Ухвала
від 13.09.2024 по справі 314/3934/24
ВІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 314/3934/24

Провадження № 2/314/1392/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

13.09.2024 м. Вільнянськ

Суддя Вільнянського районного суду Запорізької області Швець О.В. ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "ФК Айконс"</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: приватний нотаріус Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Грисюк Олена Василівна та приватний виконавець виконавчого округу Запорізької області Якименко Андрій Олександрович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,

В С Т А Н О В И В :

до суду надійшов позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "ФК Айконс"</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: приватний нотаріус Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Грисюк Олена Василівна та приватний виконавець виконавчого округу Запорізької області Якименко Андрій Олександрович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Позовна заява подана з додержанням вимог, викладених у статтях 175і177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Відповідно до частини четвертої ст.19 ЦПК Україниспрощене позовне провадження призначене для розгляду, зокрема, малозначних справ.

Враховуючи, що ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, предметом позову у даній справі є скасування напису нотаріуса (борг 33294,6грн), що не відноситься до категорій справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження; а також приймаючи до уваги характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, що не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, суддя дійшов висновку про наявність підстав для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Керуючись статтями 19, 27, 175,177, 187, 259-261, 277 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "ФК Айконс"</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: приватний нотаріус Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Грисюк Олена Василівна та приватний виконавець виконавчого округу Запорізької області Якименко Андрій Олександрович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

2. Цивільну справу № 314/3934/24 розглядати в порядку спрощеного позовного провадженнябез виклику сторінза наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

3. Витребувати у Приватного виконавця виконавчого округу Запорізької області Якименко Андрія Олександровича (69035, Запорізька область, м.Запоріжжя, вул.Сталеварів, 17, 84) та у Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК АЙКОНС» (02132, м.Київ, вул.Зарічна, буд.1б, оф.236):

- копію кредитної справи за кредитним договором №1076656 від 24.09.2020 року, укладеним з ТОВ «ЛЕНЕУРА України), правонаступником усіх прав та обов`язків якого є ТОВ «ФК «СІТІ ФІНАНС ГРУП», правонаступником усіх прав та обов`язків якого, на підставі договору відступлення прав вимоги є ТОВ «ФК АЙКОНС», з усіма додатками та доказами переходу права вимоги.

4. При розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджуватиме докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, поданих до суду.

5.Відповідачмає право протягомп`ятнадцяти днівіз дня вручення копії цієї ухвали - подати відзив на позов, який має відповідати вимогам ст.178 ЦПК Українита всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

6. У разі подання відзиву на позовну заяву до суду, відповідач в той же строк має надіслати копію відзиву і доданих до нього документів - позивачу.

7. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк, без поважних причин, справа буде розглянута за наявними матеріалами.

8. За приписами частини 1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

9.Позивачпротягомдесяти днівіз дня отримання відзиву на позовну заяву має право подати до суду відповідь на відзив згідно вимог ст.179 ЦПК України, який в той же строк має надіслати - відповідачу.

10.Відповідачпротягомп`яти днівз дня отримання відповіді на відзив має право подати заперечення згідно вимог ст.180 ЦПК України, які в той же строк має надіслати позивачу.

11. Треті особи також можуть подати відзив або пояснення на позов. У поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. До пояснень третьої особи застосовуються тотожні для відзиву правила.

12. Учасники справи мають право надати відповідь на пояснення третіх осіб, свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив - до закінчення підготовчого провадження.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud0805/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, копію позовної заяви разом з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяО. В. Швець

13.09.2024

СудВільнянський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення13.09.2024
Оприлюднено18.09.2024
Номер документу121645293
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них споживчого кредиту

Судовий реєстр по справі —314/3934/24

Ухвала від 13.09.2024

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Швець О. В.

Ухвала від 13.09.2024

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Швець О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні