Ухвала
від 17.09.2024 по справі 748/2793/24
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/748/745/24

Єдиний унікальний № 748/2793/24

У Х В А Л А

17 вересня 2024 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області у складі :

головуючого судді Хоменко Л.В.,

секретаря Базарної М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Черниш-Агро» про розірвання договору оренди земельної ділянки та припинення права оренди, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом, у якому просить розірвати договір оренди землі № 271, укладеним між нею та Товариством з обмеженою відповідальністю «Черниш-Агро», припинити право оренди даного товариства на належну їй на праві приватної власності земельну ділянку загальною площею 2,7775 га (кадастровий номер: 7425589500:04:000:0206), яке зареєстроване у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за номером запису про інше речове право: 44333118; дата державної реєстрації 30 вересня 2021 року, внесеним на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер витягу: 278298368 від 06 жовтня 2021 року та стягнути з відповідача на його користь сплачений судовий збір в розмірі 1211 грн. 20 коп.

Ухвалою судді Чернігівського районного суду Чернігівської області від 21 червня 2024 року відкрито загальне позовне провадження в справі та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Чернігівського районного суду Чернігівської області від 24 липня 2024 року підготовче провадження у справі закрито, справу призначено до судового розгляду по суті.

У судове засідання, призначене на 17 вересня 2024 року представник позивача адвокат Любарець О.В. не з`явився, надав заяву про розгляд справи без його участі, позовні вимоги підтримує та просить їх задовольнити.

Представник відповідача - ТОВ «Черниш-Агро» у судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, про місце та час розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується повернутим поштовим повідомленням з відміткою про вручення.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно ст. 80 ЦК України юридичною особою є організація, створена і зареєстрована у встановленомузакономпорядку. Юридична особа наділяється цивільною правоздатністю і дієздатністю, може бути позивачем та відповідачем у суді.

За результатами отриманої судом інформації з Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підпиємців не вдалось встановити статус ТОВ " Черниш-Агро" як юридичної особи. Без надання документів щодо статусу юридичної особи суд позбавлений можливості здійснити повний та об`єктивний розгляд справи.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази надаються сторонами та іншими учасниками справи. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору з власною ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумнів у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

Враховуючи вищевикладене, суд на підставі ч. 7 ст. 81 ЦПК України, вважає за необхідне з власної ініціативи витребувати у відповідача ТОВ «Черниш-Агро» витяг зЄдиного державногореєстру прореєстрацію юридичноїособи та завірену у встановленому порядку копію статуту Товариства з обмеженою відповідальністю «Черниш-Агро».

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, особа, у якої знаходиться доказ, повинна надати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановленні строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначення причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребувався доказ, або відмовити в його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами.

Відповідно до ч. 2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи у зв`язку з необхідністю витребування нових доказів.

Керуючись статтями 3, 19, 81, 83, 84, 240 Цивільного процесуального кодексу України, суд-,

У Х В А Л И В :

Відкласти розгляд справи до 16 год. 30 хв. 22 жовтня 2024 року.

Витребувати у відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Черниш-Агро»: витяг зЄдиного державногореєстру юридичних осіб,фізичних осіб-підприємцівта громадськихформувань, та завірену, у встановленому порядку, копію статуту юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Черниш-Агро».

Встановити відповідачу строк для надання суду доказів до 18 жовтня 2024 року.

Роз`яснити відповідачу, що за неможливості подати доказ, який витребовує суд, або неможливості подати такий доказ у встановлені строки, відповідач зобов`язаний повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що у разі повторного чи систематичного невиконання процесуальних обов`язків, повторного чи неодноразового зловживання процесуальними правами, повторного чи систематичного неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення суду про неможливість подання таких доказів, суд з урахуванням конкретних обставин стягує у дохід державного бюджету з відповідного учасника судового процесу або відповідної іншої особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/sud2523/.

Ухвала набирає законної сили після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Хоменко Л.В.

СудЧернігівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення17.09.2024
Оприлюднено23.09.2024
Номер документу121747429
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —748/2793/24

Ухвала від 21.06.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

Ухвала від 17.09.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

Ухвала від 24.07.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні