Ухвала
від 20.09.2024 по справі 695/3116/22
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 695/3116/22

номер провадження 6/695/109/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 вересня 2024 рокум. Золотоноша

Суддя Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області Середа Л.В., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, боржник Товариство з обмеженою відповідальністю «Софія Київська буд», зацікавлені особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Софія Буд Груп», приватний виконавець виконавчого округу Київської області Рибчинський Олександр Володимирович,

В С Т А Н О В И В :

Заявник ОСОБА_1 звернулась до Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області із заявою, в якій просить замінити сторону у виконавчому провадженні №74567800, відкритому 27.03.2024р. приватним виконавцем виконавчого округу Київської області Рибчинським О.В. на підставі виконавчого листа №695/3116/22 від 11.03.2024р.

Відповідно до даних протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19.09.2024, суддя Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області Середа Л.В., у результаті автоматизованого розподілу судової справи між суддями, визначена для розгляду судової даної заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

Під час вивчення матеріалів заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні, суддею встановлено обставини, які свідчать про недодержання заявником вимог, передбачених законом для звернення до суду з такими заявами.

Одними з основних засад судочинства є рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальність сторін та свобода у наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості (ст.129 Конституції України).

Як визначено у ч. 1ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом (ч. 2ст. 12 ЦПК України).

Крім того, згідно з п. 4 ч. 5ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Виконання судового рішення здійснюється на підставі виконавчого листа, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції (ч.1ст.431 ЦПК України).

У разі відсутності спеціальної норми щодо вирішення певних питань, що виникають при розгляді заяв на стадії виконання судових рішень у цивільних справах, мають застосовуватися положення ЦПК України, якими врегульовано аналогічні правовідносини.

Разом з тим, відповідно до ст. 182ЦПК України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлено - він встановлюється судом.

Частиною другою статті 183 ЦПК України визначено, що письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Таким чином, якщо законом визначений порядок для вчинення певних дій, такий порядок в силу вимог вітчизняного та Європейського законодавства повинен дисциплінувати осіб, що звертаються до суду, оскільки право на суд не є абсолютним.

Як вбачається з поданої заяви, будь-яких доказів на підтвердження направлення копії заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні іншим учасникам справи заявником не надано. Відомості щодо виконання такої вимоги процесуального закону у тексті заяви також відсутні. Заявником надано суду копії заяви про заміну сторони виконавчого провадженні із додатками для направлення заінтересованим особам, що не передбачено нормами ЦПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З огляду на відсутність доказів направлення заявником її заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні іншим учасникам справи, суд вважає, що заява підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Керуючись ст.ст.2,12,182,183,258-261,442 ЦПК Українисуд,

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, боржник Товариство з обмеженою відповідальністю «Софія Київська буд», зацікавлені особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Софія Буд Груп», приватний виконавець виконавчого округу Київської області Рибчинський Олександр Володимирович, - повернути заявнику без розгляду

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття рішення судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом 15-ти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другійстатті 358 цього Кодексу.

Суддя: Середа Л.В.

СудЗолотоніський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення20.09.2024
Оприлюднено23.09.2024
Номер документу121763995
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —695/3116/22

Ухвала від 20.09.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л. В.

Рішення від 26.01.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л. В.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л. В.

Рішення від 26.01.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л. В.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні