Ухвала
від 19.09.2024 по справі 711/7252/24
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/7252/24

Номер провадження 1-кс/711/1925/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19вересня 2024року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1

з участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Черкаської обласної прокуратури ОСОБА_3 по кримінальному провадженню №12024250000000189, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.05.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України, про накладення арешту на майно, -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Черкаської обласної прокуратури ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси з клопотанням, по кримінальному провадженню №12024250000000189, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.05.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України, про накладення арешту на майно ПП «Канів Граніт», вилучене 18.09.2024 під час проведення обшуку в приміщенні офісу ПП «Канів Граніт».

В обґрунтування клопотання зазначено, що Слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №12024250000000189 від 16.05.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України.

Підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початку проведення досудового розслідування стали матеріали УСР в Черкаській області ДСР Національної поліції України за фактом звернення Канівського міського голови щодо можливих протиправних дій службових осіб комунального підприємства «Райтеплоенергія», які виявились у розтраті майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану.

Допитаний в якості свідка міський голова м. Канів ОСОБА_4 показав, що рішенням Пекарівської сільської ради Черкаської області від 30.11.2010 №2-1 прийнято на баланс Пекарівської сільської ради будівельний матеріал (пісок), який залишився після будівництва Канівських міських очисних споруд, з метою подальшого його використання в інтересах територіальної громади села Пекарі в кількості 200 тис м3, після чого, прийнято рішення про передачу будівельного матеріалу (пісок) в кількості 200 тис м3 на баланс Канівського районного комунального підприємства «Райтеплоенергія», після укладання з Пекарівською сільською радою соціальної угоди. Будівельний матеріал (пісок) в кількості 200 тис м3 перебуває на земельній ділянці з кадастровим номером 7122085800:01:001:1288, яка знаходиться в с. Пекарі Канівської територіальної об`єднаної громади Черкаської області та перебуває у власності Канівської територіальної об`єднаної громади Черкаської області.

На теперішній час, службові особи КП «Райтеплоенергія», в особі директора ОСОБА_5 , кожного дня, незаконно, без будь яких дозволів Канівської міської ради, без укладання будь-яких договорів оренди земельної ділянки де перебуває будівельний матеріал (пісок), без ведення бухгалтерського обліку, вивозять вказаний будівельний матеріал (пісок) у невідомому напрямку та реалізовують невстановленим особам, тим самим завдають збитки Канівській територіальній об`єднаній громаді.

В ході виконання доручення, в порядку ст.40 КПК України, оперативним підрозділом було встановлено, що директор КП «Райтеплоенергія» ОСОБА_5 , вступивши в злочину змову із службовими особами ПП «БВМ-ТРАНС», на околиці с. Пекарі, Канівської ОТГ, організували та здійснюють незаконний, без ведення бухгалтерського обліку, вивіз та реалізацію будівельного матеріалу (пісок), який перебуває на балансі Канівського районного комунального підприємства «Райтеплоенергія», із земельної ділянки з кадастровим номером 7122085800:01:001:1288, яка перебуває у власності Канівської територіальної об`єднаної громади Черкаської області. Вивіз будівельного матеріалу (пісок) здійснюють технікою, яка належить власнику ПП «БВМ-ТРАНС» ОСОБА_6 .

Також, оперативним шляхом здобуто копію Договору купівлі-продажу будівельного матеріалу (пісок), укладеного між КП «Райтеплоенергія» (Продавець), в особі директора ОСОБА_5 та ТОВ «Асоціація будівельників України» (Покупець). Згідно умов Договору, вартість 1 метру кубічного становить 108 грн.

Аналізом фінансово-господарської звітності КП «Райтеплоенергія» встановлено, що в період 2023 року КП «Райтеплоенергія» реалізовувало будівельний матеріал (пісок) по 90 грн. за 1 метр кубічний.

Згідно відомостей торгово-промислової палати України, середня вартість будівельного матеріалу (пісок) у 2023 році становила 160 грн. за 1 метр кубічний, у 2024 році становила 210 грн. за 1 метр кубічний.

В ході проведення НСРД, а саме спостереження за місцем, встановлено, що вивезення будівельного матеріалу (піску) із земельної ділянки з кадастровим номером 7122085800:01:001:1288, яка знаходиться в с. Пекарі Канівської територіальної об`єднаної громади Черкаської області, здійснюється залученими вантажними транспортними засобами до промислових територій в межах або біля м. Канів Черкаської області, які розташовані:

-на земельній ділянці з кадастровим номером 7110300000:03:003:0023 (адреса: м. Канів, Лівобережна промислова зона на Лівому березі річки Дніпро), ділянка належить Канівській міській раді, 09.11.2017 здана в оренду ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-на земельній ділянці з кадастровим номером 7122084300:01:001:0879, яка на праві власності належить директору та засновнику ПП «БВМ-ТРАНС», ЄДРПОУ 33282712, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

-на земельній ділянці з кадастровим номером 7110300000:03:002:0391 (місце розташування: АДРЕСА_1 ), яка на праві власності належить ПП «ВІВО-ТРАНС», ЄДРПОУ 35274703.

Також, в ході проведення НСРД встановлено, що директор КП «Райтеплоенергія» ОСОБА_5 , вступивши в злочину змову із службовими особами ПП «Канів Граніт» (ЄДРПОУ 14207791), в приміщенні офісу ПП «Канів Граніт», який розташований за адресою: АДРЕСА_2 , виготовляють підробленні товарно-транспортні накладні на перевезення будівельного матеріалу (пісок). Згідно отриманої інформації в ході проведення НСРД зазначені ТТН виготовляє головний бухгалтер ПП «Канів Граніт» ОСОБА_8 та підписуються різними особами. В подальшому, підроблені ТТН передаються покупцям після реалізації будівельного матеріалу (пісок).

Так, ТТН на вантаж мають виготовлятися і видаватися постачальником безпосередньо під час відвантаження товару.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що в приміщенні кабінету №30 Комунального підприємства «Райтеплоенергія» (ЄДРПОУ 32342749), який розташований на третьому поверсі адміністративної будівлі Канівської міської ради, за адресою: Черкаська область, м. Канів, вул. Захисників України, 3, можуть зберігатися договори з додатками щодо реалізації та/або передачі будівельного матеріалу (пісок) та первинні документи бухгалтерського обліку по зазначених договорах, видаткові накладні, ТТН, платіжні доручення, документи щодо зважування будівельного матеріалу (пісок) який реалізує КП «Райтеплоенергія», документи щодо обліку, реалізації будівельного матеріалу (пісок), рахунки бухгалтерського обліку щодо залишків та реалізації будівельного матеріалу (пісок), оборотно-сальдові відомості, які відображають облік будівельного матеріалу (пісок), документи щодо визначення матеріально відповідальної особи відносно будівельного матеріалу (пісок), що перебуває на балансі КП «Райтеплоенергія», інвентаризаційні документи відносно піску річкового (акти інвентаризацій, проведення замірів тощо), план обрахунку об`ємів піску № 099-21-ІТ на 1 арк. (формат А-3).

18.09.2024 на підставі ухвали слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси проведено обшук в приміщенні офісу ПП «Канів Граніт» (ЄДРПОУ 14207791), де було вилучено, зокрема, речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання та вилучення в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, а саме: роздруківку договору, виписки з комп`ютерних програм, податкову накладну, акт виконаних робіт, подорожні листи вантажного транспорту ПП «Канів Граніт» щодо перевезення піску.

18.09.2024 постановою слідчого роздруківки договору,виписки зкомп`ютерних програм,податкову накладну,акт виконанихробіт,подорожні листивантажного транспортуПП «КанівГраніт» щодоперевезення піску - визнано речовими доказами у кримінальному провадженні.

Таким чином, для збереження речового доказу шляхом накладення арешту задля запобігання можливості приховати, пошкодити, зіпсувати та знищити роздруківки договору, виписки з комп`ютерних програм, податкову накладну, акт виконаних робіт, подорожні листи вантажного транспорту ПП «Канів Граніт» щодо перевезення піску, аналізу документів, проведення судових експертиз, у органу досудового розслідування виникла необхідність у накладенні арешту на роздруківки договору, виписки з комп`ютерних програм, податкову накладну, акт виконаних робіт, подорожні листи вантажного транспорту ПП «Канів Граніт» щодо перевезення піску.

Враховуючи викладене прокурор вказує, що без накладення арешту на вилучені речі та предмети, орган досудового розслідування буде позбавлений можливості досягти мети у встановленні істини у кримінальному провадженні.

З метою повного, всебічного досудового розслідування, для фіксації вчинення кримінального правопорушення і збереження речових доказів у зв`язку із подальшим проведенням ряду слідчих (розшукових) дій, прокурор звернувся з клопотанням про накладення арешту.

До початку судового розгляду прокурор ОСОБА_3 подав заяву про розгляд клопотання без його участі, при цьому клопотання підтримує в повному обсязі та просить його задовольнити.

Власник/володілець майна чи інша заінтересована особа в судове засідання не з`явилися, з клопотанням про відкладення не зверталися.

Згідно з вимогами ч.1 ст.172 КПК України, неприбуття прокурора та зацікавлених осіб у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання про арешт майна.

Положеннями ч.4 ст.107 КПК України визначено, що у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

За вказаних обставин, слідчий суддя повважав за можливе розгляд клопотання проводити у відсутність учасників справи та без фіксування судового процесу технічними засобами.

Дослідивши клопотання прокурора та долучені до нього матеріали, слідчий суддя дійшов до наступних висновків.

В судовому засіданні встановлено, що слідчими СУ ГУНП в Черкаській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню №12024250000000189, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.05.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України.

Підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початку проведення досудового розслідування стали матеріали УСР в Черкаській області ДСР Національної поліції України за фактом звернення Канівського міського голови щодо можливих протиправних дій службових осіб комунального підприємства «Райтеплоенергія», які виявились у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем вчиненому в умовах воєнного стану.

Допитаний в якості свідка міський голова м. Канів ОСОБА_4 показав, що рішенням Пекарівської сільської ради Черкаської області від 30.11.2010 №2-1 прийнято на баланс Пекарівської сільської ради будівельний матеріал (пісок), який залишився після будівництва Канівських міських очисних споруд, з метою подальшого його використання в інтересах територіальної громади села Пекарі в кількості 200 тис м3, після чого, прийнято рішення про передачу будівельного матеріалу (пісок) в кількості 200 тис м3 на баланс Канівського районного комунального підприємства «Райтеплоенергія», після укладання з Пекарівською сільською радою соціальної угоди. Будівельний матеріал (пісок) в кількості 200 тис м3 перебуває на земельній ділянці з кадастровим номером 7122085800:01:001:1288, яка знаходиться в с. Пекарі Канівської територіальної об`єднаної громади Черкаської області та перебуває у власності Канівської територіальної об`єднаної громади Черкаської області.

На теперішній час, службові особи КП «Райтеплоенергія», в особі директора ОСОБА_5 , кожного дня, незаконно, без будь яких дозволів Канівської міської ради, без укладання будь-яких договорів оренди земельної ділянки де перебуває будівельний матеріал (пісок), без ведення бухгалтерського обліку, вивозять вказаний будівельний матеріал (пісок) у невідомому напрямку та реалізовують невстановленим особам, тим самим завдають збитки Канівській територіальній об`єднаній громаді.

В ході виконання доручення, в порядку ст.40 КПК України, оперативним підрозділом було встановлено, що директор КП «Райтеплоенергія» ОСОБА_5 , вступивши в злочину змову із службовими особами ПП «БВМ-ТРАНС», на околиці с. Пекарі, Канівської ОТГ, організували та здійснюють незаконний, без ведення бухгалтерського обліку, вивіз та реалізацію будівельного матеріалу (пісок), який перебуває на балансі Канівського районного комунального підприємства «Райтеплоенергія», із земельної ділянки з кадастровим номером 7122085800:01:001:1288, яка перебуває у власності Канівської територіальної об`єднаної громади Черкаської області. Вивіз будівельного матеріалу (пісок) здійснюють технікою, яка належить власнику ПП «БВМ-ТРАНС» ОСОБА_6 .

В ході проведення НСРД, а саме спостереження за місцем, встановлено, що вивезення будівельного матеріалу (піску) із земельної ділянки з кадастровим номером 7122085800:01:001:1288, яка знаходиться в с. Пекарі Канівської територіальної об`єднаної громади Черкаської області, здійснюється залученими вантажними транспортними засобами до промислових територій в межах або біля м. Канів Черкаської області, які розташовані:

-на земельній ділянці з кадастровим номером 7110300000:03:003:0023 (адреса: м. Канів, Лівобережна промислова зона на Лівому березі річки Дніпро), ділянка належить Канівській міській раді, 09.11.2017 здана в оренду ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-на земельній ділянці з кадастровим номером 7122084300:01:001:0879, яка на праві власності належить директору та засновнику ПП «БВМ-ТРАНС», ЄДРПОУ 33282712, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

-на земельній ділянці з кадастровим номером 7110300000:03:002:0391 (місце розташування: АДРЕСА_1 ), яка на праві власності належить ПП «ВІВО-ТРАНС», ЄДРПОУ 35274703.

Також, в ході проведення НСРД встановлено, що директор КП «Райтеплоенергія» ОСОБА_5 , вступивши в злочину змову із службовими особами ПП «Канів Граніт» (ЄДРПОУ 14207791), в приміщенні офісу ПП «Канів Граніт», який розташований за адресою: АДРЕСА_2 , виготовляють підробленні товарно-транспортні накладні на перевезення будівельного матеріалу (пісок). Згідно отриманої інформації в ході проведення НСРД зазначені ТТН виготовляє головний бухгалтер ПП «Канів Граніт» ОСОБА_8 та підписуються різними особами. В подальшому, підроблені ТТН передаються покупцям після реалізації будівельного матеріалу (пісок).

18.09.2024 на підставі ухвали слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси проведено обшук в приміщенні офісу ПП «Канів Граніт» (ЄДРПОУ 14207791), в ході якого було вилучено, зокрема: роздруківку договору, виписки з комп`ютерних програм, податкову накладну, акт виконаних робіт, подорожні листи вантажного транспорту ПП «Канів Граніт» щодо перевезення піску.

Постановою старшого слідчого СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_9 від 18.09.2024, роздруківки договору, виписки з комп`ютерних програм, податкову накладну, акт виконаних робіт, подорожні листи вантажного транспорту ПП «Канів Граніт» щодо перевезення піску, - визнано речовим доказом у кримінальному провадженні №12024250000000189.

За змістом ст.131 КПК України арешт майна є заходом забезпечення кримінального провадження і застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно з вимогами ст.132 КПК України, застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, дізнавач, прокурор не доведе, що:

1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження;

2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, дізнавача, прокурора;

3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, дізнавач, прокурор звертається із клопотанням.

Відповідно до положень ст.170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Згідно звимогами ч.2 ст.170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення:

1) збереження речових доказів;

2) спеціальної конфіскації;

3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи;

4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

У випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Відповідно до ч.10 ст.170 КПК України, арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, віртуальні активи, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Норми ст.98 КПК України передбачають, що речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Положеннями статті 91КПК України визначено, що у кримінальному провадженні підлягають доказуванню, зокрема: 1) подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення); 2) винуватість обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, форма вини, мотив і мета вчинення кримінального правопорушення; 3) вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, а також розмір процесуальних витрат; 6) обставини, які підтверджують, що гроші, цінності та інше майно, які підлягають спеціальній конфіскації, одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від такого майна, або призначалися (використовувалися) для схиляння особи до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та/або матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи винагороди за його вчинення, або є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом, або підшукані, виготовлені, пристосовані або використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення.

Доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Згідно з вимогами ч.1 ст.92 КПК України, обов`язок доказування обставин, передбачених статтею 91 цього Кодексу, за винятком випадків, передбачених частиною другою цієї статті, покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках - на потерпілого.

Відповідно до статей 94, 132, 173 КПК України при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя повинен врахувати правову підставу для арешту майна, можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні або застосування щодо нього спеціальної конфіскації, конфіскації майна як виду покарання, відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення, наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою, розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження, а також наслідки арешту майна для підозрюваного, третіх осіб.

Разом з цим, слідчий суддя на стадії досудового розслідування не оцінює докази з точки зору їх допустимості чи достатності, оскільки це прерогатива безпосередньо судового розгляду кримінального провадження.

Слідчий суддя вважає, що вилучені 18.09.2024 під час проведення обшуку в приміщенні офісу ПП «Канів Граніт» роздруківки договору, виписки з комп`ютерних програм, податкову накладну, акт виконаних робіт, подорожні листи вантажного транспорту ПП «Канів Граніт» щодо перевезення піску, - відповідають вимогам ст.98 КПК України.

Враховуючи те, що прокурором наведено достатньо доводів та підстав, про те, що роздруківки договору, виписки з комп`ютерних програм, податкову накладну, акт виконаних робіт, подорожні листи вантажного транспорту ПП «Канів Граніт» щодо перевезення піску, вилучені 18.09.2024 під час проведення обшуку в приміщенні офісу ПП «Канів Граніт», є речовими доказами у кримінальному провадженні, з метою забезпечення збереження речових доказів та досягнення дієвості кримінального провадження, на думку слідчого судді, на вилучене майно необхідно накласти арешт, оскільки, на переконання слідчого судді, з урахуванням обставин і характеру розслідуваного кримінального правопорушення, не застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження може призвести до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати чи знищення вказаних речових доказів, а потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи власника/володільця майна.

Відповідно до вимог ст. 175 КПК України, ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 91, 92, 98, 131, 132, 170, 175 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Черкаської обласної прокуратури ОСОБА_3 , про накладення арешту на майно, - задовольнити.

Накласти арешт на роздруківки договору, виписки з комп`ютерних програм, податкову накладну, акт виконаних робіт, подорожні листи вантажного транспорту ПП «Канів Граніт» щодо перевезення піску, вилучені 18.09.2024 під час проведення обшуку в приміщенні офісу ПП «Канів Граніт», з метою збереження речових доказів, встановивши заборону володіти, користуватися та розпоряджатися вказаним майном.

Ухвала підлягає до негайного виконання, але може бути оскаржена в апеляційному порядку до Черкаського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення19.09.2024
Оприлюднено23.09.2024
Номер документу121726930
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —711/7252/24

Ухвала від 19.09.2024

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Константин В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні