Ухвала
від 17.09.2024 по справі 635/10151/24
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/10151/24

Провадження № 1-кс/635/1647/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 вересня 2024 року смт Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора Нововодолазького відділу Харківської окружної прокуратури Харківської області ОСОБА_3 за матеріалами кримінального провадження № 12024221160000886 від 09.09.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 124 КК України про арешт майна,

УСТАНОВИВ:

в провадження слідчого судді Харківського районного суду Харківської області ОСОБА_1 надійшло клопотання, в якому прокурор просить суд накласти арешт на майно із забороною відчуження, користування та розпорядження, яке вилучено під час огляду місця події за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: ватний тампон зі слідами РБК (речовини бурого кольору), марлевий тампон зі слідами РБК, ніж кухонний зі слідами РБК з чорною рукояткою, ніж кухонний з коричневою рукояткою, кофта жіноча з візерунком, штани жіночі чорні, чоловіча кофта з нашаруванням РБК, частина дерев`яної рами, вилучені в ході проведення огляду місця події 09.09.2024.

В обґрунтування клопотання прокурор зазначає, що слідчим відділенням відділу поліції № 3 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області за процесуальним керівництвом Харківської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024221160000886 від 09.09.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 124 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що 09.09.2024 до ВП №3 Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області надійшло повідомлення про те, що за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 перевищила межі необхідної оборони та заподіяла тяжкі тілесні ушкодження своєму чоловікові ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в результаті чого останнього було доставлено до лікарні.

09.09.2024 в період часу з 12:50 по 13:19 год., з дозволу користувача домоволодінням, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проведено огляд в домоволодінні за адресою: АДРЕСА_1 , в ході якого було виявлено та вилучено ватний тампон зі слідами РБК (речовини бурого кольору), марлевий тампон зі слідами РБК, ніж кухонний зі слідами РБК з чорною рукояткою, ніж кухонний з коричневою рукояткою, кофта жіноча з візерунком, штани жіночі чорні, чоловіча кофта з нашаруванням РБК, частина дерев`яної рами та є вагомі підстави вважати, що на вилучених предметах можуть міститися сліди, які мають суттєве значення для подальшого ходу досудового розслідування.

Постановою слідчого від 09.09.2024 вищевказані вилучені предмети в ході огляду місця події визнані речовими доказами у кримінальному провадженні. Вказані вилучені предмети можуть в подальшому мати доказове значення у кримінальному провадженні та визнані речовими доказами, що сприятиме розкриттю вказаного кримінального правопорушення та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності, а також для встановлення істини під час досудового розслідування. Окрім цього, у вказаному кримінальному провадженні необхідно призначити судові експертизи з метою дослідження вилучених предметів.

З метою збереження речових доказів прокурор просить суд клопотання задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання суд приходить до висновку про необхідність його задоволення з наступних підстав.

Згідно ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Арешт майна допускається, зокрема, з метою забезпечення збереження речових доказів і в цьому випадку арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 КПК України.

Тимчасово вилучене майно відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України та у встановленому законом порядку визнані в цьому кримінальному провадженні речовими доказами.

Керуючись ст. ст. 170-174 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

клопотання прокурора Нововодолазького відділу Харківської окружної прокуратури Харківської області ОСОБА_3 за матеріалами кримінального провадження № 12024221160000886 від 09.09.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 124 КК України про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на майно із забороною відчуження, користування та розпорядження, яке вилучено під час огляду місця події за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: ватний тампон зі слідами РБК (речовини бурого кольору), марлевий тампон зі слідами РБК, ніж кухонний зі слідами РБК з чорною рукояткою, ніж кухонний з коричневою рукояткою, кофта жіноча з візерунком, штани жіночі чорні, чоловіча кофта з нашаруванням РБК, частина дерев`яної рами, вилучені в ході проведення огляду місця події 09.09.2024.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 5 днів з дня її проголошення до судової палати з кримінальних справ Харківського апеляційного суду.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення17.09.2024
Оприлюднено18.09.2024
Номер документу121655956
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —635/10151/24

Ухвала від 17.09.2024

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 17.09.2024

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні