м.Дніпропетровська, Дніпропетровському окружному адміністративному суду.

Повний текст ухвали складно та підписано - 13.09.2024.

Суддя Ю.Ю. Первушин

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення10.09.2024
Оприлюднено16.09.2024
Номер документу121590626
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —904/3690/24

Ухвала від 10.09.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 02.09.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 21.08.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні